Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύγκρουση με τους αντάρτες επέλεξε ο Πρωθυπουργός

Σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε θυμωμένος με τους συντρόφους του που δεν τον εμπιστεύθηκαν.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όπου, κατά την εκτίμησή του, οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής δεν έδιναν διέξοδο στο εκβιαστικό δίλλημα που αντιμετωπίσαμε.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κατόπιν τούτων ζήτησα από την ΚΟ και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη.

Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός τόνισε: «Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών.

Η επιλογή, δε, αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς, καθώς πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων».

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Προσέξτε την ιδεολογική διαφορά η καθαρότητα. Αυτή έδωσε την αφορμή να έχει η ανθρωπότητα 100 εκατομμύρια νεκρούς μόνο στην Σταλινική περίοδο. Μαζί με την Κίνα βέβαια. Έτσι άρχισαν τα Γκουλάγκ, τα δημόσια ψυχιατρικά, οι εξαφανίσεις πολιτών, ο ψεύτης ήλιος κτλ.Να δούμε και τον κόκκινο στρατό, πού μετά την τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ και την αυτοδικία στην Λ.Ηρακλείου, τούς χάσαμε. Μάλλον πολιτική σκοπιμότητα. Αίμα ανθρωπινο.Οι δολοφόνοι των λαών ποιος το περίμενε να μεταμορφώνονται σε δολοφόνους κατά συρροή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χουντα και αυτα περι πρωθυπουργού κτλ κτλ ειναι κουραφεξαλα για προβατοποιημενους . ( όσοι έμειναν ) .
    Μια συμμορία ειναι και διάλυσε με την ψήφο ΣΑΣ ( ποτέ δεν ψηφισα κανένα κωλοπαιδο ) την Πατριδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]