Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η "μαύρη" γενοκτονία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Με ένα καταπληκτικό και αποκαλυπτικό άρθρο του ο Τούρκος ερευνητής Harun Yahya, (που για ευνόητους λόγους δεν ζει σήμερα στην Τουρκία), στην ρωσική εφημερίδα Pravda με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Once upon a time there were Christians in the Middle East», δηλαδή, «Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή», περιγράφει με στοιχειά την φρικτή γενοκτονία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής τα τελευταία χρόνια εν μέσω της γενικής αδιαφορίας των Ευρωπαίων πολιτικών, αλλά ακόμα χειροτέρα των ίδιων των θρησκευτικών ηγετών που μόνο για τους μουσουλμάνους πρόσφυγες ενδιαφέρονται.

Ένας Τούρκος τους βάζει κυριολεκτικά τα "γυαλιά"!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Harun Yahya, μόνο τους τελευταίους μήνες του 2015, 2.400 χριστιανικές εκκλησίες καήκαν και καταστράφηκαν ενώ 7.000 χριστιανοί δολοφονηθήκαν εν ψυχρώ.

Την δεκαετία του πενήντα οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής ήταν 1,5 εκατομμύριο στο Ιράκ, πάνω από 500.000 στην Τουρκία, περίπου 3 εκατομμύρια στην Συρία και άλλα 3 εκατομμύρια περίπου σε άλλες περιοχές όπως Λίβανος κ.α. Σήμερα δεν έχουν απομείνει συνολικά ούτε 1.000.000, ενώ οι διωγμοί συνεχίζονται εν μέσω της γενικής παγκόσμιας αδιαφορίας.

Ο Harun Yahya επικαλείται το ίδιο το Κοράνι για να δώσει ένα έρισμα στην γενοκτονία αυτή, καθώς το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τους γεμίζει με μεγάλο μισός σε κάθε τι το άπιστο και είναι το κυριότερο ιδεολογικό εφόδιο για την εξολόθρευση των μη πιστών, ειδικά όταν επικρατούν εμπόλεμες καταστάσεις τότε τα εγκλήματα σε βάρος του μη μουσουλμανικού πληθυσμού αυξάνονται στο έπακρο.

Εμείς φτάνει μόνο να θυμηθούμε την τραγική και φρικτή δολοφονία των δυο χριστιανών μητροπολιτών από τους Τζιχαντιστές, από τους οποίους ο ένας, ο Μητροπολίτης Χαλεπιού Παύλος, ήταν πολύ γνωστός στους Θεσσαλονικείς όταν σπούδαζε στην Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του και σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος καίγεται να εμφανίζεται στα κανάλια κοντά στους μουσουλμάνους που δεν αποκλείεται ανάμεσά τους να βρίσκονται και κάποιοι δολοφόνοι του.

Το χριστιανικό δράμα της Μέσης Ανατολής είναι και το δικό τους Αίσχος!

Πηγή ΝikosΧeiladakis



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]