Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και σενάρια για ψυχοπάθεια

Σε περιόδους κρίσης και μεταβολών που συμβαίνουν με φρενήρεις ρυθμούς δεν μπορεί να περιμένει κάποιος να ακολουθούνται κατά γράμμα οι τύποι και οι συμβάσεις. Σε έκτακτες περιστάσεις συγχωρούνται ακόμα και τα ήσσονος σημασίας ατοπήματα - αν αυτά προσφέρουν λύσεις σε ζέοντα προβλήματα, όχι αν επιδεινώνουν τις ήδη δυσάρεστες συνθήκες.

Στην πατρίδα μας και δη στον πολιτικό βίο αυτός ο κανόνας εφαρμόζεται με εξαιρετικά στρεβλό τρόπο! Οι τύποι δεν τηρούνται, οι νόμοι παραβιάζονται, το Σύνταγμα λησμονιέται, οι εσωκομματικοί κανονισμοί παρακάμπτονται και η αξιοπρέπεια καταχωνιάζεται σε δυσπρόσιτο ράφι της συνείδησης των πολιτικών.

Το χαρακτηριστικότερο και πιο κραυγαλέο παράδειγμα των ημερών μας είναι το σχήμα «σας στηρίζω, αλλά δεν σας ψηφίζω». Αυτή η παραδοξότητα έχει υιοθετηθεί ακόμα και από υπουργούς της κυβέρνησης και βουλευτές που θέλουν μόνο τα κέρδη από τη συμμετοχή τους στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, αλλά αποφεύγουν με αστείες προφάσεις την ανάληψη ευθυνών.

Στη δραματική συνεδρίαση της Βουλής που έλαβε χώρα προχθές τη νύχτα αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκαν πολλές πομπώδεις εκφράσεις για δικαιοσύνη, κυβερνητική ευθύνη, σωτηρία της κοινωνίας από τη γερμανική αυθαιρεσία και, στο φινάλε, οι «γενναίοι» επαναστάτες προσπάθησαν να πείσουν τον πρωθυπουργό ότι τον στηρίζουν και τους πολίτες ότι δεν προκρίνουν λύσεις μνημονιακού τύπου.

Οπότε, για να λειτουργήσει τούτη η καινοφανής πατέντα, αφενός δεν παραιτούνται, δεν εγκαταλείπουν την καρέκλα (αυτό σηματοδοτεί τη... στήριξη του Τσίπρα), αφετέρου δεν ψηφίζουν τις μνημονιακές νομοθεσίες (έτσι μάχονται για τον λαό).

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το αναμενόμενο. Οσοι προτιμούν τις δικαιολογίες από τις αλήθειες και το κόστος που συνοδεύει τις αποφάσεις τους γίνονται αντικείμενα χλεύης. Η κοινωνία αποδοκιμάζει όλες τις κουτοπόνηρες, ανερμάτιστες και ιδιοτελείς συμπεριφορές. Είτε η χώρα ευημερεί είτε βρίσκεται σε κρίση, οι καθαρές κουβέντες και οι ντόμπρες συμπεριφορές είναι εκείνες που κερδίζουν τις εντυπώσεις και κατακτούν τον σεβασμό της κοινής γνώμης. Αυτό είναι και το σωστό, άλλωστε.

Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ο σύριζα έγινε κυβέρνηση για υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεσ/νικης. Δεν καταλαβάινω για ποιο λόγο θα πρέπει να παραιτηθούν οι 39 και όχι οι 110 που ψήφισαν νέο μνημόνιο. Να σταματήσει η μνημονιακή προπαγάνδα και επιτέλους όσοι υφαρπάζουν με δόλιο τρόπο την ψήφο του λαού να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν νομιμοποιούνται να μιλούν άνθρωποι που είπαν ψέματα.
    Το θέμα είναι ότι και επίσημα ξεπουλάμε οριστικά την πατρίδα μας. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ξεπουλήσουν τις επόμενες γενιές, να ξεσπιτώσουν ανθρώπους, να αυτοκτονούν εξαιτίας τους, να αφοπλίσουν την πατρίδα μας, να καταστρέψουν υγεία και παιδεία, να πάψουν να διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις κια κατοχικό δάνειο και πολλά άλλα.
    Με τους αριστερούς δεν έχω ιδεολογική ταύτιση αλλά τους παραδέχομαι για το γεγονός ότι δεν δίστασαν να ρίξουν την Κυβέρνηση επειδή διαφώνησαν ιδεολογικά και δεν ανέχτηκαν κανένα πολιτικό μασάζ για να ψηφίσουν μνημόνιο. Τουλάχιστον είναι πιο συνεπείς. Απλά βρέθηκαν κάποιοι που για να σώσουν το τομάρι τους αποφάσισαν να βάλουν πλάτη (sic), για να μην γράψω κάτi πιο shocking!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτως, με καλυψες με το σχολιο σου, λυσαξαν να σπηλωσουν ανθρωπους που αυτην την κρισιμη ωρα μενουν πιστοι στις αντιληψεις τους και συνεπεις στις προεκλογικες τους δεσμευσεις, γιατι χαλανε....την σουπα των ανθελληνικων σκοτεινων συμφεροντων.....

      Διαγραφή
  2. Δεν έχετε καταλάβει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ .
    Μια συμμορία ειναι , δεν το καταλάβατε οταν έπρεπε , θα το καταλάβετε τωρα ;
    Εμπεδωστε το ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]