Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλασικό σύνδρομο καταδίωξης και απραξία - ολιγωρία…


Η Ελλάδα του σήμερα έχει βολευτεί αποδίδοντας όλα τα κακά που τη βρίσκουν στους κακούς ξένους. Αυτοί φταίνε για όλα τα δεινά του έθνους από την Μυκηναϊκή εποχή μέχρι σήμερα, για τα οικονομικά ή πολιτικά προβλήματά της.

Οι Έλληνες έχοντας χάσει αυτό που η χώρα καυχάτο ότι γέννησε, την κοινή λογική, ξέρει να παραπονείται πολύ και να πράττει λίγο. Κατηγορεί το ΝΑΤΟ γιατί στηρίζει την Τουρκία, αλλά δεν τολμά να δείξει απέναντι και κατ’ επέκταση στο ΝΑΤΟ, ότι το παραμύθι με τις παραβιάσεις και κυρίως της απειλές πρέπει να τελειώσει.

Αντί να εκμεταλλευτεί την συγκυρία στην οποία η Τουρκία είναι κάτω, πιεζόμενη πανταχόθεν, θεωρώντας ότι το οικονομικό είναι το βασικό της πρόβλημα, δεν κινείται, ώστε να αποδείξει στο όποιο ΝΑΤΟ ότι υπάρχει και έχει και αυτή ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.

Δεν ανακηρύσσει ΑΟΖ γιατί τρέμει και αντ’ αυτού αρκείται σε παιχνιδάκια στο Tweeter, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας tweets.

Φταίνε οι Αμερικάνοι που υποστηρίζουν την Τουρκία. Μόνιμη επωδός. Ναι φταίνε, αλλά πρωτίστως φταίει η Ελλάδα, η Ελλάδα του «δεν διεκδικούμε τίποτα», την στιγμή που οι άλλοι διεκδικούν τα πάντα. Θα ρωτήσει κανείς, μα καλά τι θέλετε, την Πόλη πίσω;

Όχι. Αλλά απέναντι σε μια αναθεωρητική δύναμη, αν εσύ δεν απαντήσεις με την ίδια τρέλα, θα βρεθείς, εκ των πραγμάτων σε θέση άμυνας και οι «κακοί» ξένοι για να ξεφορτωθούν και εσένα, τον μόνιμα γκρινιάρη αδικούμενο και τον άλλο, τον μόνιμα διεκδικούντα, θα μοιράσουν την πίτα στη μέση. Και στην περίπτωση αυτή αυτός που διεκδικεί θα έχει πάρει ένα μερίδιο που δεν του ανήκει και ο αμυνόμενος θα κρατήσει τα μισά από αυτά που του ανήκουν.

Και αν η Τουρκία διεκδικεί το Αιγαίο, γιατί δεν απαντάμε ανάλογα, διεκδικώντας τη Σαμψούντα του Πόντου. Τρελό; Φυσικά. Αλλά σάμπως οι τουρκικές διεκδικήσεις στηρίζονται στη λογική; Όχι βέβαια. Στηρίζονται στην προβολή ισχύος που η Τουρκία δείχνει προς τα έξω χωρίς να έχει στην πραγματικότητα.

Είτε αρέσει, είτε όχι, στην Ελλάδα, η Τουρκία έχει ειδικό βάρος για το ΝΑΤΟ, όταν υπάρχει ένταση με τη Ρωσία. Και αυτή την στιγμή υπάρχει ένταση με τη Ρωσία. Επίσης όποιος πιστεύει ότι ο Ομπάμα, ο Πούτιν, ο Κιμ της Κορέας ή οποιοσδήποτε άλλος είναι «φιλέλληνας» ή «ανθέλληνας» πλανάται πλάνην οικτρά.

Η ελληνική ιστορία έχει πολλάκις αποδείξει πως μια τέτοια θεώρηση είναι βλακώδης. Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό δεν έχει καταστεί κοινή συνείδηση. Οι μόνοι φιλέλληνες είναι, πρέπει να είναι, οι ίδιοι οι Έλληνες. Ουδείς άλλος έχει τη οποιαδήποτε υποχρέωση να αγαπά την Ελλάδα, την στιγμή μάλιστα που πολλοί Έλληνες δεν το πράττουν, προτάσσοντας την όποια ιδεοληψία τους, ένθεν κακείθεν.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και όχι μόνο στα οικονομικά και απαιτεί υπευθυνότητα από τους κυβερνώντες, αλλά και τους κυβερνωμένους. Στην τελική ανάλυση έχουμε το πολιτικό σύστημα που αξίζουμε, τους πολιτικούς που 40+ χρόνια βάζαμε πρώτους στη Βουλή, της τελευταίας βουλής περιλαμβανομένης. Δεν είναι υποκριτικό να φωνάζουμε εκ των υστέρων;

ΠΚ
Πηγή MIgnatiou



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλά όλα αυτά πού λες... Αλλά με ποιούς πολιτικούς θα γίνουν όλα αυτά, από την στιγμή πού από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά, είναι πουλημένοι καί προδότες ανθέλληνες;;;;
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]