Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όχι της Αθήνας σε ΗΠΑ για κλείσιμο του FIR σε ρωσικά αεροπλάνα

Αρνήθηκε η Αθήνα στις αμερικανικές πιέσεις για να να κλείσει το FIR στα ρωσικά αεροσκάφη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

Η Αθήνα αρνήθηκε να «συμμορφωθεί» στο αμερικανικό αίτημα να μην επιτρέψει την διέλευση των ρωσικών αεροσκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο της: Επικαλούμενο διπλωματική πηγή, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti μεταδίδει πως η Μόσχα ζήτησε και έλαβε την άδεια της Αθήνας για τη διεξαγωγή πτήσεων μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία μέσα στον Σεπτέμβριο (1-24/9).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελληνικές αρχές έλαβαν χθες, Σάββατο, αίτημα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα να κλείσουν το FIR για τις πτήσεις των της ρωσικής αεροπορικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία. Όπως λέει η πηγή από την Αθήνα, οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν να το πράξουν, προκειμένου να μην επιδεινώσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία.
Από την πλευρά της πάντως η Αθήνα αρνείται μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Εάν δεν πρόκειται για προεκλογικό κατασκεύασμα - πυροτέχνημα, τότε πρόκειται για μία σημαντική (και απρόσμενη) εξέλιξη - στροφή όσον αφορά τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]