Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αστάθεια στις αγορές "βλέπει" ο Λευκός Οίκος λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα

Αστάθεια στις αγορές λόγω της Ελλάδας, παραδέχεται οτι υπάρχει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζο Ερνεστ, ο οποίος μίλησε και χθες για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών. Κάλεσε όλους να εργαστούν αποτελεσματικά για επίτευξη συμφωνίας.

Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους ακολουθεί:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι αγορές είναι κάτω σήμερα, εν μέρει και λόγω του φόβου μη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των δανειστών και της Ελληνικής κυβέρνησης. Οταν είμασταν στην Αυστρία, αναφέρθηκες με αισιοδοξία στο ότι οι συνομιλίες θα οδηγούσαν σε παραγωγικό αποτέλεσμα και στο ότι όλες οι πλευρές θα έκαναν ένα βήμα πίσω και η αστάθεια θα μπορούσε να αποφευχθεί. Τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί. Που βρισκόμαστε; Και τι έχει κάνει η κυβέρνηση μέσα στο σαββατοκύριακο- αν έχει κάνει κάτι- για να υπάρξει λύση;

ΕΑΡΝΕΣΤ: Εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία χωρίς να υπάρξει περιττή αστάθεια στις χρηματαγορές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Συνεπώς τώρα έχουμε περιττή αστάθεια;

ΕΑΣΡΝΕΣΤ: Υποθέτω ότι αυτό είναι μια παραδοχή αυτού που είπες, ότι έχει υπάρξει κάποια αστάθεια ως αντίδραση σε μια προσπάθεια πρόβλεψης του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων.

Είμαστε ξεκάθαροι για το ποια είναι η θέση μας, η οποία είναι ότι οι έλληνες πολίτες έχουν υποστεί παρατεταμένες δυσκολίες και έχουν κάνει δύσκολα άλλα απαραίτητα βήματα για να δημιουργήσουν τις βάσεις για βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη. Η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς εταίροι της πρέπει να εργαστούν αποτελεσματικά να καταλήξουν σε ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει τις βάσεις για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης.

Ο λόγος που συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι για ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα εδώ –και με ευνοϊκό, εννοώ ένα αποτέλεσμα που δεν προκαλεί περιττή αστάθεια στις χρηματιστηριακές αγορές– είναι ότι όλες οι πλευρές που κάθονται γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναγνωρίζουν το διακύβευμα του να υπάρξει ικανοποιητική επίλυση. Μπορεί λοιπόν να είναι δύσκολο να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά είναι καθαρά προς το συμφέρον όλων όσων βρίσκονται γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων να φτάσουν στο ίδιο αποτέλεσμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μόλις αναφέρατε τις δύσκολες επιλογές που έχουν κάνει οι Ελληνες και όσα έχουν υπομείνει. Αυτή δεν ήταν η έμφαση του προέδρου την περασμένη εβδομάδα. Είπε ξεκάθαρα ότι οι Ελληνες πρέπει να κάνουν περισσότερες δύσκολες πολιτικές επιλογές, βάζοντας την πίεση κυρίως στην Ελλήνική κυβέρνηση. Παραμένει αυτό η θέση της κυβέρνησης;

ΕΡΝΕΣΤ: Λοιπόν, η θέση μας είναι, ειλικρινά, ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να εμπλακούν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με τρόπο που θα οδηγήσει σε μία συμβιβαστική συμφωνία. Και έχουμε πει ότι είναι σημαντικό για την Ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει στις κρίσιμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν δεσμευθεί να κάνουν. Γνωρίζω ότι αυτό είναι που ενδιαφέρονται να δουν και οι πιστωτές. Και νομίζω ότι η ό,ποια τελική συμφωνία θα χρειασθεί δέσμευση σε αυτές τις γραμμές. Αλλά τελικά, αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να δουλέψουν όλες οι πλευρές.

Ο υπουργός Λιου είναι κυρίως υπεύθυνος για τις επαφές με τους Έλληνες και άλλα μέλη της Ευρωζώνης και διεθνείς οργανισμούς ώστε να προσπαθήσει να ενθαρρύνει μία λύση. Για ενημέρωση λοιπόν ως προς τις συζητήσεις που έχουν οι ΗΠΑ, θα σας παρέπεμπα στο υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]