Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομολογία Μουζάλα: Η Ελλάδα θα γίνει χώρα εγκατάστασης των προσφύγων!

Κυνική ομολογία αποτυχίας από τον υπουργό, που αποδέχεται πως για τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα γίνει χώρα εγκατάστασης λαθρομεταναστών και προσφύγων!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Η Ελλάδα για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, από χώρα τράνζιτ για τους πρόσφυγες θα μετατραπεί σε χώρα εγκατάστασης, παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για μεταναστευτική πολιτική, Γιάννης Μουζάλας στη σύσκεψη που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με δημάρχους και περιφερειάρχες, σύμφωνα με το skai.gr.

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε την κατάσταση «οξεία» και υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών (χωρίς όμως να αναφερθεί σε ακριβείς αριθμούς) σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες.

«Δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σε λίγο διάστημα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να πάνε στις χώρες που θέλουν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τα σύνορα στην Ειδομένη δεν θα ξανανοίξουν σύντομα, υπολογίζοντας, κεκλεισμένων των θυρών, ότι στην χώρα θα εγκλωβιστούν περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς και πάλι να διευκρινήσει το διάστημα που θα συμβεί αυτό (π.χ. έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2016 ή έως τα τέλη του καλοκαιριού του 2016).

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός γνωστοποίησε επίσης πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός φιλοξενίας των μεταναστών, περιλαμβάνει δημιουργία hot spot ακόμη και στην Ήπειρο, δικαιώνοντας τους φόβους όλων εκείνων που τις προηγούμενες ημέρες αναφέρονταν σε μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε hotspot.

Φυσικά, με την στυγνή αποδοχή του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης, πως η χώρα μας μετατρέπεται από χώρα τράνζιτ σε χώρα εγκατάστασης για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια (ουδέν μονιμότερον εκ του προσωρινού), με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης του συνόλου των προβλημάτων που θα προκύψουν. Και τα προβλήματα αυτά δεν θα είναι σχετικά μόνο με τους "πρόσφυγες" και την ό,ποια σχέση τους με το ριζοσπαστικό Ισλάμ ή την παραβατικότητα που θα επιδείξουν, αλλά, κυρίως, με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και το βιοτικό τους επίπεδο που θα κατακρημνιστεί εξαιτίας των πολιτικών λαθών - εγκλημάτων, των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων και της λανθάνουσας κυβερνητικής αντίληψης όσον αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών - λαθρομεταναστευτικών ροών.

Είναι, πλέον, ηλίου φαεινότερον πως όλες οι χώρες έχουν σχέδια αντιμετώπισης - αποφυγής μίας πρωτοφανούς ανθρωπιστικής -και όχι μόνο- κρίσης. Είναι γνωστό πως ακόμη και οι λαθρομετανάστες - πρόσφυγες έχουν σχέδια για τις μετακινήσεις τους και την μετέπειτα ζωή τους. Δυστυχώς, όμως, η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν διαθέτει σχέδιο, αλλά δεν έχει καν την διάθεση αντιμετώπισης μίας κρίσης που επιφέρει πλήθος κινδύνων για την Ελλάδα και τους γηγενείς κατοίκους, έλληνες πολίτες.
Εκτός και εάν η συγκυβερνώντες Τσίπρας - Καμμένος, σχεδιάζουν να μειώσουν περαιτέρω τα πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών με την έλευση εξωχώριων δυνάμεων αντιμετώπισης κρίσεων (βλ. Eurogendfor και ΝΑΤΟ).

Εάν το κυβερνητικό δίδυμο σκοπεύει να κινηθεί σε αυτό το "μήκος κύματος", ίσως θα έπρεπε να επιλέξει την παραίτηση, γιατί τέτοιου είδους επιλογές εξασφαλίζουν μία μόνο εξέλίξη: τον έως θανάτου εγκλεισμό τους σε ειδικό σωφρονιστικό ίδρυμα.
Ας το έχουν υπόψη τους εκείνοι που εμπορεύτηκαν την ελπίδα και την πατρίδα για να καταλάβουν καρέκλες μίας νόθας, δοτής και επικίνδυνης για τη χώρα εξουσίας τους...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σαββατο κοντογιορτη αληταραδες και θα δειτε τι εστι φωτια και τσεκουρι .
    Εμας ρε αλητες μας ρωτησατε ; ΟΧΙ ,και αυτο ειναι που θα σας θαψει ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]