Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι 8 τούρκοι φυγάδες ξεσκεπάζουν τον "ανθρωπισμό" του ΣΥΡΙΖΑ

Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση σχετικά με το αίτημα του πολιτικού ασύλου των 8 τούρκων φυγάδων που προσέφυγαν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν από την οργή του Ερντογάν.

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Όμως, αυτή η δημιουργηθείσα κατάσταση (με ευθύνες συγκεκριμένων κομματικά τοποθετημένων θεσμικών προσώπων) στάθηκε αφορμή για να βρεθεί η «δημοκρατική» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις πολιτικές της ιδεοληψίες. Και, ασχέτως του αποτελέσματος της δίκης, αυτές οι ιδεοληψίες κατέρρευσαν εν ριπή οφθαλμού. Κι αυτό επειδή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έστειλε στην Δικαιοσύνη τους παράνομα εισελθόντες 8 τούρκους φυγάδες – πρόσφυγες, αφού πρώτα συνελήφθησαν από τις αρχές και κατέθεσαν αίτημα πολιτικού ασύλου. Όχι ανθρωπιστικού ασύλου. Ούτε γενικώς ασύλου… Οι συγκεκριμένοι 8 τούρκοι πρόσφυγες κατέθεσαν αίτηση πολιτικού ασύλου, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον τύπο του αιτήματός τους προς την Ελλάδα.

Όμως, αυτό ακριβώς το σημείο μετατρέπεται και σε κομβικό σημείο της μεταχείρισής τους, η οποία, αν μη τι άλλο, χαρακτηρίζεται ως αλα-καρτ από την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.
Κι αυτή η διαφοροποίηση της μεταχείρισης των παράνομα εισερχομένων και αιτούντων άσυλο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλους τους άλλους (πόσοι είναι τελικά στην Ελλάδα; Μπορεί κάποιος από τους «αρμόδιους», τους «υπεύθυνους», να ενημερώσει σχετικά;) λαθραία εισερχομένους, κατά εκατοντάδες ή χιλιάδες ημερησίως, πρόσφυγες, επενδυτές ή όπως αλλιώς τους έχουν ονομάσει οι «ευαίσθητοι» του ΣΥΡΙΖΑ, λαθρομετανάστες; Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως για το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών κρατών, αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες "πρόσφυγες" αποτελούν απειλή για την εσωτερική ασφάλεια των χωρών τους, αλλά, σύμφωνα με την συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα...!

Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση στην διαχείριση – αντιμετώπιση των λαθραία εισερχομένων στην Ελλάδα; Μήπως επειδή όταν έμπαιναν τεράστιοι αριθμοί σε καθημερινή βάση και δεν μπορούσε η Δικαιοσύνη να ανταποκριθεί στο, όπως ορίζει το Σύνταγμα, έργο της; Μα, τότε, εξαιτίας αυτής της εξαίρεσης υπάρχει σοβαρή περίπτωση να έχει διαρραγεί η ασφάλεια της χώρας…!

Και, εάν υποθέσουμε πως δεν γινόταν διαφορετικά, και η χώρα εκτέθηκε σε έναν σοβαρότατο κίνδυνο αποδοχής εισόδου ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων, τρομοκρατών ή ισλαμιστών πολεμιστών του ISIS, τότε, γιατί δεν συλλαμβάνει, δεν μεταφέρει σε κρατητήρια και στη συνέχεια ενώπιον της Δικαιοσύνης τους ελάχιστους (κατά δήλωση κυβερνητικών αξιωματούχων) που μπαίνουν σε καθημερινή βάση κατά το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα;

Γιατί δικάζει, με σοβαρή απειλή την άμεση απέλαση και έκδοση στην Τουρκία, τους 8 και δεν δικάζει με την απειλή της άμεσης απέλασης τους εκατοντάδες ή δεκάδες χιλιάδες που έχουν μπει ήδη στην Ελλάδα και συνεχίζουν να βρίσκονται εντός της Ελληνικής επικράτειας;

Στον ισχυρισμό ότι τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και η πολιτική κουλτούρα της αριστερής δημοκρατικής κυβέρνησης δεν επιτρέπουν την επιστροφή σε αβέβαιο καθεστώς όπου απειλείται η ασφάλεια και η ζωή των λαθρομεταναστών, προσφύγων, μεταναστών, οικονομικών επενδυτών που, επιπλέον, αποτελούν τη λύση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας (αυτά είναι γνωστοί και δημόσιοι χαρακτηρισμοί και επιχειρήματα κυβερνητικών στελεχών), δεν πρέπει να ισχύει το ίδιο και για τους 8 τούρκους που διέφυγαν από την πατρίδα τους για να σώσουν τη ζωή τους;

