Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια στέλνουν στρατό στα σύνορα με την Ελλάδα

Σκοπός η συνδρομή της αστυνομίας στη μεταναστευτική ροή

Ο στρατός της ΠΓΔΜ θα συνδράμει στις προσπάθειες της αστυνομίας για τον έλεγχο των αυξημένων μεταναστευτικών ροών δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σήμερα στην πόλη Γευγελή (στο νότιο τμήμα της ΠΓΔΜ, κοντά στους Ευζώνους).

Ο κ. Ιβάνοφ ενημερώθηκε, στη συνοριακή διάβαση της χώρας του με την Ελλάδα, από αξιωματικούς της αστυνομίας για την κατάσταση στην περιοχή σχετικά με το μεταναστευτικό ρεύμα.

«Εμείς συμμεριζόμαστε την τύχη αυτών των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους, λόγω του πολέμου. Τους βοηθάμε και τους παρέχουμε όλα όσα είναι απαραίτητα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Σημείωσε ότι από την ημέρα της ψήφισης του νόμου στην ΠΓΔΜ για το άσυλο (στις 18 Ιουνίου 2015), σύμφωνα με τον οποίο όποιος μετανάστης εισέρχεται στην ΠΓΔΜ λαμβάνει αυτομάτως τριήμερη άδεια παραμονής, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να κινείται ελεύθερα και στο τέλος να εγκαταλείπει τη χώρα, περισσότεροι από 14.000 μετανάστες έχουν εισέλθει στην ΠΓΔΜ από την Ελλάδα, μέσω της συνοριακής γραμμής μεταξύ των δύο χωρών, που απλώνεται σε μήκος 50 χλμ.

«Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να συνδράμει ο στρατός στις αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Ο στρατός θα αναπτυχθεί στη νότια μεθόριο, αλλά και στη βόρεια συνοριακή γραμμή (με Σερβία)», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι και ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΠΓΔΜ, αλλά και η Διεθνής Αμνηστία έχουν κατηγορήσει τελευταία την αστυνομία της ΠΓΔΜ ότι εμποδίζει, με τη βία, μετανάστες, που βρίσκονται συνωστισμένοι στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα, να εισέλθουν στην επικράτεια της ΠΓΔΜ, με σκοπό να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Σερβία και από εκεί στην Ουγγαρία, με τελικό προορισμό κάποια χώρα της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]