Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ προειδοποιεί και απειλεί την Ελλάδα για τους λαθρομετανάστες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Η Γερμανία μπορεί να άνοιξε τα σύνορά της, επιλεκτικά για τους σύρους πρόσφυγες, παραβίασε μονομερώς τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, αλλά κατανοώντας το μέγεθος των προβλημάτων που μπορούν να μεταφερθούν στο εσωτερικό της χώρας (αφού ικανοποιηθεί το αίτημα της προέδρου των Γερμανικών βιομηχανιών για εύρεση 500.000 εργαζομένων), η κυρία Μέρκελ κάνει το πρώτο βήμα της γερμανικής απεμπλοκής από το θέμα της λαθρομετανάστευσης, αφού προηγουμένως φρόντισε να διαφημίσει επαρκώς τον "γερμανικό ανθρωπισμό" (σε μετανάστες με πολύ γεμάτες τσέπες) για να "διορθώσει" την εικόνα της Γερμανίας (που υπέστη σημαντική φθορά από την αντιμετώπιση της Ελλάδας), να αποκομίσει σημαντικότατα πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό της χώρας και να ικανοποιήσει ανάγκες εύρεσης φθηνού εργατικού δυναμικού...

Γνωρίζοντας καλύτερα από όλους (και ουσιαστικά χωρίς να έχει καμία διάθεση να αλλοιώσει τα εθνικά χαρακτηριστικά της Γερμανίας) πως δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί επ άπειρον η είσοδος λαθρομεταναστών στο γερμανικό έδαφος, η γερμανίδα καγκελάριος στράφηκε προς την Ελλάδα ζητώντας με επιτακτικό ύφος από την ελληνική κυβέρνηση (που θα προκύψει από τις εκλογές) να αναλάβει τις ευθύνες της στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, ζητώντας ουσιαστικά να αυξηθούν τα μέτρα επιτήρησης των συνόρων (θέση αντιδιαμετρικά αντίθετη από την ιδεοληπτική προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ), κάνοντας ταυτόχρονα και ένα καλό μάθημα γεωγραφίας και πρωθυπουργικών υποχρεώσεων στον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα...!

«Και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σε ό,τι αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτήν τη στιγμή δεν είναι εξασφαλισμένη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ζήτησε την επείγουσα εντατικοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία.

«Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συμμετάσχουν στην υποδοχή προσφύγων. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο της Γερμανίας, αλλά όλων των κρατών-μελών. Σε αυτή την αποστολή ανήκει και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ- και η προστασία (της περιοχής) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός της με θέμα την ψηφιοποίηση και επανέλαβε ότι στη Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή π.χ. διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις. «Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται», τόνισε η καγκελάριος.

Η Μέρκελ δίνει "το στίγμα" για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα

Αυτομάτως, η γερμανίδα καγκελάριος μετακύλησε την ευθύνη φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων στην Ελλάδα (προφανώς δεν το θεωρεί συνολική ευρωπαϊκή υποχρέωση και ευθύνη), αλλά ταυτόχρονα έστειλε και ένα άλλο μήνυμα, που αγγίζει τα όρια της απειλής, για τις χώρες εισόδου και κυρίως για την Ελλάδα. Δεν κάνει αποδεκτούς τους οικονομικούς μετανάστες, δήλωση που σημαίνει ότι η Γερμανία προτίθεται να επαναπροωθεί στις χώρες εισόδου τους μετανάστες αυτού του τύπου.

Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα; Ότι, πολύ απλά, σφάλουν στον μέγιστο βαθμό όλοι όσοι μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζουν το τεράστιο κύμα εισόδου των λαθρομεταναστών λέγοντας πως "δεν είναι δικό μας πρόβλημα, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να μετακινηθούν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και από την Ελλάδα απλώς διέρχονται".
Μόλις, λοιπόν, υπάρξει κορεσμός μεταναστών στη Γερμανία, ή οποτεδήποτε η Γερμανία το αποφασίσει (και για οποιοδήποτε λόγο από μέρους της), οι εισερχόμενοι στην Ελλάδα λαθρομετανάστες, επειδή στα απαραίτητα έγγραφα που τους δίνονται καταγράφεται η Ελλάδα ως χώρα εισόδου στην Ε.Ε., θα επιστρέφονται πάραυτα στην Ελλάδα, που δεν θα μπορεί να αντιδράσει, επειδή έχει αποδεχθεί την συγκεκριμένη ευρωπαϊκή πολιτική...

