Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοι δουλεύουν πίσω από την πλάτη του διοικητή της ΕΥΠ;

Ο Γιάννης Ρουμπάτης καλείται να αποκαταστήσει 
την εργασιακή ηρεμία στη νευραλγική Υπηρεσία

Στελέχη της ΕΥΠ εκτιμούν ότι ο διοικητής της Υπηρεσίας Γιάννης Ρουμπάτης πρέπει, παρά το φόρτο εργασίας που έχει -ειδικώς τώρα με την έκρηξη του Μεταναστευτικού και τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη- να αναλάβει να αποκαταστήσει την εργασία ηρεμία στην Υπηρεσία που την δυναμιτίζουν ενέργειες προσώπων κάτω από αυτόν.

Αυτό που πρέπει να προσέξει ο Γιάννης Ρουμπάτης είναι ορισμένες ενέργειες του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ και σημερινού υποδιοικητή Γιάννη Λιούκα, ο οποίος συστηματικά σχεδιάζει αλλαγές στο οργανόγραμμα της Υπηρεσίας.
Μεταφέρει δε 80 υπαλληλικές θέσεις από τα Κεντρικά σε παραμεθόριες μονάδες προκειμένου να «διώξει» τους μη αρεστούς σε αυτόν υπαλλήλους.
Επίσης ετοιμάζει προγραφές και μετατάξεις προς άλλες υπηρεσίες όσων δεν θεωρεί «δικούς» του, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την ίδια πρακτική που ακολουθήθηκε την μαύρη περίοδο για τν Υπηρεσία, της περιόδου 1990 – 1993. Επειδή όμως όλοι οι διωχθέντες δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια και μετά από 25 χρόνια επέστρεψαν στην ΕΥΠ και στις θέσεις τους, το κύριο μέλημα του κ. Λιούα είναι να βρει τρόπο νομικής θωράκισης του ιδίου και του δικού του υπηρεσιακού συμβουλίου, ώστε να μην δεχθεί μηνύσεις και αγωγές από όσους υπαλλήλους διωχθούν.

Σε όλες αυτές τις περίεργες διαδικασίες ο κ. Λιούκας έχει τη βοήθεια και συμβουλευτική αρωγή του πρώην συνδικαλιστή και τελούντος υπό περιοριστικούς όρους Θ.Σ. και των όσων εξακολουθεί να ελέγχει.

Ο εν λόγω πρώην συνδικαλιστής επιδιώκει και πάλι να συμμετάσχει στα συνδικαλιστικά πράγματα της ΕΥΠ, με στόχο να εκλεγεί Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Σημειωτέον ότι από τριετίας τελεί υπό καθεστώς περιοριστικών όρων και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, κατηγορούμενος από τον εισαγγελέα κ. Δ. Φούκα για υπεξαίρεση για διαρροή απόρρητων εγγράφων από την εν λόγω Υπηρεσία κατά την περίοδο Κώστα Καραμανλή. Υπό το ίδιο καθεστώς περιοριστικών όρων τελεί και η υπάλληλος Α.Π.

Όπως εκμυστηρεύτηκε όμως ο ίδιος ο περί ου ο λόγος πρώην συνδικαλιστής, επισκεπτόμενος μονάδα της Υπηρεσίας σε νησί του Αιγαίου, στην προσπάθειά του να εκλεγεί, έχει την στήριξη του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και υποδιοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Λιούκα, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος έχει στα χέρια του εδώ και ένα χρόνο σχετική δικογραφία από τον αρμόδιο εισαγγελέα Φούκα που τον καλεί σε νέα απολογία. Όμως, τα σχετικά έγγραφα έχουν εξαφανιστεί, ενώ δεν έχει διαταχθεί πειθαρχική εξέταση για τους Θ.Σ. και Α.Π.

