Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία "δένει" την Τουρκία σαν "χώρα - τρομοκράτη"

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας συνδέουν την Τουρκία με την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά και την Ελλάδα με εμπλοκή της στην κατάρριψη του Su-24 στη Συρία!!!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το θέμα δεν αφορά αποκλειστικά το σήμερα, αλλά αποτελεί ένα σύνολο πληροφοριών που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας και οι οποίες αποδεικνύουν την άμεση ή έμμεση συμμετοχή της Τουρκίας σε "δράσεις" και εν γένει επιχειρήσεις που έγιναν εις βάρος των ρωσικών συμφερόντων.

Τόσο η εμπλοκή της Τουρκίας μέσω της ΜΙΤ, αλλά και των Γκρίζων Λύκων και "πολιτιστικών συλλόγων", στην Ουκρανία και την Κριμαία, όσο και μία επιχείρηση δολοφονίας πράκτορα (γυναίκας) στον χώρο VIP του αεροδρομίου της Μόσχας (σκοτώθηκαν δύο άνδρες της FSΒ και διασώθηκε με βαριά τραύματα η γυναίκα πράκτορας, ενώ συνελήφθησαν οι δράστες που είχαν τουρκική υπηκοότητα...), αλλά και ένα πλήθος άλλων περιστατικών που έμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (σε Καύκασο, Αρμενία κ.α.), ήρθαν να ενωθούν με την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά (από βομβιστική ενέργεια), αλλά και με την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στη Συρία (που έγινε από τουρκικό F-16, ενώ ο ρώσος πιλότος δολοφονήθηκε από τούρκο πολίτη μέλος των Γκρίζων Λύκων)...

Όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, "δένουν" την Τουρκία ως εμπλεκόμενη και ευθέως κινούμενη κατά των ρωσικών συμφερόντων.

Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει Τουρκική εμπλοκή στην πτώση του Ρωσικού αεροσκάφους που κατέρριψαν οι τζιχαντιστές, στο Σινά, σύμφωνα με στοιχεία που βρήκαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, οι ειδικοί που διερευνούν τις συνθήκες της πτώσης του αεροσκάφους που παρέσυρε 224 άτομα στο θάνατο, εντόπισαν ότι ο εργαζόμενος στο αεροδρόμιο που έβαλε τη βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος, εθεάθη πρόσφατα στην Τουρκία.

Ο τρομοκράτης, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, καταζητείται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μυστηριώδης εργαζόμενος είχε προσληφθεί λίγο πριν το ατύχημα και ζήτησε ο ίδιος να εργαστεί στην υπηρεσία μεταφοράς βαλιτσών.

Το Ισλαμικό κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους Airbus 231 στις 31 Οκτωβρίου στο Σινά. Πρόκειται για το πλέον αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα σε ρωσικό έδαφος από το 2004. Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι σχέσεις του Ισλαμικού Κράτους (τζιχαντιστές) με την Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι καταγεγραμμένες και διεθνώς γνωστές... ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν έχει καταγγείλλει τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό κράτος.

Η ρωσική κατασκοπεία, όμως, λειτούργησε ακόμη και στην περίπτωση της κατάρριψης του ρωσικού Su-24 στη Συρία από τουρκικό F-16, προκειμένου να αποδείξει την σκοπιμότητα της τουρκικής αυτής ενέργειας, που όπως είπε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν "μία πισώπλατη μαχαιριά" και απόδειξη πως η Ρωσία έχει εμπλακεί σε έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολη η διάκριση των αντιπάλων μερών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που συνέλεξαν και διερευνούν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, στην συγκεκριμένη κατάρριψη φέρεται να υπάρχει έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας και τριών άλλων χωρών. Για την υπόθεση αυτή φαίνεται πως διατάχθηκε η πλήρης αποσιώπηση, σε σημείο που να μην γνωρίζει ούτε ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας τι συνέβη και έκπληκτος ενημερώθηκε γι αυτήν από ανώτατη στρατιωτική αρχή φίλιας χώρας!!! Παραδόξως, το ελληνικό προσωπικό που έλαβε άμεση γνώση περί των συνθηκών της κατάρριψης του ρωσικού Su-24, μετατέθηκε και αντικαταστάθηκε από μη εξειδικευμένο προσωπικό...!

Η πληροφορία αυτή φαίνεται πως (με άγνωστο τρόπο) έγινε γνωστή στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες προχώρησαν σε ανάγνωση και αποκωδικοποίηση όλων των μηνυμάτων της συγκεκριμένης ημέρας τα οποία είχαν καταχωρηθεί ως "τυπικά" (λόγω τακτικής - προγραμματισμένης αποστολής).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πολιτικό επιτελείο του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, φαίνεται ιδιαίτερα προβληματισμένο για την συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία έχει γίνει και η αιτία (ή αφορμή;) αλλαγής συμπεριφοράς του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς το Μέγαρο Μαξίμου και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να γνώριζε και απέκρυψε το περιστατικό από τον κ. Καμμένο...

