Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε παγκόσμια μάχη κατά της ISIS καλεί ο Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστανί

Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Χαιντάρ αλ Αμπάντι ότι θα καλωσόριζε τη διεξαγωγή ρωσικών αεροπορικών επιδρομών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο ιρακινό έδαφος -με τη διευκρίνιση ότι δεν έχει διατυπωθεί επί του παρόντος σχετικό αίτημα-, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης των σιιτών στο Ιράκ Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστανί καλεί σε παγκόσμια πολεμική εκστρατεία κατά της ISIS.

Ο Μεγάλος Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστανί, πρόσωπο με τεράστια επιρροή στο Ιράκ, έστειλε το μήνυμα μέσω βοηθού του μετά την προσευχή της Παρασκευής.

«Η μάχη με το Νταές προορίζεται για όλους τους Ιρακινούς. Όμως δεν είναι μόνο δική τους μάχη, αλλά ολόκληρου του κόσμου, διότι οι τρομοκράτες στοχεύουν με τη σκοτεινή ιδεολογία τους ολόκληρη την ανθρωπότητα, τον πολιτισμό και τις αξίες της» δηλώνει ο Αλ-Σιστανί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται του διεθνούς συνασπισμού που πλήττει εδώ και έναν χρόνο το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, όμως η Βαγδάτη έχει ζητήσει κατ' επανάληψη αεροπορική κάλυψη για τις ιρακινές δυνάμεις που προσπαθούν να ανακτήσουν τα εδάφη που έχει καταλάβει η σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση.

Η Ρωσία ξεκίνησε την Τετάρτη βομβαρδισμούς στο έδαφος της Συρίας πλήττοντας στόχους και πέραν του Ισλαμικού Κράτους, γεγονός που ανοίγει νέο μέτωπο με τη Δύση.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χαιντάρ αλ-Αμπάντι δήλωσε την Πέμπτη, προκαλώντας μάλλον έκπληξη δεδομένης της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, ότι θα καλωσόριζε τη διεξαγωγή ρωσικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών στο έδαφος του Ιράκ.

Επισήμανε ότι δεν έχει συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Όχι ακόμη» ήταν η απάντησή του ερωτηθείς σχετικά από το δίκτυο France 24. Όμως συμπλήρωσε πως «εάν δεχθούμε την πρόταση, θα την εξετάσουμε και θα την καλωσόριζα».

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]