Προκαταλαμβάνοντας τη Δικαιοσύνη

Εκτός όμως από τη στήριξη που παρέχει στο πρόσωπο αυτό που του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, στα έργα του υποδιοικητή είναι και η απόλυση του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Κώστα Αγγελάκη, ο οποίος αν και είχε κατηγορηθεί από την πρώην Διοίκηση των Μπίκα – Παπαγεωργίου, τελικώς δικαιώθηκε από τη Δικαιοσύνη.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Λιούκας σύμφωνα με «συμβουλή» του φίλου του κ. Παπαγεωργίου βιάστηκε να απολύσει τον Αγγελάκη για να προκαταλάβει τη Δικαιοσύνη, καθώς άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Εφετείου που δικαίωνε τον Αγγελάκη. Ο κ. Αγγελάκης περιμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικώς με τα αν θα γίνει δεκτή η αναίρεση για νέα δίκη, ενώ συγχρόνως ετοιμάζεται να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία ο κ. Λιούκας έχει τη βοήθεια του Νομικού Συμβούλου της Υπηρεσίας κ. Ν. Παππά –που ήταν και νομικός σύμβουλος του κ. Παπαγεωργίου- και ο οποίος είχε υπηρετήσει ως νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Αμύνης επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο υποδιοικητής συνεργάζεται και με δημοσιογράφο, ο οποίος στο παρελθόν είχε συκοφαντήσει με ανώνυμες επιστολές τον Αγγελάκη προκειμένου να κατηγορηθεί μαζί με πολλούς άλλους υπαλλήλους από τη διοίκηση Μπίκα - Παπαγεωργίου για την προμήθεια του Γεωγραφικού Συστήματος Παρακολούθησης των συνόρων. Για την υπόθεση αθωώθηκαν όλοι πανηγυρικά το 2014.

Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

Έχουν άραγε αποκρύψει από τον σημερινό διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη το πόρισμα ενός από τα μεγαλύτερα γραφεία Ορκωτών Λογιστών της Αθήνας που αποδεικνύει ότι ο πρώην συνδικαλιστής Θ.Σ. και μυστικοσύμβουλος του υποδιοικητή χρησιμοποιούσε το Ταμείο της Ομοσπονδίας για προσωπικές του δικαστικές υποθέσεις;

Πού βρίσκεται το θέμα για τον στενό συνεργάτη Β.Δ. του εν λόγω συνδικαλιστή και μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΕΥΠ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στο κύκλωμα ΕΛΑΣ – ΕΥΠ που κάλυπτε τούρκους δουλεμπόρους;
Ας γνωρίζει ο κ. Ρουμπάτης που είναι υπέρ των καθαρών λύσεων ότι ο Θ.Σ. μαζί με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Αντικατασκοπείας είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορηθέντος για συμμετοχή στο παραπάνω κύκλωμα.

Υπάλληλοι της ΕΥΠ καλούν να πάρει θέση για όλα αυτά τον έτερο υποδιοικητή της ΕΥΠ κ. Αλεξ. Δενέκο, ο οποίος την εποχή που συνέβαιναν όλα αυτά υπηρετούσε στο Αλλοδαπών. Μάλιστα στην Υπηρεσία διερωτώνται γιατί τόση βιασύνη για απενοχοποίηση του Β.Δ. και αθώωσή του από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του οποίου προΐσταται ο κ. Λιούκας και δεν περίμεναν να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Επιπλέον, ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης επρόκειτο να κάνει δηλώσεις μαζί με τον Διοικητή Γιάννη Ρουμπάτη για την πορεία της σχετικής έρευνας και την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή εφημ. «Κυριακάτικη KontraNews»




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΑΝ ΑΥΤΑ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟΤΕ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ... ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε σεις ο ρουμπατης αυτο το χαμαιλεοντιο πρασινοσκουλικο ολα τα εχει καταλαβει και ολα τα ξερει. ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ τα κανει ολα .με πληρη επιγνωση.
    ρουμπατη δωσε χαιρετισμους στο μπλατσαρα το παπαγεωργιου και σας αφιερωνω το ασμα του ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ - ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

    https://youtu.be/bHXYNVPL6Ww

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήψη και καταστροφή ! Τυχερούληδες κυπατζήδες, σας στελεχώνουν οι "καλύτεροι"! Σκεφτείτε θετικά, με τέτοιους που έχετε εκεί μέσα... οι αντίπαλοί σας κάνουν οικονομία στον προϋπολογισμό τους μιας και μπάζετε από παντού ρε ερασιτέχνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απ´ ότι βλέπω όμως στην εφημερίδα ο κύριος τίτλος του ρεπορτάζ είναι "ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ"... Γιατί εσείς επιλέξατε τον υπότιτλο ως τίτλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είδα κι εγώ την εφημερίδα, το "Ιντριγκες στην ΕΥΠ" είναι διακοσμητικός υπέρτιτλος

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]