Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Gazprom ακύρωσε την έκπτωση στην τιμή αερίου για Τούρκους πελάτες


Η ρωσική Gazprom ακύρωσε την έκπτωση στις τιμές του αερίου για τους Τούρκους πελάτες, δήλωσαν σήμερα στελέχη του κλάδου, σε ένα ακόμα επεισόδιο της διπλωματικής και εμπορικής διαμάχης των δύο χωρών μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία πριν από δύο μήνες.

Η Τουρκία είπε ότι πέρυσι είχε καταλήξει σε συμφωνία για έκπτωση 10,25% στις τιμές αερίου από τη ρωσική Gazprom αλλά οι τελικές υπογραφές καθυστερούσαν, με αποτέλεσμα η κρατική εταιρία διαχείρισης αγωγών Botas να προσφύγει στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στελέχη από ιδιωτικές εταιρίες αερίου της Τουρκίας δήλωσαν στο Reuters ότι η Gazprom ακύρωσε την έκπτωση και ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις είχαν ενημερωθεί την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Βιέννη.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής αερίου της Τουρκίας με πωλήσεις 28-30 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως, αξίας περίπου 6,5 δισεκ. δολαρίων. Η Τουρκία εισάγει το 60% του αερίου της και το 35% του πετρελαίου της από τη Ρωσία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]