Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία επιθυμεί τον αφοπλισμό της Ελλάδας

"Ισοδύναμο" γερμανικό θράσος θέλει να διαλύσει την άμυνα της Ελλάδας!
Μπαράζ δηλώσεων για να "κόψει η Ελλάδα τους εξοπλισμούς"!

Οι Γερμανοί πολιτικοί επιθυμούν τον αφοπλισμό της Ελλάδας. Δεν μπορεί διαφορετικά η λογική να εξηγήσει τις ασύλληπτες απόψεις που εκφράστηκαν από τον χριστιανοδημοκράτη Μίχαελ Φουκς αλλά και την “πράσινη” αντιπρόεδρο της γερμανικής βουλής Κλ. Ροτ. Δεν μπορεί να οφειλονται όλα αυτά σε άγνοια. Οι Γερμανοί ήταν οι καλύτεροι πωλητές όπλων στην Ελλάδα, από τη δεκαετία του 1990 και μετά,με πολλά απ΄ αυτά να έχουν αποδειχτεί προβληματικά!

Οι δύο Γερμανοί πολιτικοί σε ραδιοφωνική τους συνέντευξη αναφέρθηκαν στην διακοπή των διαπραγματεύσεων κι έτσι ακούστηκαν…τέρατα:

“Η Ελλάδα έχει έναν τερατώδη προϋπολογισμό για την άμυνα, από τον οποίο παρεμπιπτόντως πολλά κράτη μέλη της ΕΕ επωφελούνται και τα οποία προμηθεύουν με όπλα την Ελλάδα. Γιατί δεν γίνονται εκεί περικοπές; Που είναι οι προτάσεις για ένα επενδυτικό πρόγραμμα ώστε να μπορέσει η χώρα και πάλι να σταθεί στα πόδια της», αναρωτήθηκε η Κλαούντια Ροτ.

Καλό θα ειναι κάποιος να της ζητήσει να μας δείξει τον… τερατώδη προϋπολογισμό για την Άμυνα! Κι επειδή δεν θα τον βρει πουθενά, κάποιος ας της εξηγήσει τι συμβαίνει στην Ελλάδα, εξαιτίας των εμμονών της χώρας της. Ειδικά για την Άμυνα η Γερμανια κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διαλύσει ότι έχει απομείνει όρθιο, ειδικά στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Από την άλλη ο Φουκς δεν έδωσε τόση έμφαση στην Άμυνα, αλλά υποστήριξε ότι "η τρύπα των δύο δις ευρώ που λείπουν από τα δημόσια ταμεία θα πρέπει να βρεθούν μέσα από την υψηλότερη φορολογία και τις περικοπές των συντάξεων".

Ειδικά οι Γερμανοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί σε ό,τι έχει να κάνει με τους ελληνικούς εξοπλισμούς. Ήδη μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τους η Ραϊμένταλ, έχει έρθει σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση για να υπάρξει συβιβασμός και πρόστιμο για την εμπλοκή της σε υποθέσεις μίζας.
Στην Γερμανία έχει συφωνήσει ήδη στην καταβολή προστιμου ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ. Στην Αθήνα το ΥΠΕΘΑ και ο Καμμένος ζητάνε τουλάχιστον 200!
Ίσως γι΄ αυτό οι Γερμανοί τις τελευταίες ημέρες έχουν επικεντρώσει στο θέμα εξοπλισμοί. Χωρίς όμως να τολμούν να μιλήσουν με στοιχεία και ντοκουμέντα. Αρκούνται στην δημιουργία κλίματος.
Οι προθέσεις τους ασφαλώς και δεν είναι αγαθές. Έχουν να κάνουν και με τους ανταγωνισμούς τους με άλλες μεγάλες χώρες που υπήρξαν οι μεγάλοι προμηθευτές της Ελλάδας σε εξοπλισμούς, πριν η …ευρωπαϊκή μας προοπτική μας κάνει …αποκλειστικούς πελάτες Γερμανών και Γάλλων.
Κι εννοούμε βέβαια τον εξοπλιστικό ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]