Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία δίνει βίζες σε λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα!

«Κερκόπορτα» της Τουρκίας στην λαθρομετανάστευση…

Αρκετά κέρδισε η παραοικονομία της Τουρκίας από την επιχείρηση μεταφοράς των απελπισμένων μετακινούμενων πληθυσμών από την ανατολική Τουρκία στη δυτική και από εκεί στην Ελλάδα. Τώρα ήρθε η σειρά και της πραγματικής τουρκικής οικονομίας να κερδίσει. Έτσι, εδώ και λίγες ημέρες, οι έλληνες τελωνειακοί βλέπουν έκπληκτοι εμφανώς εύπορους να φτάνουν με τα καραβάκια της γραμμής από το Τσεσμέ, να δείχνουν τη βίζα τους και να εισέρχονται στη χώρα μας σαν… κύριοι!

Αυτό γίνεται, γιατί ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη (τείνει να οριστεί επισήμως ως ο ορισμός της ανυπαρξίας), στην Τουρκία υπάρχει μία οργανωμένη χώρα, ένα κράτος που κερδίζει όπως μπορεί και μετά ξεφορτώνεται και ένα πρόβλημα με τον πλέον νόμιμο τρόπο.

Εδώ και λίγες ημέρες, λοιπόν, η Τουρκία άρχισε την απλοποίηση απόκτησης βίζας με σειρά χωρών, αρχής γενομένης με το Αφγανιστάν και το Σουδάν, αλλά «εξυπηρετεί» και Σύριους που έχουν διαβατήρια άλλων χωρών, με στόχο προφανώς σταδιακά να ανοίξει αυτή η ομπρέλα «προστασίας» σε όλους όσους θα την ζητήσουν από την «ελεήμονα» πλην όμως και καλοπληρωμένη τουρκική κρατική μηχανή. Αυτή η «ομπρέλα» συνίσταται στο γεγονός ότι μπορεί το αίτημα βίζας να υποβάλλεται με ηλεκτρονικό τρόπο, να καταβάλλεται το ποσό που ζητά η Τουρκία (που είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που ζητούν οι διακινητές) κι έτσι η βίζα να αποκτάται σχεδόν αυτομάτως!

Η διαδικασία στη συνέχεια είναι απλή. Οι εισερχόμενοι είναι πλέον τουρίστες και μπορούν να μπούνε και να φύγουν από την Ελλάδα μόλις λήξουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα, αν μέχρι τότε δεν τους έχει βρει ή δεν τους έχει αναζητήσει κανείς.
Υπάρχει όμως και ακόμη καλύτερη «λύση»… Παρουσιάζονται στο Λιμεναρχείο και με τη βίζα στο χέρι ζητούν προσωρινή διαμονή στην Ελλάδα, τη χώρα που και οι πέτρες ξέρουν πως δεν υπάρχει ουδέν μονιμότερο εκ του προσωρινού…

Πηγή εφημ. «Αλήθεια Χίου»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]