Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Βουλγαρία αναπτύσσει στρατό στα σύνορα με την Τουρκία

Το πλάνο περιλαμβάνει τη μετακίνηση χιλίων και πλέον στρατιωτών, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση με την αυξημένη ροή προσφύγων

Τη μεταφορά στρατού στα σύνορά της με την Τουρκία ξεκίνησε η Βουλγαρία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ροές προσφύγων από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο περιλαμβάνει τη μετακίνηση τουλάχιστον χιλίων στρατιωτών, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνάμεις της στην περιοχή. «Έχουμε καταστρώσει σχέδιο μεταφοράς, σε κύματα, για περισσότερους από 1.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων μας με την Τουρκία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας εσωτερικών υποθέσεων της χώρας, Γκέργκι Κοστόφ.

Η απόφαση ελήφθη μετά την προσπάθεια 660 προσφύγων να περάσουν παρανόμως τα σύνορα την τελευταία μόνο εβδομάδα. Η βουλγαρική κυβέρνηση έχει ήδη ενισχύσει τα σύνορά της με χίλιους και πλέον αστυνομικούς, ωστόσο με τη διόγκωση της προσφυγικής κρίσης κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία και του στρατού. Η Βουλγαρία έχει απλώσει τον έλεγχο στα 30 χιλιόμετρα των συνόρων που τη χωρίζουν από την Τουρκία, επιχειρώντας να περιορίσει την παράνομη διέλευση των μεταναστών από τα εδάφη της.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονται συγκεντρωμένοι για 3η μέρα στα βορειοδυτικά σύνορα της Τουρκίας, στην Ανδριανούπολη και ο αριθμός τους αυξάνει καθημερινά. Η Βουλγαρία δεν αποτελεί μέρος της συνθήκης του Σένγκεν, γεγονός που δεν την υποχρεώνει να επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των προσφύγων από τα εδάφη της. Παρόλα αυτά, έχει υποδεχθεί φέτος σχεδόν 7.400 πρόσφυγες, κυρίως Σύρους, οι οποίοι έχουν περάσει τα σύνορα από την Τουρκία.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]