Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ο σώζων εαυτόν σωθήτω» για την Ευρώπη που εθελοτυφλεί…

Η Ελλάδα σε απόγνωση και η Ευρώπη ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το χάος που έρχεται. Χωρίς διάθεση κινδυνολογίας θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το προσφυγικό πρόβλημα λαμβάνει διαστάσεις που δεν μπορούν να ελεγχθούν.

Γι αυτό δεν είναι υπεύθυνη η Ελλάδα, με τα όποια λάθη έγιναν και με όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν και υπάρχουν. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε – και ειδικά τα ΜΜΕ- ότι δεν προκάλεσε η Ελλάδα το τεράστιο θέμα των προσφύγων. Κλήθηκε μέχρι τώρα τουλάχιστον να το διαχειριστεί μόνη της.

Τι έκαναν οι Ευρωπαίοι; Για να θυμηθούμε:

• Κοιτούσαν και εξακολουθούν να κοιτούν την Συρία να καίγεται! Ακόμη και σήμερα αναμένουμε να μάθουμε ποια είναι η πρόταση, πρωτοβουλία, παρέμβαση της ΕΕ για το θέμα. Τα… ευχολόγια για τερματισμό του πολέμου δεν πιάνονται.

• Κοιτούσαν και εξακολουθούν να κοιτούν τις δημοσκοπήσεις! Η κυρία Μέρκελ εμφανίστηκε αρχικά ως μητέρα Τερέζα. Μόλις τα ποσοστά δημοφιλίας της πήραν την κάτω βόλτα, άλλαξε στάση. Στην Αυστρία για να μην έχουμε απορίες, η άνοδος των ακροδεξιών κάνει την κυβέρνηση και τον νεαρό ΥΠΕΞ της να λένε όλες αυτές τις ανοησίες που εκστομίζουν τις τελευταίες ημέρες.

• Κοιτούσαν και εξακολουθούν να κοιτούν πως θα “χαϊδέψουν” την Τουρκία, για να κρατήσει λίγες ημέρες παραπάνω τους πρόσφυγες στο έδαφός της! Υπόσχονται λεφτά (και πολλά άλλα) στον Ερντογάν, ο οποίος τους… δουλεύει κανονικότατα!

• Κοιτούσαν και κοιτούν να βρουν… θύμα να του φορτώσουν το πρόβλημα. Το βρήκαν στην Ελλάδα! Κατά τους… σοφούς Ευρωπαίους το πρόβλημα των προσφύγων… ξέφυγε επειδή δεν είχαμε έτοιμα τα hotspots. Τα φτιάξαμε -οι Ένοπλες Δυνάμεις τα έφτιαξαν– σε χρόνο ρεκόρ! Και γέμισαν αστραπιαία! Γιατί πολύ απλά πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να έρχονται!

• Κοιτούσαν και κοιτούν που θα “πετάξουν το μπαλάκι”. Βρήκαν το ΝΑΤΟ, δηλαδή τους Αμερικανούς. Οι οποίοι όμως δεν είναι τόσο ερασιτέχνες όσο οι ανόητοι Ευρωπαίοι ηγέτες. Ο… “θείος Σαμ”, πήρε αυτό που ήθελε, αναβάθμισε τη ναυτική του παρουσία στο Αιγαίο, αλλά δεν πρόκειται να εμπλακεί περισσότερο στην υπόθεση. Και τώρα οι Ευρωπαίοι “σοφοί” κοιτάζονται μεταξύ τους…

Θα πείτε πολύ καλές οι διαπιστώσεις αλλά τι θα γίνει;

Άπαντες πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους πως θα κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το θέμα της Συρίας.
Αν εκεί δεν βρεθεί λύση το προσφυγικό πρόβλημα δεν πρόκειται να μπει σε φάση ύφεσης.
Όλα τα άλλα είναι παραμύθια…

Πηγή Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]