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία που συλλέγουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται να ισχυροποιούν την αιτιολόγηση μίας μελλοντικής επιθετικής (στρατιωτικά) ρωσικής κίνησης προς την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αισθάνεται ολοένα και περισσότερο την πίεση της Μόσχας και αγωνιά αναμένοντας την ρωσική απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

21 σχόλια :

  1. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ανάρτηση του κ.Γεωργίου. Εάν αληθεύουν τα όσα γράφει, προκύπτει η εξής εικόνα : 1.Ελληνικό προσωπικό που έλαβε άμεση γνώση των συνθηκών κατάρριψης του ρωσικού Su-24 μετατέθηκε (προφανώς κατόπιν εντολής του προϊσταμένου τους)και αντικαταστάθηκε από μη ειδικευμένο προσωπικό. Τα άτομα αυτά προφανώς δεν ανήκαν στο ΥΕΘΑ, ειδάλλως θα γνώριζε την υπόθεση ο κ. Καμμένος (εκτός βεβαίως αν υπάρχει κύκλωμα μέσα στο ΥΕΘΑ που κινείται εν αγνοία του Υπουργού).2.Την υπόθεση όμως γνώριζε ο κ.Τσίπρας που έδωσε εντολή να αποσιωπηθεί.Δεν μου είναι δύσκολο να φαντασθώ τους λόγους για τους οποίους ο κ.Τσίπρας έδωσε τέτοια εντολή. 3. Για γεγονότα τέτοιας μορφής που συμβαίνουν στο εξωτερικό,όπως η κατάρριψη του Su-24, ο Πρωθυπουργός έχει δύο ελληνικές πηγές πληροφόρησης. Η μία είναι το ΥΕΘΑ. Η άλλη είναι..... Μα τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι κατανοητο πως σχετιζεται η Ελλαδα με τη πτωση του ρωσικου

    μαχητικου.

    Αλλοι εριξαν το μαχητικο!

    Τον εναν Ρωσο πιλοτο τον εφαγε τουρκομογγολος τζιχαντιστης μελος των

    γκριζων λυκων!

    (Πηγη: http://kostasxan.blogspot.gr/2015/11/blog-post_765.html)

    Η Ελλαδα πως σχετιζεται με αυτο;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά, όπως αναφέρει η ανάρτηση, "ελληνικό προσωπικό που έλαβε άμεσα γνώση των συνθηκών κατάρριψης του Su-24". Για το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ανάρτησης -εάν τη διαβάζω σωστά- ενημερώθηκε ο κ.Τσίπρας που έδωσε εντολή να αποσιωπηθεί. Πλην όμως, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της ανάρτησης, το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή υπήρχε ελληνικό προσωπικό που είχε λάβει αμέσως γνώση των συνθηκών κατάρριψης του ρώσικου μαχητικού, περιήλθε σε γνώση των Ρώσων (πότε;;;).

      Διαγραφή
    2. Υποννοειται απο το αρθρο οτι εμεις ειχαμε πληροφορηση

      γρηγοροτερα απο τους Ρωσους ή εξισου γρηγορα με αυτους αλλα

      δεν ειπαμε τιποτε απολυτως!

      Αρα υπηρξε συνεργασια μας με υπηρεσια αλλης χωρας (Ισραηλ;;)

      και προκειμενω να μην "φανερωθουμε" ή να μην "σφυριξουν"

      καποιοι πληροφοριες στους Ρωσους, αντικατασταθηκαν;;!!

      Πολυ τραβηγμενο μου φαινεται..

      ΓΜ

      Διαγραφή
    3. Αποκλείεται η συνεργασία με άλλη χώρα να είναι με τις ΗΠΑ; Ή μήπως αποκλείεται να αντικαταστάθηκαν για να μην επαναληφθεί η περίπτωση της επιτυχημένης υποκλοπής; Εγώ νομίζω πως η υπόθεση αφορά εσχάτη προδοσία σε ανώτατο επίπεδο, αφού με βάση όσα γράφονται, υπήρξε μοναδική ευκαιρία στην Ελλάδα να καταθέσει όρους προς τις ΗΠΑ σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά και όχι μόνο. Και αυτή η ευκαιρία φαίνεται να έχει καταστραφεί διπλά, αφού οι ρώσοι έμαθαν (σίγουρα αργότερα και μάλλον από πολιτική διαρροή) τι έκανε η ελληνική κυβέρνηση. Και αυτό είναι ένα γεγονός που δρα αρνητικά στον απόλυτο βαθμό για τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνορωσικές σχέσεις. Είναι απολύτως βέβαιο πως κάποιοι πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις τους και να οδηγηθούν πάραυτα στην φυλακή, αναμένοντας να δικασθούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας

      Διαγραφή
    4. ΤΥΠΙΚΑ ΔΕΒ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (ΝΑΤΟ)... ΑΡΑ... ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ... ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ "ΚΕΡΔΙΣΑΝ" ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ... ΕΧΑΣΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ... ΤΕΛΟΣ!!!

