Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Ενδιαφέρουσα" άσκηση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας

'Ασκηση επιστράτευσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Μία αρκούντος ενδιαφέρουσα άσκηση του τουρκικού στρατού στα παράλια του Αιγαίου καταγράφεται και, λογικά, θα γίνει αντικείμενο παρακολούθησης από μονάδες του Ελληνικού Στρατού, που δεν θα ασχολούνται με την φροντίδα (στέγαση - σίτιση) των "προσφύγων" - λαθρομεταναστών που αποβιβάζονται συνεχώς στην Ελλάδα.

Έτσι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου, στα πλαίσια της συναφούς νομοθεσίας αλλά και της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων της 11/6/2015, η άσκηση επιστράτευσης θα πραγματοποιηθεί μέσα στα πλαίσια τηε προγραμματισμένης άσκησης "Κεραυνός – 2016" των Τουρκικών Ενόπλων Δυναμεων και θα μετάσχουν σε αυτήν 12 βάσεις και 10 αεροδρόμια που υπάγονται στην Πολεμική Αεροπορία.

Στην άσκηση, που θα διαρκέσει έναν μήνα και που θα γίνει στο διάστημα από 4 Απριλίου ως 3 Μαΐου, θα εκτελείται ανά ημέρα ειδική άσκηση επιστράτευσης υπηρεσιών και υλικών (ταχεία επισκευή αεροδρομίου).
Στην συγκεκριμένη τουρκική στρατιωτική άσκηση θα μετάσχουν και κάποια στοιχεία από δημόσιες υπηρεσίες και φορείς.
Στην άσκηση Κεραυνός-2016, ο στόχος είναι να ελεγχθούν σε καιρό επιστράτευσης και πολέμου, οι από κοινού δράσεις των ενόπλων δυνάμεων με υπουργεία, δημόσιους φορείς και οργανώσεις.

Βέβαια, παρά την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την τουρκική πλευρά περί άσκησης αμυντικού χαρακτήρα, εμείς να θυμίσουμε πως πέρυσι, στα πλαίσια της ίδιας άσκησης που είχε επίσης τον τίτλο "Κεραυνός-2015", η 19η Ταξιαρχία Πεζικού που έχει έδρα το Αδραμύτι (Edremit) και βρίσκεται απέναντι από την Μυτιλήνη, είχε εκτελέσει "Αεροπορική Επιθετική Επιχείρηση".

Ενδεχομένως κάποιοι από την σημερινή ελληνική κυβέρνηση να θεωρούν ως "λεπτομέρεια άνευ ουσίας και μέσα στα γενικά στρατιωτικά πλαίσια σχεδιασμών και σεναρίων που δεν αντανακλούν στην πραγματικότητα", αφού οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαιώνουν στις ανακοινώσεις τους πως οι ασκήσεις τους (φαίνονται) να έχουν αμυντικό χαρακτήρα...

Φυσικά, όσοι τα πιστεύουν αυτά κινούνται μεταξύ μηδενικής εγκεφαλικής λειτουργίας και ιδεοληπτικών αγκυλώσεων περί ανυπαρξίας συνόρων, αφού δεν αντιλήφθηκαν ποτέ και ούτε σήμερα αντιλαμβάνονται την αναθεωρητική πολιτικής της γείτονος Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί -το τελευταίο διάστημα με τον πλέον επίσημο τρόπο και με την "συνεργασία" του ΝΑΤΟ- την ελληνική κυριαρχία επί του Αιγαίου, αντιμετωπίζοντας μηδενική αντίδραση από την ανύπαρκτη ελληνική εξωτερική πολιτική.

Έτσι, κι ενώ οι τούρκοι προχωρούν σε ασκήσεις ετοιμότητας σε μία πάρα πολύ ευαίσθητη χρονική περίοδο και οι οποίες κάθε άλλο παρά τυπικό χαρακτήρα έχουν, η Ελλάδα μπορεί να συζητά για υποκλοπές, για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη και άλλες φαιδρότητες που προέκυψαν από τις πολιτικές αποφάσεις των κυβερνώντων. Μάλιστα, η παρεχόμενη ελευθεριότητα κινήσεων που παρέχει η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου στους "πρόσφυγες" - λαθρομετανάστες που βρίσκονται στα ελληνικά ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, παραβιάζει κατάφωρα βασικούς κανόνες της ασφάλειας, που ούτε η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να εξηγήσει. Ενδεχομένως, η αντίληψη περί "μη πραγματικού κινδύνου" (την οποία ασπάζονται και κάποιοι ανώτατοι αξιωματικοί στο Πεντάγωνο, οι οποίοι λίαν προσφάτως απέκτησαν και την "εύνοια" του ΣΥΡΙΖΑ) από την Τουρκία ή από το φονταμενταλιστικό Ισλάμ, να λειτουργούν ως οι καλύτεροι καταλύτες (ή πυροκροτητές;) εξελίξεων που δρομολογούν όσοι θέλουν να διαφύγουν (βλέπε "καμμένη γη" και "χάος") των ευθυνών τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ελληνικός Στρατός παρακολουθεί, ως οφείλει, τις τουρκικές δραστηριότητες, θέτοντας σε επιφυλακή τα απαραίτητα στοιχεία - τμήματα για να αποφύγει πιθανές "εκπλήξεις".

ΥΓ: Με ευκαιρία τα όσα διαδραματίζονται επί του "προσφυγικού" και της κυβερνητικής προσέγγισης, κατανοούμε πως το να διαβιεί κάποιος μη μουσουλμάνος σε κάποιο ισλαμικό κράτος σημαίνει αυτόματα και την προσαρμογή του στις συνθήκες (έστω και ακραίες) που του επιβάλλονται. Όμως, το να εξαναγκάζεται βίαια να αποδεχθεί το Ισλάμ εντός της Ελλάδας, αν μη τι άλλο είναι κάτι που ξεπερνά την παραδοξότητα και αγγίζει την κυβερντική προσπάθεια επιβολής του Ισλάμ στην Ελλάδα, έστω και δια της βίας....!!!
Η αναφορά αυτή γίνεται για την επίθεση των ΜΑΤ στην Χίο, σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την μεταφορά "προσφύγων" - λαθρομεταναστών στην περιοχή διαβίωσής τους. Κι επειδή η Αστυνομία ποτέ δεν προχωρά σε ενέργειες ειδικού βάρους με δικές της πρωτοβουλίες, αλλά μόνο μετά από "άνωθεν εντολές", θα πρέπει κάποιοι στην κυβέρνηση να σκεφτούν πολύ σοβαρά την προσωρινότητα της θέσης που σήμερα κατέχουν και, ειδικότερα τις συνέπειες των αποφάσεων - εντολών τους. Ιστορικά, μπορεί οι δοσίλογοι της γερμανικής κατοχής (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος) να αθωώθηκαν (με "άνωθεν παρεμβάσεις") στα δικαστήρια, όμως όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κοινωνία και όσους πρόδωσαν, τότε αντιμετώπισαν και τα επίχειρα των πράξεών τους...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]