Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο στόχαστρο τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους τα Βαλκάνια

Τρομοκρατικές επιθέσεις στα Βαλκάνια σχεδιάζει το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρουν ΜΜΕ του Κοσόβου, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται σε επαφή με υποστηρικτές τους στο Κόσοβο και την ΠΓΔΜ, προσπαθώντας να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, μέσα στον Ιούνιο, στα Σκόπια και την Πρίστινα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος "Lajmi.net" από την Πρίστινα, δημοσιεύει σήμερα συνομιλίες στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας του Κοσόβου, από τις οποίες φαίνεται ότι την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων έχει αναλάβει πολίτης της ΠΓΔΜ, αλβανικής εθνότητας, ο οποίος μάχεται στη Συρία και το όνομά του είναι γνωστό στις αρχές.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι το άτομο αυτό στρατολογεί τρομοκράτες στην ΠΓΔΜ και στο Κόσοβο για να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις μέσα στον Ιούνιο, συμβουλεύοντάς τους να επιλέξουν σημεία, στα Σκόπια και την Πρίστινα, όπου υπάρχει πολυκοσμία, αδιαφορώντας για την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των θυμάτων.

Τα ΜΜΕ στην Πρίστινα αναφέρουν ότι η αστυνομία του Κοσόβου εδώ και μέρες έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας. Αποκαλύπτουν δε, ότι οι υπηρεσίες ασφάλειας του Κοσόβου, στις αρχές Ιουνίου, διαπίστωσαν δραματική αύξηση στην επικοινωνία Αλβανών εξτρεμιστών που μάχονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, με ανθρώπους στο Κόσοβο.

Το γεγονός αυτό συνέπεσε με τη δημοσίευση, στο διαδίκτυο, από το κέντρο προπαγάνδας "Ελ Χατζάντ" του Ισλαμικού Κράτους, βιντεοσκοπημένου υλικού όπου καθορίζονται ως πεδία δράσης των ισλαμιστών η ΠΓΔΜ, το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Αλβανία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Στο βίντεο αυτό γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο Κόσοβο, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία και τρεις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους με καταγωγή από τα Βαλκάνια καλούν τους μουσουλμάνους να αναλάβουν άμεσα δράση, πραγματοποιώντας τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες αυτές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]