      Διαγραφή
  3. Απομακρύνθηκαν υπάλληλοι επειδή έπραξαν άριστα τη δουλειά τους! Μάλιστα, αντικαταστάθηκαν από μη εξειδικευμένους!!! Αν αυτό όντως συνέβη, τότε έχουμε καραμπινάτη προδοσία... Αν όμως αντικαταστάθηκαν για να εξυπηρετηθούν "πολιτικά βύσματα", τότε έχουμε καραμπινάτη κομματική ηλιθιότητα. Οπότε προκύπτει το ερώτημα: Τι είναι χειρότερο σε αυτή την περίπτωση; Η προδοσία ή η ηλιθιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ηλιθιότητα στις περιπτώσεις αυτές ισοδυναμεί με προδοσία!!!!

      Διαγραφή
  4. ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω ότι πρέπει να παραιτηθούν. Απαιτείται να συλληφθούν και να προφυλακισθούν άμεσα και άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίες (προανακρίσεις κ.λ.π.) για εύρεση πιθανών εμπλεκομένων προσώπων σε σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης που δρα κατά της Ελλάδας

      Διαγραφή
  5. Έπειτα από όλα αυτά ο Καμμένος δεν θα έπρεπε να έχει ζητήσει την παραίτηση του Τσίπρα και όλων των εμπλεκομένων; Δεν θα έπρεπε να έχει ρίξει την προδοτική αυτή κυβέρνηση; Με το να παραμένει και να αποσιωπεί τέτοιο γεγονός δεν τον καθιστά και αυτόν συνένοχο και προδότη; Αλλά είπαμε είναι πολύ γλυκιά η καρέκλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί ως το τέλος (το οποίο ελπίζω να έρθει σύντομα)! Αλλά και να μην τηρήσουν τις υποσχέσεις τους ως γνήσιοι πολιτικοί και αλληλοφαγωθούν ακόμη καλύτερα.

      Κατά τα άλλα συγχαρητήρια για την ανάρτηση και την ενημέρωση, διαβάζουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

      Έχω όμως μια χαζή απορία σε σχέση με την ελληνική εμπλοκή. Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε στο Ελλάντα σε πραγματικό χρόνο καλύτερα από τους Ρώσους τις συνθήκες κατάρριψης; Εκτός αν... εννοεί ότι είχαμε πληροφορηθεί από πριν και μας δασκάλεψαν μη βγει κανένας και πει τίποτα, αλλά αυτό είναι πολύ συνωμοσιολογία.

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ... ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ... ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΤΥΧΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω από αυτά, οπότε μπορεί να έχεις δίκιο, ίσως ήταν πολύ ικανοί αυτοί οι Έλληνες ειδικοί και γι΄ αυτό έπρεπε να αντικατασταθούν.
      Αυτό που καταλαβαίνουμε αν ευσταθούν όσα έχει το άρθρο είναι ότι η συνεργασία Τσίπρα-Καμμένου κάπου πάσχει, ο Αλέξης δεν εμπιστεύεται τον άλλο, κάτι δεν πάει καλά. Επίσης κάποιος το σφύριξε στους Ρώσους, κάποιος αξιωματούχος άλλου κράτους το σφύριξε στον Καμμένο και κάποιος το σφύριξε σε εμάς.

      Διαγραφή
  6. Άραγε εάν όλα αυτά συνέβησαν έτσι, ο Τσίπρας είχε τουλάχιστον ενημερώσει τον Παυλόπουλο και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΠΑΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ...
    ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΝΔΡΕΟΥ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ... ΧΑΧΑΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καθηστε και γραφτε σεις και περιμενετε την καθε αρσενικη πουτανα να παραιτηθει !
    300+1 οι εθνοπροδοτες και οσο τους ταιζουμε , τοσο θα μας παιρνουν τα κεφαλια .
    ε κοραντη ...τι λες και συ που τους υπηρετησες και σιγουρα ακομη τους υπηρετεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από αυτά που γράφεις είναι σίγουρο ότι δεν έχεις ιδέα για αυτά και αυτούς στους οποίους αναφέρεσαι. Ως εγκυκλοπαιδική σου γνώση σου παραθέτω πως ο κ. Κοραντής είναι από τους ελάχιστους πρώην πρέσβεις της Ελλάδας που δεν είναι επιθυμητός στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Και δεν υπερασπίζομαι τον κ. Κοραντή, αλλά την πραγματικότητα που στα μνημονιακά χρόνια διαστρεβλώνεται από επιτήδειους και διαδίδεται στρεβλωμένη από αφελείς πατριώτες

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστή η απάντησή σου.. Και να συμπληρώσω πως ο κ. Κοραντής δεν έπαιζε πολιτικά παιχνίδια όπως κάποιοι άλλοι.. Άμα κατηγορούμε τον κ. Κοραντή τότε τι θα πρέπει να κάνουμε με τα άλλα μπουμπούκια που έχουν περάσει ή είναι εκεί μέσα.. Μεγάλη κουβέντα αυτό το θέμα και δεν πρόκειται να λυθεί άμα δεν υπάρξει μια ουσιαστική αναδόμηση και δεν καταργηθεί ο συνδικαλισμός στο '' μαγαζί ''..

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]