Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

To Grexit θα χτυπήσει καίρια την τουρκική οικονομία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μεγάλο και ασυνήθιστα ανησυχητικό ενδιαφέρον δείχνει ο τουρκικός τύπος και τα τουρκικά κανάλια για τις ελληνικές εξελίξεις, καθώς τις παρακολουθούν κυριολεκτικά με κομμένη την ανάσα γιατί το θέμα αυτό σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια που έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία μετά τις εκλογές και την δυσκολία που παρουσιάζει ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης, απειλούν με πλήρη κατάρρευση την τουρκική οικονομία, καθώς το χρηματιστήριο πέφτει συνεχώς, ο πληθωρισμός ανεβαίνει επικίνδυνα και το κατρακύλισμα της τουρκικής λίρας διαγραφεί πολύ ζοφερές προοπτικές.

Σε ένα πολύ χαρακτηριστικό άρθρο του ο Τούρκος οικονομολόγος, Abdurrahman Yıldırım, στην τουρκική εφημερίδα Habertürk, με τον τίτλο, «Tedirginlik giderek artıyor» δηλαδή, «Αυξάνεται η ανησυχία», περιγράφει την κατάσταση που δημιουργείται από το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, τονίζοντας ότι ένα ελληνικό Grexit θα σημάνει την γενική αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης ενώ θα κλονιστούν και οι οικονομίες μια σειράς χωρών όπως Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία ακόμα και Γαλλία. Εκείνο όμως που επισημάνει με ενδιαφέρον είναι ότι ένα Grexit θα επηρεάσει καταλυτικά αρνητικά και την τουρκική οικονομία.

Στην Άγκυρα παρά την φλέγουσα επικαιρότητα που τρέχει με τις «καυτές» εξελίξεις στο σύνορα Τουρκίας Συρίας, καθώς και με τις διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης σιναπισμού που μέχρι τώρα δεν έχουν ευωδώσει, παρακολουθούν με μεγάλη ένταση τις ελληνικές εξελίξεις καθώς όπως τονίζεται, η έκβαση αυτών των εξελίξεων θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία που ήδη έχει εισέρθει σε περίοδο ύφεσης σε σημείο να επέλθει μεγάλη και καταστροφική κατάρρευση.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]