Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μεσιέ Κατρουγκάλ πήρε το όπλο του... Kι άλλη ανεργία άμεσα

Ειλικρινά απορούμε με τα μυαλά που κουβαλάει ο ανεκδιήγητος και ολίγον γραφικός υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος στην πρεμούρα του να περιορίσει τη ζημιά που έκαναν οι ιδεοληψίες της παράταξής του αφού ο χαμένος χρόνος επιβάρυνε δραματικά τον λογαριασμό και τώρα ψάχνουν… ισοδύναμα για να γλιτώσουν τις εξόφθαλμες αδικίες που επιφέρουν οι ενέργειες της «φιλολαϊκής» κυβέρνησης… μιας ακόμα, πάντα κατά δήλωση.

Πλέον, ο απόλυτος στόχος είναι να αποφευχθούν οι μειώσεις στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ, μόνο που και ο στόχος αυτός μοιάζει ανέφικτος, αφού ο δημοσιονομικός στόχος δεν καλύπτεται…

Και πώς να ζήσει το ασφαλιστικό, ώ αφελείς, όταν νέος εργαζόμενος που αμείβεται με 600 ευρώ και καλείται με τις εισφορές του να συντηρήσει τη σύνταξη της γιαγιάς που είναι διπλάσια; Μια γιαγιά που έχει τα δίκια της όταν διαμαρτύρεται ότι της κόβουν τη σύνταξη;

Έρχεται τώρα ο απελπισμένος Κατρούγκαλος, που βλέπει να τσαλακώνεται το φιλολαϊκό του προφίλ και αποδεικνύονται τεράστιες πομφόλυγες όσα μας έλεγε με καταγγελτικό ύφος προεκλογικά, αποδεικνυόμενος στην πράξη ένας ακόμα φελλός με πανεπιστημιακά πτυχία, αναζητώντας τη λύση στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών!

Πόσο βλαξ πρέπει να είναι άραγε όποιος πιστεύει ότι θα στηρίξει το ασφαλιστικό αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, όταν αυτές ήδη ανέρχονται στο 80% των καθαρών αποδοχών του εργαζόμενου (αν παίρνει 1.000 ευρώ, πληρώνει ο εργοδότης άλλα 800 και τώρα θέλουν να τα κάνουν 1.000); Ποιος αφελής επιχειρηματίας θα προσλάβει σε τέτοιες συνθήκες και πόσοι δεν θα αντέξουν την επιπρόσθετη επιβάρυνση και θα απολύσουν;

Αυτά σου έμαθαν Μεσιέ Κατρουγκάλ στα πανεπιστήμια που μορφώθηκες; Θα λέγαμε τίποτα βαρύτερο, ας σεβαστούμε για λίγο ακόμα τον θεσμικό του ρόλο. Ας πάει να πει κάποιος στον Τσίπρα, ότι αυτό το παραμυθάκι με τη «λογιστική οικονομία» δεν περπατάει. Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Λέμε ότι θα εισπράξουμε τόσα από το «χ» μέτρο και ανοίγουμε τρύπα μεγαλύτερη κάπου αλλού. Που θα πάει αυτό το βιολί; Ποιος θα κοροϊδέψει τον άλλον, οι «θεσμοί» εμάς ή εμείς τους θεσμούς… Χρόνο κερδίζουν βέβαια έτσι και μεταθέτουν το πραγματικό πρόβλημα, που πάντα λεγόταν «έσοδα vs. έξοδα». ΤΕΛΟΣ. Ό,τι άλλο μας λένε, απλά είτε μας κοροϊδεύουν, είτε είναι πραγματικά αφελείς και επικίνδυνοι.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τοσο πολυ ηλίθιοι και μπορούν και κρύψουν την μουρλαδα τους ;
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ
    Και δεν μας κοροϊδεύουν μας ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΟΥΣ και την γη μας μαζι ..
    Νομιζω οτι οι διαπιστώσεις φθάνουν .-
    Προτάσεις αντίστασης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]