Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αίτημα του Πούτιν στον ΟΗΕ για χτύπημα σε κράτη που υποθάλπουν τζιχαντιστές

Η Ρωσία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι αισθάνεται δικαιωμένη από τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και σε άλλες περιοχές.

Πολλές μάλιστα χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία προστρέχουν στη Μόσχα για συνεργασία στην αντιμετώπιση της απειλής του ISIS, επιβεβαιώνοντας πλήρως τους ισχυρισμούς των Ρώσων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν όμως είναι τώρα αποφασισμένος να κάνει ένα βήμα πιο πέρα και να στοχοποιήσει όχι μόνο τους τζιχαντιστές, αλλά και αυτούς που τους υποστηρίζουν. Και δεν μιλάμε πλέον μόνο πολιτικά, όπως έκανε πρόσφατα από τη Σύνοδο των G-20 στην Αττάλεια λέγοντας πώς 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από αυτές του G-20 συνδράμουν τους τζιχαντιστές, αλλά και στρατιωτικά.

Η σπουδαία είδηση ήρθε χθες, όταν ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε εντολή στον μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλιν Τσούρκιν να καταθέσει σχέδιο ψηφίσματος κατά των τζιχαντιστών, στο οποίο θα περιέχεται πρόνοια πώς αν κάποιο μέλος του ΟΗΕ δεχθεί επίθεση από τζιχαντιστές με νεκρούς να μπορεί με βάση το άρθρο 51 περί αυτοάμυνας να επιτεθεί στα εδάφη απ” όπου προκλήθηκε ή υποστηρίχθηκε η τρομοκρατική ενέργεια.

Το σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως η Μόσχα με τη σφραγίδα του ΟΗΕ επιδιώκει να βάλει στο στόχαστρο χώρες όπως η Τουρκία και το Κατάρ που χρηματοδοτούν ή εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές και εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια της Συρίας μέσω του ISIS για να κερδοσκοπούν.

Ήδη, η ενέργεια-ματ αυτή της Ρωσίας έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στην Τουρκία και στο Κατάρ, αλλά και στα “μεγάλα αφεντικά” της Δύσης, στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν, τι στιγμή πάντως πώς ο ISIS απειλεί πλέον ανοιχτά με χτυπήματα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι ακόμη δεν έχει ξεφύγει από τη δίνη της τρομοκρατίας.

Είναι βέβαιο λοιπόν πώς θα υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα με τη Ρωσία να ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση της στη Μέση Ανατολή και να μαζεύει γύρο της ένα συνασπισμό δυνάμεων που θέλουν να τελειώνουν με την τρομοκρατία.

Μία τέτοια εξέλιξη, φυσικά, κάνει την Τουρκία να διαισθάνεται πως "η ανάσα της αρκούδας" βρίσκεται ήδη επάνω της. Τι θα κάνει η Άγκυρα μετά από αυτή την πρόταση του ρώσου προέδρου; Θα διακόψει τις αγαστές σχέσεις της με τους τζιχαντιστές ή θα προσπαθήσει να εμπλακεί ακόμη περισσότερο στη Συρία, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα εμπλοκής των ρώσων εναντίον της, ευελπιστώντας πως έτσι θα συμπαρασύρει το ΝΑΤΟ να σταθεί απέναντι στην ρωσική στρατιωτική μηχανή;

Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι μπαίνουν στη Συρία για να αναλάβουν την προστασία των Τουρκμένων!

Φαίνεται πως ξεφεύγει εντελώς η κατάσταση στη Συρία και με εμπλοκή Τούρκων ακροδεξιών. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τα τουρκικά Μέσα, Τούρκοι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι ανακοίνωσαν ότι θα μπουν ένοπλοι στη Συρία για να προστατέψουν τους Τουρκμένους από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Όπως διαβάζουμε, 250 ένοπλοι Τούρκοι νεοναζί Γκρίζοι Λύκοι (Bozkurt) έχουν ξεκινήσει για τη Συρία για να συνταχθούν στο πλευρό των Τουρκμένων τζιχαντιστών.

Οι Γκρίζοι Λύκοι ανακοίνωσαν την εμπλοκή τους στον πόλεμο στη Συρία με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Υπενθυμίζουμε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία βρίσκονται σε νέα κρίση.

Η Τουρκία κάλεσε τον πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για τον «εντατικό» βομβαρδισμό αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας ενάντια σε χωριά στη βόρεια Συρία, όπου κατοικούν Τουρκμένοι, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ χωριά της βορειοδυτικής Συρίας όπου κατοικούν Τουρκμένοι έγιναν στόχος «σφοδρών βομβαρδισμών»από ρωσικά αεροσκάφη κοντά στην συνοριακή πύλη της τουρκικής επαρχίας Χατάι.

Στην συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη Αντρέι Καρλόφ, η κυβέρνηση της Τουρκίας κάλεσε τον άμεσο τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιείται κοντά στα τουρκικά σύνορα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Τονίστηκε ότι οι ενέργειες της ρωσικής πλευράς δεν αποτελούν μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά βομβαρδισμός άμαχου πληθυσμού στα χωριά όπου κατοικούν Τουρκμένοι και αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες», υπογραμμίζεται.

Η κλήτευση του Ρώσου Πρέσβη από την Τουρκία για να του επιδοθεί διαμαρτυρία για τους βομβαρδισμούς των Τουρκμένων στη Συρία από τη Ρωσία, εγείρει φόβους ότι οι δύο χώρες είναι πιθανό να συγκρουστούν και να ξεσπάσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, γράφει η βρετανική Daily Star.

Με την εμπλοκή πλέον και Τούρκων ακροδεξιών, οι οποίοι ξεκάθαρα σκοπεύουν να επιτεθούν σε Ρώσους και Κούρδους, ανοίγει εντελώς ο ασκός του Αιόλου.

Πληροφορίες από Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μπαινουν στη Συρια ή θα καταληξουν στη Μαδαγασκαρη;

    Ουτε τη σωστη πρεσβεια δεν μπορουν να βρουν οι μπετοβλακες.

    http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/h-orgh-tuflwse-tourkoys-diadhlwtes-mperdepsan-to-prokseneio-ths-rwsias-me-ekeino-ths-ollandias.3782439.html?ref=yfp

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]