Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διπλωματικό Βατερλώ


Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει ικανή να προκαλεί κάθε φορά και χειρότερες καταστάσεις για την πατρίδα μας, τόσο στο μέτωπο της οικονομίας όσο και στο προσφυγικό.

Είχαμε επισημάνει, κατ’ επανάληψη, ότι στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, από την οποία απείχε η Τουρκία, ο κ. Τσίπρας κακώς είχε δεσμευθεί ότι η χώρα μας θα αναλάμβανε ουσιαστικά όλο το βάρος της ταυτοποίησης, στέγασης και μεταφοράς των προσφύγων στην Ευρώπη, με τη δημιουργία 50.000 θέσεων φιλοξενίας σε κέντρα υποδοχής.

Όλα αυτά δεν μπόρεσε να τα εφαρμόσει και πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από τη Συνθήκη Σένγκεν, θεωρώντας ότι η χώρα μας αποτελεί πρόβλημα ασφαλείας για τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Η ζημιά όμως για τη χώρα μας είναι ήδη μεγάλη. Τα σύνορα με τα Σκόπια έχουν κλείσει, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός της Ελληνικής επικράτειας, ενώ το εξαγωγικό εμπόριο έχει παραλύσει, λόγω του αποκλεισμού κα των σιδηροδρομικών δικτύων.

Οι ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι σοβαρές. Πήγε απροετοίμαστος στη Σύνοδο και αποδέχθηκε πράγματα τα οποία υπάρχει κίνδυνος να πληρώσει ακριβά η χώρα, την ίδια στιγμή που η Τουρκία απολαμβάνει όλα τα οφέλη που αποκόμισε αμέσως μετά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο σε ό,τι αφορά τα σημαντικά οικονομικά ανταλλάγματα που θα λάβει προκειμένου να ελέγχει τη διερχόμενη από τα εδάφη της προσφυγική – μεταναστευτική ροή όσο και σε επίπεδο διπλωματικών κινήσεων με την εξασφάλιση της δέσμευσης της Ε.Ε. για επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Είναι προφανές ότι θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η εξαίρεση της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, γιατί είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει και το πρώτο βήμα για την έξοδο της χώρας μας από τα ευρωπαϊκά κεκτημένα.

Ας ενεργοποιηθεί λοιπόν η κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποτρέψει τα αρνητικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί σε βάρος της χώρας μας.

Πηγή εφημ. «Ελεύθερος Τύπος»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]