Και εάν κάποιος ισχυριστεί πως αυτοί οι 8 εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους για να διασώσουν τους εαυτούς τους, εμείς θυμίζουμε πως και όλοι αυτοί οι αγνώστου ταυτότητας εισερχόμενοι λαθρομετανάστες έχουν επίσης εγκαταλείψει (κατά το μεγαλύτερο ή τεράστιο ποσοστό τους) τις οικογένειές τους για να μετακινηθούν στην Ευρώπη…

Άρα; Τι συμβαίνει κύριοι; Ανθρωπισμός αλα-καρτ δεν είναι ανθρωπισμός. Είναι αλισβερίσι. Είναι συμφέροντα. Είναι συμφωνίες κρυφές ή φανερές, που κάποια στιγμή, σαν «κακό σπυρί» αποκαλύπτονται σε όλο το μεγαλείο τους!
Γιατί ο Τσίπρας δεν στέλνει μήνυμα στον «σουλτάνο» Ερντογάν που πιέζει απειλώντας για την έκδοση των τούρκων φυγάδων, πως εάν επιστραφούν αυτοι οι 8 αυτομάτως θα επιστραφούν και οι υπόλοιπες χιλιάδες, όσοι κι αν είναι στην Ελλάδα, με δικαστικές συνοπτικές και αυτοματοποιημένες διαδικασίες.
Δημοκρατική ενέργεια, από μία δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση…! Ποιος μπορεί να κατηγορήσει την δημοκρατία; Όμως, μέσα από τα γεγονότα αποκαλύπτεται πως ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που κρύβονται πίσω από τη δημοκρατία, την οποία παραμερίζουν όταν τους ενοχλεί, ομολογούν ότι παραβιάζουν κάθε έννοια του συντάγματος και δεν συλλαμβάνονται… επειδή η δημοκρατία του παρέδωσε την εξουσία για να κάνουν ό,τι επιθυμούν οι ίδιοι.

Αν προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε τον Ερντογάν με τον Τσίπρα, θα διαπιστώσουμε πως η πολιτική τους διαφοροποίηση δεν υπάρχει. Απλώς, ο Τσίπρας έκανε πολιτικό πραξικόπημα με δημοκρατικά μέσα (βλ. αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα), ενώ ο Ερντογάν χρησιμοποιεί άλλες μεθόδους (όντας συντηρητικός) στην μεταστροφή της Τουρκίας.

Το ερώτημα, όμως, παραμένει: Γιατί η κυβέρνηση δεν δικάζει, όπως τους 8 τούρκους πρόσφυγες και τους δεκάδες χιλιάδες εισερχόμενους "πρόσφυγες" λαθρομετανάστες που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα;
Μήπως επειδή «η Δικαιοσύνη είναι τυφλή» ή μήπως επειδή στην Ελλάδα η πρωτο-δεύτερη φορά αριστερά σκότωσε τα τελευταία ίχνη της δημοκρατίας;

Απαιραίτητη διευκρίνηση
Δημοκρατία είναι εκείνο το πολίτευμα που διαρκεί μία ημέρα. Την ημέρα των εκλογών. Εκείνη την ημέρα οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες, για να ψηφίσουν (έπειτα από παρατεταμένη πλύση εγκεφάλου και ψέματα για τα οποία ποτέ κανένας δεν τιμωρείται), για να ορίσουν ποιός θα είναι εκείνος ο άνθρωπος που από την επόμενη ημέρα θα κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να τους ρωτάει. Θα έχει μάλιστα και το δικαίωμα, μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια της εξουσίας του, να τους καταστρέψει ολοσχερώς και να αποφασίσει ο ίδιος πότε θα ξαναγίνουν εκλογές, για να θριαμβεύσει η δημοκρατία.
Υπάρχει κάτι που δεν είναι αληθές, που δεν το αποδέχεστε ή που δεν καταλαβαίνετε σε όλα αυτά; Αν υπάρχει, τότε λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά είστε φασίστες, εκτός δημοκρατικού πλαισίου και στοιχεία που αποσταθεροποιούν την δημοκρατική λειτουργία της χώρας...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]