Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

2 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στους 8 τούρκους φυγάδες

Συνελήφθη τούρκος δικηγόρος μέσα στα δικαστήρια!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Σε μία ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη πραγματοποιήθηκε σήμερα η δίκη των 8 τούρκων φυγάδων που αιτήθηκαν άσυλο στην Ελλάδα.
Μετά από τα ευτράπελα αλλά και λίαν προβληματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, τα οποία και στάθηκαν ως αφορμή για να αποκαλυφθεί ένα άλλο πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά την αντίληψη και πρακτική περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ανθρώπου, το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε την απόφασή του, η οποία τιμά την Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν τιμά όμως και την πολιτική σκηνή της Ελλάδας, η οποία επέλεξε να εμφανιστεί ως νίπτουσα τας χείρας της, σε ένα θέμα μείζονος σημασίας για τα πολιτικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, αφού στελέχη της (κυρίως της κυβέρνησης) έδειξαν την «πόρτα εξόδου» στους αιτούντες άσυλο ώστε να ικανοποιηθούν τις απαιτήσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Η εμφάνισή των 8 κατηγορουμένων για λαθραία είσοδο στη χώρα στο δικαστήριο, συνοδεύτηκε από μικρή ένταση καθώς έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί τουρκόφρονες μουσουλμάνοι της Θράκης (κεφαλοκυνηγοί του Ερντογάν), που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ερντογάν και κατά των «ένστολων εγκληματιών», όπως έλεγαν. Επί τόπου είχαν αναπτυχθεί πολλά τουρκικά κανάλια που κάλυψαν την μεταφορά των οκτώ.

Η απόφαση των δικαστών που πάγωσε τους τουρκόφρονες είναι, 2 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και για τους οκτώ (8) κατηγορουμένους για λαθραία είσοδοσ στην Ελλάδα. Και η απόφαση αυτή σημαίνει πως οι αιτούντες άσυλο θα έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι, αλλά για ειδικούς λόγους διατάχθηκε η διοικητική κράτησή τους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε μέσα στο δικαστήριο, ήταν η λεκτική επίθεση, με ύβρεις, που εξαπέλυσε εναντίον τους τούρκος δικηγόρος, ο οποίος ήρθε από την Τουρκία για να παρακολουθήσει τη δίκη. Αποτέλεσμα αυτής της υβριστικής εναντίον των κατηγορουμένων επίθεσης, που έγινε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ήταν να διαταχθεί η άμεση σύλληψή του και αναμένονται ενέργειες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής σε συνεργασία με την τουρκική πρεσβεία της Αθήνας, για την απελευθέρωση του τούρκου δικηγόρου.

Η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου ήρθε λίγο αργότερα μετά την δημοσιοποίηση στην αυστριακή ραδιοτηλεόραση της ανακοίνωσης άρσης της σύμβασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία... 

Οι οκτώ κατηγορούμενοι, με δήλωση της δικηγόρου τους ζήτησαν συγνώμη για την αναστάτωση που έφεραν και ευχαριστούν τους Έλληνες



Δυστυχώς, για τον Τούρκο πρόεδρο, σύμφωνα με τις εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν σημαντικά προβλήματα και χρονική καθυστέρηση στην έκδοση των 8 τούρκων φυγάδων, οι οποίοι τελικά δεν επιστρέφονται «πακεταρισμένοι» στην Τουρκία, για να γευτούν την φροντίδα του, πνέοντος μένεα εναντίον τους, «σουλτάνου» Ερντογάν.

Από την πλευρά μας είμαστε βέβαιοι πως το δράμα των 8 τούρκων φυγάδων δεν τελείωσε, αλλά μόλις αρχίζει...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΧΑΛΙΦΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι. Ψηφοφόροι μόνο των εκλεκτών του τουρκικού προξενείου, ανεξάρτητα με ποιό κόμμα κατέρχονται στις εκλογές. Γιατί, πάνω από όλα, αυτό που χαρακτηρίζει τους τουρκόφρονες κεφαλοκυνηγούς είναι η σταθερότητα στις απόψεις τους στην Άγκυρα και όχι στην πολιτική. Γιατί η Άγκυρα, όπως και να το κάνουμε, ταΐζει και θρέφει καλά μοσχάρια

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]