Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χωρίς γιατρό και δασκάλους το ξεχασμένο Αγαθονήσι

Καταρρέουν βασικές υποδομές, αλλά οι υπουργοί ενδιαφέρονται για τους λαθρομετανάστες

Χωρίς ιατρική περίθαλψη έχουν μείνει εδώ και 40 ημέρες οι περίπου 150 κάτοικοι του Αγαθονησίου, καθώς η αγροτική γιατρός που υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο νησί αποχώρησε στις 22 Ιουλίου και η θέση της παραμένει κενή. «Δεν μας καλύπτει κανείς. Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Σάμου και της Λέρου είναι υποστελεχωμένα. Δεν έχουν τη δυνατότητα να μας στείλουν γιατρούς με απόσπαση, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Ακόμα και για εξετάσεις ρουτίνας ή για να γράψουμε φάρμακα πρέπει να πάμε στη Σάμο. Στο νησί ζουν ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν, οικογένειες με μικρά παιδιά, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις μας προς το υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν βρέθηκε λύση» λέει ο δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι του νησιού δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την καθυστέρηση που παρατηρείται -για ακόμα μία χρονιά- στη στελέχωση του σχολείου, που θα υποδεχτεί σε λίγες ημέρες 15 μαθητές.

Φιλόλογος και γυμναστής
«Στο Αγαθονήσι λειτουργούν τμήματα νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Πέρυσι, ήρθαν οκτώ εκπαιδευτικοί. Φέτος, έχουμε μέχρι τώρα μόνο δύο καθηγητές, φιλόλογο και γυμναστή.
Είμαστε σε επικοινωνία με την αρμόδια διεύθυνση, στη Ρόδο, που μας διαβεβαίωσε ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις το συντομότερο δυνατό. Καταλαβαίνουμε ότι, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε ακριτικά νησιά.

Θα είναι, όμως, κρίμα να μαραζώσει το σχολείο μας και να εγκαταλείψουν οι νέοι άνθρωποι το Αγαθονήσι, επειδή τα παιδιά τους δεν θα μπορούν να μάθουν γράμματα» αναφέρει ο κ. Κόττορος.

Κι ενώ Παιδεία και Υγεία δείχνουν να έχουν τεράστια προβλήματα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής (στη θέση της γνωστής Τασίας Χριστοδουλοπούλου) της υπηρεσιακής κυβέρνησης, γνωστός επαγγελματίας ακτιβιστής, κ. Γιάννης Μουζάλας, δηλώνει ότι μπήκε στην κυβέρνηση για να παλέψει από μέσα το... προσφυγικό!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "γνωστός επαγγελματίας ακτιβιστής, κ. Γιάννης Μουζάλας, δηλώνει ότι μπήκε στην κυβέρνηση για να παλέψει από μέσα το... προσφυγικό!"

    Κατάλαβα...Καλά κρασία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]