Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καλώς τη Γερμανία στην πραγματικότητα…

«Γλαύκα ες Αθήνας» κατά την Αριστοφάνεια ρήση εκόμισεν ο γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ όταν, χωρίς ίχνος αναστολής, μας ξεφούρνισε πως το πρόβλημα των προσφυγικών ροών είναι «μια πανευρωπαϊκή πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά».

Τόνισε, μάλιστα -λες και δεν το ξέραμε- πως η οι χειρισμοί του είναι πρόκληση για όλη την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, μεγαλύτερη και από εκείνη της οικονομικής κρίσης.

Φαίνεται πως τώρα ξύπνησαν οι Ευρωπαίοι «εταίροι και φίλοι» μας και σπεύδουν (τα μάλα βραδέως, βεβαίως-βεβαίως…) να αντιμετωπίσουν, ο καθένας ανάλογα με τα συμφέροντα του, το πρόβλημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών κυμάτων που τα τελευταία χρόνια ολοένα και πληθύνονται.

Στο μεταξύ στο Αιγαίο θα πνίγονται παιδάκια και ενήλικες πρόσφυγες.

Ο Φ. Β. Στάϊνμαιερ, λες και αναγνώριζε την ήττα της χώρας του στην αντιμετώπιση του προβλήματος (ιδίως μετά τα τεκταινόμενα στη Συρία) και ενώπιον της οσονούπω κατρακύλας της Καγκελαρίου Άγγελας, «βάρεσε» συναγερμό…

«Η λύση δεν θα βρεθεί από μία χώρα. Απαιτούνται ευρωπαϊκές λύσεις. Απαιτείται ομογενοποιήση αντιλήψεων, κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σύνορα της Ευρώπης.

Θα πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι γείτονες των ευρωπαϊκών χωρών (όπα!… Ιδού το «μυστικό»…) για να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα κανονίσει καλύτερα τις προσφυγικές ροές» είπε.

Και με πρόσχημα την τραγωδία των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο, βρήκε την ευκαιρία να μας γλυκάνει τα’ αυτιά με «Ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα. Η Ελλάδα όχι μόνο αναγνωρίζει τα ανθρωπιστικά της καθήκοντα, τα τηρεί κιόλας».

Μόνο που ΔΕΝ μας είπε πόσα «ακούμπησε» και υποσχέθηκε η φράου Άγγελα στον «φίλο» Ταγίπ…

Δεν πειράζει, όμως… Πάλι καλά που κάποια μέρα μπορεί να μάθουμε όχι μόνο αυτό αλλά και το τι πήρε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Άγγελα Μέρκελ στην «μίνι συνάντηση κορυφής για το πρόβλημα»…

Ας ευχηθούμε (μέρες που είναι…) να μην δικαιώθηκε η απλοϊκή λαϊκή ευφυΐα της γιαγιάς Ευταλίας που, «στόλισε» τους γερμανούς και κατάγραψε συνταρακτικά η Μάρα Μεϊμαρίδη στις «Μάγισσες της Σμύρνης»…

[…] «Μοβόροι είναι δαύτοι […] Γεννήθηκαν δολοφόνοι αυτοί…

Ο μπαμπάς σου έλεγε πως οι πόλεμοι στας Ευρώπας, αναντάν μπαμπαντάν, από αυτούς ξεκίνησαν. Κι απ’ αυτούς θα ξεκινάνε πάντα, στους αιώνες τους άπαντες.

Μόλις βλέπουν κάποιον αδύνατον, θα επιτεθούν να τον ξεσκίσουν. Είτε το θέλουν είτε όχι. Έτσι τους λέει το αίμα τους. Και στο κάλεσμα αυτό δεν μπορούν να αντισταθούν.

Αυτή είναι η αρρώστια αυτού του λαού. Για εθνική αρρώστια πρόκειται…»

Υ.Γ.: Άποψη μου είναι πως η γιαγιά Ευταλία ΔΕΝ είχε διαβάσει ούτε μία γραμμή, ούτε ένα δοκίμιο από την “GERMANIA” του Λατίνου ιστορικού Πόπλιου Κορνηλίου Τάκιτου γραμμένη περί το 98 μ.Χ…

Πάμπος Σ. Χατζηλαμπής
Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]