Ας μην κοροϊδεύουν, λοιπόν, οι επαγγελματίες ανθρωπιστές, αλλά και οι πολιτικοί της χώρας, τους Έλληνες πολίτες. Ας μην επιχειρούν να διαφύγουν των ευθυνών τους όσοι με πράξεις ή με παραλείψεις τους έκαναν την Ελλάδα χοάνη εισόδου λαθρομεταναστών (και προσφύγων) στην Ευρώπη. Και, κυρίως, επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν γελοία πολιτικά επιχειρήματα (ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κ. Καμμένος ισχυρίζεται πως η αποδοχή των όρων του μνημονίου κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη κι έτσι οι λαθρομετανάστες μετακινούνται προς το εσωτερικό της Ευρώπης, ενώ εάν "φεύγαμε από την Ευρώπη" θα εγκλωβίζονταν στην Ελλάδα), γιατί εάν για οποιοδήποτε λόγο οι μετακινούμενοι πληθυσμοί προς την Ευρώπη γνώριζαν πως εάν μπούνε στην Ελλάδα τότε θα εγκλωβιστούν στην χώρα και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το "ευρωπαϊκό όνειρο", τότε, πάρα πολύ απλά, δεν θα επέλεγαν την Ελλάδα ως χώρα εισόδου. Ενώ τώρα, με τις πολιτικές του "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" της "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και των λοιπών επαγγελματιών ανθρωπιστών, η Ελλάδα στοχοθετήθηκε και έγινε ιδανικό πέρασμα για όλους τους λαθρομετανάστες...

Ακόμη και η Γερμανία φθάνει στα όριά της

Την παραμονή της κρίσιμης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ επί του σχεδίου Γιούνκερ για την υποδοχή προσφύγων στην Ευρώπη, η Γερμανία δηλώνει διά στόματος του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ ότι φθάνει στα όριά της. Δεκατρείς χιλιάδες πρόσφυγες έφθασαν στο Μόναχο μόνο το Σάββατο και άλλοι 1.400 το πρωί της Κυριακής, με τις τοπικές αρχές να προειδοποιούν εξίσου πως έχουν φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους ως προς τη διαχείριση του κύματος αφίξεων.

«Είναι αλήθεια: Η έλλειψη δράσης από την πλευρά της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση ωθεί ακόμη και τη Γερμανία στο όριο των δυνατοτήτων της» δήλωσε ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική πύλη της εφημερίδας Der Tagesspiegel, αποσαφηνίζοντας ότι «δεν είναι τόσο πολύ ο αριθμός των προσφύγων, όσο η ταχύτητα με την οποία φθάνουν που το κάνει τόσο δύσκολο για τα κρατίδια και τους δήμους να το αντιμετωπίσουν».

Ο αντικαγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) δήλωσε επίσης πως η Γερμανία και η Ευρώπη θα πρέπει μαζί να συγκεντρώσουν έως 1,5 δισεκ. ευρώ ως άμεση βοήθεια για την παροχή τροφής, στέγης και πάνω απ'' όλα για τη λειτουργία σχολείων στους μεγαλύτερους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ιορδανία και στον Λίβανο.

Απηύθυνε έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις χώρες του Κόλπου να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες των καταυλισμών με το ίδιο ποσό. «Είναι απαράδεκτο εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ να διατίθενται για τη διάσωση τραπεζών μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά η διεθνής κοινότητα να μην μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη και ένα τμήμα του ποσού αυτού για να σώσει ανθρώπους» τόνισε.

Η δήλωση Γκάμπριελ για τα όρια των δυνατοτήτων της Γερμανίας μπροστά στην άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στο έδαφός της απηχεί ανάλογες προειδοποιήσεις που έρχονται από τις τοπικές αρχές του Μονάχου -όπου έφθασαν μόλις σε μία ημέρα το Σάββατο 13.000 πρόσφυγες.

