Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κατακόρυφη άνοδος της ακροδεξιάς στη Γερμανία και ο μύθος των προσφύγων

Στις χθεσινές εκλογές σε τρία ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας, κυριάρχησε το μεταναστευτικό πρόβλημα – λόγω του οποίου θεωρήθηκε πως αυξήθηκαν τόσο απότομα τα ποσοστά της ακροδεξιάς. Είναι όμως αλήθεια ή μήπως αποτέλεσε εκείνη τη δικαιολογία που χρειάζονταν οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι, για να εκφράσουν αυτά που πραγματικά πιστεύουν; Πράγματι όλοι οι μετανάστες κατευθύνονται στη Γερμανία;

Η απάντηση ίσως να δίνεται από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat (πηγή), όσον αφορά τους μετανάστες το 2015. Σύμφωνα με αυτά, κατατέθηκαν σε ολόκληρη την ΕΕ 1,25 εκ. αιτήσεις για άσυλο ή 2.470 ανά 1.000.000 κατοίκους της Ευρώπης (περίπου 2,5 τοις χιλίοις δηλαδή). Στη Γερμανία οι αιτήσεις ήταν 5.441 ανά 1.000.000 κατοίκους (5,4 τοις χιλίοις).

Πρώτη σε αριθμό αιτήσεων ανά 1.000.000 κατοίκους ήταν η Ουγγαρία με 17.699 (ή 17,7 τοις χιλίοις), ακολουθούμενη από την Σουηδία με 16.016 (16 τοις χιλίοις) και την Αυστρία με 9.970 (9,97 τοις χιλίοις). Στη σοσιαλιστική Γαλλία, η οποία βομβαρδίζει τη Μέση Ανατολή ο αριθμός ήταν ελάχιστος, στα περίπου 1.000 άτομα ανά 1.000.000 κατοίκους (1 τοις χιλίοις) – ενώ λίγο υψηλότερος ήταν στην Ιταλία.

Στη Μ. Βρετανία που επίσης βομβαρδίζει τις πατρίδες των προσφύγων, ο αριθμός ήταν μόλις 591 ανά 1.000.000 κατοίκους, δηλαδή περίπου 0,5 τοις χιλίοις.

Όσον αφορά την εθνικότητα αυτών που ζήτησαν άσυλο στην ΕΕ, το 10% ήταν Ιρακινοί, το 14% Αφγανοί και το 29% Σύριοι – δηλαδή πλειοψηφικά από τα κράτη που βομβαρδίζει η Δύση, η οποία έχει επί πλέον το θράσος να κατηγορεί την Ελλάδα, όσον αφορά την προστασία των θαλασσίων συνόρων της.

Ανάλογα κατηγορούνται η Ουγγαρία και η Αυστρία, σε σχέση με το κλείσιμο των συνόρων τους, χωρίς κανένας να αναφέρει πως ο αριθμός των μεταναστών ανά 1.000.000 κατοίκους που έχουν καταφύγει στις δύο αυτές χώρες είναι 3πλάσιος από τον αντίστοιχο στη Γερμανία και 16πλάσιος από αυτόν στη Γαλλία ή στην Ιταλία.

Η υποκρισία λοιπόν στις μεγάλες χώρες της ΕΕ είναι τεράστια, ειδικά επειδή προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με απόλυτους αριθμούς, γνωρίζοντας πως ελάχιστοι θα κάνουν τον κόπο να τους υπολογίσουν όπως πρέπει – με ποσοστά.

Όσον αφορά τη Γερμανία, καμία άλλη χώρα δεν «συνελήφθη» για εμπρησμό των ασύλων που μένουν μετανάστες – πόσο μάλλον με τους κατοίκους της να χειροκροτούν το «θέαμα», σαν νέοι Νέρωνες. Φυσικά δεν ήταν το μοναδικό συμβάν, ενώ έχει παρατηρηθεί επίσης στο παρελθόν με θύματα Τούρκους, αμέσως μετά την ένωση των δύο Γερμανιών.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. "aκροδεξιοι" ειναι οι πατριωτες???????

    οποιος δεν θελει λαθροεποικους ειναι φασιστας?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίτζρα .
      =
      Εποικισμός διά της μεταναστεύσεως (Κοράνι)

      Διαγραφή
  2. Ετσι ειναι οποιος αγαπαει το Εθνος του και την φυλη του ειναι ακροδεξιος .
    Φτου σας ρε ρεμαλια , αλλα δεν φταιτε σεις , αλλα αυτοι που δημοσιευουν τις παπαριες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προπαγανδα στο αρθρο εγκειται στο εξης:

    Οτι στο πληθος των κατοικων ευρωπαϊκων χωρων που χρησιμοποιουνται ως

    μετρο συγκρισης, για να φανει δηθεν το πλασματικο χαμηλο ποσοστο

    τωρινων προσφυγων, δεν προσμετραται μονο ο γηγενης πληθυσμος αλλα και

    μεταναστες-προσφυγες που ΗΔΗ ΖΟΥΝ στις ευρωπαϊκες χωρες εδω και 2-3

    δεκαετιες,διοτι και οι τελευταιοι αποτελουν μερος πλεον του 1.000.000

    κατοικων και ειναι ηδη υπεραρκετοι!

    Σωστα αναρτωνται τετοια αρθρα για να ξεμπροστιαζεται η προπαγανδα τους.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]