Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σειρήνες διαπλοκής

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Οι «εχθροί εσωτερικού» του Τσίπρα τώρα τείνουν χείρα φιλίας

Ας πάρουμε ως υπόθεση εργασίας ότι ο Τσίπρας είναι ειλικρινής. Ετσι κι αλλιώς, πιο ειλικρινής ακούγεται από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, καθώς και από νεόκοπα αστέρια της πολιτικής σκηνής, όπως ο αρχηγός τού... «φέρτε μου λευκή κόλλα να υπογράψω».

Ας δεχτούμε επομένως ότι βρέθηκε ενώπιον στυγνού εκβιασμού. Πραγματικού εκβιασμού, όχι πέτσινου. Συμφωνία ή άτακτη χρεοκοπία και «σκάσιμο» των τραπεζών.
Πολύ ωραία λοιπόν. Μόνο που δεν καταλαβαίνω τι είδους πολιτικό επιχείρημα...απαλλαγής ευθυνών είναι αυτό.
Δεν έβλεπε ο Ελληνας πρωθυπουργός πού πάει το πράγμα; Δεν είχε υπολογίσει την αδιαλλαξία των απέναντι;
Δεν είχε καταλάβει ότι του ροκανίζουν τον χρόνο «μετακινώντας τα γκολπόστ» για να τον οδηγήσουν σε τετελεσμένα;
Και γιατί έφτασε να μιλάει με το πιστόλι στον κρόταφο, χωρίς να έχει επεξεργαστεί μία διέξοδο διάσωσης, ένα πειστικό plan b, που να έχει συνέπειες και για τους δανειστές, ώστε να το προτάξει σαν διαπραγματευτικό όπλο;

Τεράστιες λοιπόν οι ευθύνες του πρωθυπουργού για αυτήν την «κακή» συμφωνία και δεν διασκεδάζονται με άλλοθι του τύπου «Τι θέλετε να κάνω; Με εκβίασαν».

Οι μόνοι που φαίνεται να συμμερίζονται (οψίμως) τα ελαφρυντικά του κ. Τσίπρα είναι αυτοί που ήθελαν ως και την περασμένη Δευτέρα να τον κατασπαράξουν. Η οικονομική ολιγαρχία και η επιχειρηματική - μιντιακή διαπλοκή που βλέπουν τώρα με μεγάλη συμπάθεια τη... «στροφή του πρωθυπουργού στον ρεαλισμό».

Αυτοί λοιπόν, οι ως χθες ορκισμένοι «εχθροί του εσωτερικού», έρχονται τώρα και τείνουν χείρα φιλίας. Λένε στον Αλέξη:
«Αδελφέ, περασμένα ξεχασμένα. Αν μας βοηθήσεις, θα σε βοηθήσουμε κι εμείς φιλοτεχνώντας τη... λεύκανσή σου. Θα ρίξουμε όλες τις ευθύνες για το πεντάμηνο διαπραγματευτικό φιάσκο στον Βαρουφάκη, θα δαιμονοποιήσουμε ως μάγισσα του Σάλεμ τη Ζωή και θα παρουσιάσουμε τον Λαφαζάνη και την παρέα του ως ένα μάτσο επικίνδυνων τρελών που ήθελαν να μπουκάρουν με όπλα στο Νομισματοκοπείο...»
Ο πειρασμός είναι πράγματι μεγάλος. Ο κ. Τσίπρας είναι φυσικό να αναζητά νέα ερείσματα, αλλά αίφνης κινδυνεύει να καταστεί δέσμιος της διαπλοκής, την οποία ακόμη και σήμερα υπόσχεται να συντρίψει!

Κακά τα ψέμματα. Μπροστά στην ανυπαρξία δομημένης και πειστικής αντιπολίτευσης ο σημερινός πρωθυπουργός, παρά τα αναμφισβήτητα λάθη του, εξακολουθεί να αποτελεί τη πιο δημοφιλή πολιτική επιλογή. Όμως, αν συμμαχήσει με τους εκδότες και τους μιντιάρχες στην προσπάθεια περιθωριοποίησης των εσωκομματικών του αντιπάλων, θα έχει κάνει μοιραίο λάθος. Πιθανότατα και το τελευταίο του...

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Υπόθεση εργασίας ...ο τσιπρας ειναι ειλικρινής ....
    Ουτε μια στο άπειρο .
    Χάσιμο χρόνου εισαι ...και καταστροφικός οπως και οι 300+1 Εθνοπροδοτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]