Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακροδεξιά και προσφυγικό απειλούν να διαλύσουν την Ευρώπη


Έντονους φόβους ότι ο εντελώς διαφορετικός τρόπος με τον οποίο επιλέγουν να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ροές προσφύγων τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. αλλά και ο συνεχώς ανερχόμενος εθνικισμός σε κάποια εξ αυτών μπορεί να διαλύσουν την Ένωση, εκφράζουν οι επικεφαλής των κορυφαίων εργοδοτικών οργανώσεων της Γερμανίας.

Η άφιξη δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι εγκαταλείπουν χώρες όπως η Συρία και το Ιράκ προκειμένου να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την ακραία φτώχεια, έχει δημιουργήσει καθεστώς διαίρεσης στο εσωτερικό της Ε.Ε. και μάλιστα σε μία περίοδο που αρκετές χώρες βρίσκονται ακόμη αντιμέτωπες με τα επακόλουθα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Εάν στα παραπάνω προστεθεί και ο ενισχυμένος εθνικισμός, τότε η Ενωμένη Ευρώπη της ευημερίας και της ασφάλειας τίθεται σε κίνδυνο, όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων εργοδοτικών οργανώσεων της Γερμανίας, μιλώντας στο Reuters.

«Το επόμενο έτος θα είναι κρίσιμο για την Ευρώπη. Φοβάμαι πολύ για το μέλλον της Ε.Ε.», υπογραμμίζει ο Ulrich Grillo, επικεφαλής της Ένωσης Γερμανών Βιομηχάνων (BDI).

Η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών, θέτει σε κίνδυνο επιτεύγματα των προηγούμενων δεκαετιών, σύμφωνα με τον Hans Peter Wollseifer, επικεφαλής της Ένωσης Εμπόρων της Γερμανίας (Association of Skilled Trades). «Θέλω να δω έναν πιο ισχυρό συμβολισμό της ευρωπαϊκής ενότητας», σημειώνει.

Την άποψη ότι η περαιτέρω διάσπαση της Ε.Ε. αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το 2016 εκφράζει και ο επικεφαλής της γερμανικής Ένωσης Εξαγωγέων (BGA), Anton Boerner.

Οι μεγαλύτερες αντιρρήσεις, αναφορικά με τους πρόσφυγες και το κατά πόσο θα πρέπει να «διοχετευθούν» σε όλη την Ε.Ε. από τα κράτη εισόδου, εκφράζονται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ την ίδια ώρα εθνικιστικά κόμματα όπως το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία και το AfD στη Γερμανία ενισχύουν τη θέση τους.

«Η Ευρώπη βρέθηκε σε ταραγμένα νερά για μεγάλο χρονικό διάστημα», εκτιμά ο Eric Schweitzer, επικεφαλής της Ένωσης Γερμανικών Επιχειρηματικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (DIHK), προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να «δίνονται εθνικές απαντήσεις για διεθνή θέματα. Η Ε.Ε. θα διατηρήσει τη βαρύτητα που έχει στην υφήλιο μόνο εάν τα κράτη-μέλη της δρουν ενωμένα».

Καλύτερη εξέταση των αιτημάτων της Βρετανίας, προκειμένου η χώρα να παραμείνει μέλος της Ε.Ε. ζητά από την πλευρά του ο Ingo Kramer, επικεφαλής της Ένωσης Εργοδοτών της Γερμανίας (BDA).

Πηγή Newmoney


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]