«Έχουμε φθάσει στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις προσπάθειες για να οδηγηθούν σε καταλύματα οι πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Φυσικά, οι ρυθμοί εισόδου λαθρομεταναστών στη Γερμανία, είναι γελοίοι σε σύγκριση με την Ελλάδα, αφού μόνο η Μυτιλήνη δέχεται καθημερινά τον ίδιο αριθμό λαθρομεταναστών που εισέρχονται κάθε μέρα στην Γερμανία.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί: Θα συνεχιστεί η μετανάστευση από τη Συρία προς την Ευρώπη

Άλλο ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τη Συρία μέχρι το τέλος του έτους, εάν ο πόλεμος συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, προειδοποιεί υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών - με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη. Συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στη Συρία, ο Γιακούμπ Ελ Χίλο καλεί επίσης να ενισχυθεί η διεθνής υποστήριξη στις σοβαρά υποχρηματοδοτούμενες προσπάθειες για βοήθεια, οι οποίες έχουν σκοπό έχουν να συγκρατήσουν τους σύρους στη χώρα τους, όπου είναι δυνατό.

Ηδη εντός του 2015, εξαιτίας του πολέμου που διέρχεται τον πέμπτο χρόνο, έχουν εκτοπιστεί ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο εσωτερικό της Συρίας, επισημαίνει ο Ελ Χίλο, ενώ προειδοποιεί πως ο δριμύς χειμώνας που έρχεται αναμένεται να φέρει ακόμη μεγαλύτερες κακουχίες.

«Εκτός αν γίνει κάτι μεγάλο για την επίλυση αυτής της σύγκρουσης με πολιτικά μέσα, το ανθρώπινο τρένο που άρχισε να κινείται έξω από τη Συρία και τη γειτονιά της θα συνεχίσει να κινείται μήνες και μήνες», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Ελ Χίλο.

«Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει μια προσφυγική κατάσταση παρόμοια με εκείνη που οδήγησε στη δημιουργία της UNHCR το 1950», επεσήμανε αναφερόμενος στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους εκτοπισμένους εξαιτίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Υπάρχουν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι φέτος και η πρόβλεψη είναι για άλλο ένα εκατομμύριο που θα εκτοπισθούν μέσα στη Συρία από τώρα μέχρι το τέλος του έτους, αν η βία εξακολουθήσει να κλιμακώνεται», πρόσθεσε.

«Άρα είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως περισσότεροι άνθρωποι θα κατευθύνονται προς την Ευρώπη, επειδή οι χώρες που τόσο γενναιόδωρα φιλοξενούσαν τους πρόσφυγες αυτούς - ο Λίβανος, η Ιορδανία, το Ιράκ, η Τουρκία, η Αίγυπτος - φθάνουν επίσης ένα όριο», διευκρίνισε.

Απαιτείται ουσιαστικά ελληνική πρόταση - λύση

Μετά το σαφές μήνυμα τόσο της κυρίας Μέρκελ όσο και του αντικαγεκλαριου Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, καλά θα κάνουν κάποιοι στην Ελλάδα, να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και να προτείνουν στην Ευρώπη λύσεις ουσιαστικές, όπως οικονομικά μέτρα κατά των μη ευρωπαϊκών χωρών που επιτρέπουν ή προωθούν την λαθρομεταναστευτική κίνηση μέσα από τα εδάφη τους. Εάν, για παράδειγμα, επιβληθούν στην Τουρκία μέτρα απαγόρευσης εξαγωγών σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, της τάξης του 80% (σε σχέση με τις υπάρχουσες εξαγωγές), τότε θα είναι μονόδρομος για την τουρκική κυβέρνηση η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και όχι η -με κάθε τρόπο- υποβοήθησή της (ακόμη και με παρακρατικές ομάδες ή και ομάδες των μυστικών της υπηρεσιών).

ΥΓ: Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής (απόγευμα Κυριακής 13/9/2015) αναφέρουν πως η Γερμανία αποφάσισε να επαναλάβει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία απ΄ όπου φθάνουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, αναστέλλοντας τις συμφωνίες του Σένγκεν για την ελεύθερη διακίνηση στην Ευρώπη, ανέφεραν σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild και το περιοδικό Spiegel. Εάν οι πληροφορίες αυτές επαληθευθούν τότε δεν πρέπει να θεωρείται πολύ πίθανο ότι θα υπάρξουν χώρες που θα "αντιγράψουν" την γερμανική τακτική, αλλά ταυτόχρονα θα εκδηλωθούν και έντονες αντιδράσεις χωρών που θα θιγούν από την συγκεκριμένη πολιτική τακτική... Και αυτή η εξέλιξη θα έχει χαρακτηριστικά ενός πολύ επικίνδυνου εμφυλίου για την Ευρώπη...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]