Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία παρέδωσε 6 Κούρδους μαχητές του YPG στην Αλ Κάιντα

Η κεντρική διοίκηση των κουρδικών δυνάμεων στην Κομπάνι της Συρίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι 6 τραυματίες Κούρδοι μαχητές του YPG/YPJ, που είχαν σταλεί στην Τουρκία για νοσοκομειακή περίθαλψη, παραδόθηκαν από τις τουρκικές Αρχές στην Αλ Κάιντα, δηλαδή στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, μέσω της συνοριακής πύλης Μπαμπ Ελ Χέγουα (Bab El Hewa).

Η κεντρική διοίκηση ζήτησε εξηγήσεις από την τουρκική κυβέρνηση σχετικά με τη μοίρα των Κούρδων μαχητών, με τους οποίους οι κουρδικές Αρχές έχουν χάσει κάθε επαφή.

Η ανακοίνωση του YPG/YPJ αναφέρει:

«6 μαχητές μας που τραυματίστηκαν πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι, τους επιτράπηκε να εισέλθουν στην Τουρκία από το συνοριακό πέρασμα Μουρσίτπινάρ (σ.σ. είναι η συνοριακή πύλη στα βόρεια της Κομπάνι με την Τουρκία).

Ωστόσο, πρόσφατα χάσαμε κάθε επαφή με τους μαχητές μας και είναι αδύνατο να τους εντοπίσουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε, το τουρκικό κράτος παρέδωσε τους 6 συντρόφους μας στο Μέτωπο Αλ Νούσρα (σ.σ. την Αλ Κάιντα στη Συρία) μέσω του συνοριακού περάσματος Μπαμπ Ελ Χέγουα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Καλούμε το τουρκικό κράτος να δώσει μια εξήγηση για τη μοίρα των φίλων μας και να τους παραδώσει στις κουρδικές αρχές στη Ροζάβα» (σ.σ. βόρεια Συρία – δυτικό Κουρδιστάν).

Οι τραυματίες Κούρδοι μαχηχτές είναι οι: Αχμέντ Σέρκο (Ahmed Şêrko), Ομέρ Καντίρ (Omer Qadir), Ρέμπερ Σεϊχό (Rêber Seyho), Εχμέντ Χελούμ (Ehmed Helûm), Τσεμάλ Εχμέντ (Cemal Ehmed) και Μπεσίντ Μιχεμέντ (Beşîr Mihemed).

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα είναι ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία και έχει βομβαρδιστεί από τις ΗΠΑ στη Συρία όπως και το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, η Τουρκία, αν και μέλος του ΝΑΤΟ, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]