Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολοκληρώνεται η ρωσική βάση στη Συρία και ανησυχεί έντονα η Άγκυρα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη η νέα ρωσική βάση στην Συρία, μια εξέλιξη που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Τουρκία αλλά και σε άλλες φιλοαμερικανικές χώρες της περιοχής, όπως Ιορδανία και Σαουδική Αραβία.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, προχωρούν με εντατικό ρυθμό οι εργασίες ώστε στα τέλη του μηνός να είναι έτοιμη η νέα ρωσική βάση στην περιοχή Cebele, (Jablah), της Συρίας .Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 100 πτήσεις των ρωσικών μεταγωγών αεροσκαφών τύπου Antonov AN-124, που μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό και Ρώσους στρατιωτικούς στην περιοχή δημιουργώντας μια από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές βάσεις στην Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει στην βάση τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, νέα υπερσύχρονα οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου, παρακολούθησης και τηλεπικοινωνιών, ενώ σε πρώτη φάση ήδη οι Ρώσοι έχουν εγκαταστήσει στη βάση περίπου 100 «ειδικούς» Ρώσους στρατιωτικούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, παρακολουθεί προσωπικά τις εργασίες τελείωσης της βάσης και αναμένεται στις 28 Σεπτεμβρίου να ανακοίνωσει προσωπικά στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τα σχέδια του για την Συρία και την καταπολέμηση των Τζιχαντιστών. Ο Πούτιν θα ανακοινώσει επίσης την δημιουργία νέας συμμαχίας στην περιοχή που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση του εξτρεμιστικού ισλαμισμού στην Μέση Ανατολή, στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία.

Όπως είναι επόμενο όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό την Άγκυρα που παρακολουθεί χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, ενώ την ίδια ώρα το εσωτερικό της σπαράσσεται από τον συνεχιζόμενο και εντεινόμενο εμφύλιο με τους Κούρδους.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]