Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κίνα ετοιμάζεται μαζί με τη Ρωσία να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές στη Συρία

Το Ιράκ παραχωρεί στη Ρωσία αεροπορική βάση...

Kινεζικά μαχητικά θα προστεθούν σύντομα στις αεροπορικές ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία. Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία έχει διευρυνθεί προς 2 κατευθύνσεις. 
Στρατιωτικές πηγές και υπηρεσίες πληροφοριών μεταφέρουν στο DEBKAfile ότι η Κίνα έστειλε μήνυμα στη Μόσχα την Παρασκευή 2 Οκτώβρη όπου αναφέρει ότι βομβαρδιστικά J-15 θα προστεθούν στην αεροπορική επιχείρηση που εξαπέλυσε από τις 30 Οκτώβρη η Ρωσία στη Συρία.

Από την άλλη πλευρά η Βαγδάτη πρόσφερε στη Μόσχα μια αεροπορική βάση για να τη χρησιμοποιήσει προς στόχευση της ISIS που έχει καταλάβει εκτεταμένες περιοχές και ζώνες στην επικράτεια του Ιράκ.

Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία διαθέτει 5 επιπλέον συμμετέχοντες: Κίνα, Ιράν, Ιράκ, Συρία και Hezbollah.

Τα 222J-15 μαχητικά θα απογειώνονται από το κινέζικο αεροπλανοφόρο Liaoning-CV-16, που έφθασε στις ακτές της Συρίας στις 26 Σεπτέμβρη.Αυτό θα αποτελεί ένα γεγονός ορόσημο για το Πεκίνο.Θα πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη του επιχείρηση στρατιωτική  στη Μέση Ανατολή αλλά και για μια πρώτη γεύση συμεμτοχήςσε δράση σε συνθήκες πραγματικού πολέμου.

Την Πέμπτη το βράδυ ο ΥΠΕΞ της Κίνας Wang Yi σχολίασε τη συριακή κρίση κατά τη Διάσκεψη του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη: «ο κόσμος δεν μπορεί να στέκεται με σταυρωμένα τα χέρια και να κοιτάει αλλά ούτε και να παρεμβαίνει αυθαίρετα (στην κρίση)".
Την ίδια στιγμή ο ιρακινός πρωθυπουργός Haider al-Abadi, μιλώντας στο PBS NewsHour των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα ήταν ευνοικός στην ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στο Ιράκ για να πολεμήσουν την ISIS. Σημείωσε ότι έτσι θα δίναμε την ευκαιρία στη Μόσχα να πολεμήσει τους 2.500 μουσουλμάνους τσετσένους που μάχονται με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile προσθέτουν ότι οι δηλώσεις του Al-Abadi επέρχονται μέσα στο πλαίσιο 2 γεγονότων στενά συνδεδεμένων με τον αναπτυσόμενο ρόλο της Ρωσίας στην αρένα του πολέμου:
  1. Ένα ρωσοιρανοιρακινό κέντρο επιχειρήσεων έχει στηθεί στο Ιράκ για να συντονίσει το πέρασμα από αέρος Ρώσων και του Ιράν στη Συρία αλλά και ρωσικές αεροπορικές επιδρομές..
  2. Η Βαγδάτη και η Μόσχα έρχοναι να κλείσουν μια συμφωνία που θα επιτρέπει στην πολεμική αεροπορία των ρώσων να χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση του Al Taqaddum στην Habbaniyah στα 74 km  δυτικά της Βαγδάτης τόσο  ως ενδιάμεσο σταθμό για το ρωσικό αεροδιάδρομο για Συρία αλλά και για να εξαπολύσει από εκεί αεροπορικές επιδρομές και να βομβαρδίσει θέσεις της ISIS στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία.
Πηγή DimpeNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]