Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει άλλο σκαρί

Σε δημοσίευμά του το Spiegel σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, σημειώνει πως η Αθήνα παρά την ασθενέστερη οικονομική της θέση «σε διαπραγματευτικό επίπεδο βρίσκονται αναλογικά σε πιο ισχυρή θέση, επειδή έχουν κάνει σαφές ότι εν ανάγκη θα εγκαταλείψουν το ευρώ.

«Θα προτιμούσαν ένα ντιλ, που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν, αλλά αν δεν γίνεται τότε είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τις επιπτώσεις» σημειώνει το γερμανικό περιοδικό και τονίζει πωςαυτή είναι και η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης από τις προηγούμενες:

«Σε ακριβώς αυτό το σημείο διαφέρει η νυν κυβέρνηση από τις προηγούμενες. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά απέκλειαν κατηγορηματικά μονομερή διαγραφή χρέους και ένα Grexit. Έτσι οι δανειστές μπορούσαν να τους υπαγορεύουν όρους και έτσι και έκαναν. Όμως η κυβέρνηση Τσίπρα έχει άλλο σκαρί. Και ο οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν, έχει απόλυτο δίκαιο όταν υποστηρίζει ότι η διαπραγματευτική τακτική του Γιάνη Βαρουφάκη είναι πολύ πιο έξυπνη από όσο νομίζει κανείς».

Την μετάβαση των διαπραγματεύσεων από τα τεχνικά κλιμάκια στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. «Η διένεξη έφτασε εκεί που πάντα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να φτάσει, σε επίπεδο ηγετών. Πάντα διατύπωνε την αναγκαιότητα μια πολιτικής λύσης, ενός συμβιβασμού, του οποίου οι λεπτομέρειες δεν έχουν και τόση σημασία».

«Οι φραγκοφονιάδες της πρώην τρόικας και ιδιαίτερα του ΔΝΤ έσπαγαν τα νεύρα του Τσίπρα απαιτώντας μεταρρυθμίσεις και αριθμούς για δημοσιονομικούς στόχους. Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών του ευρώ συνήθως ακολουθούσαν αυτήν τη ξερή οικονομική επιχειρηματολογία συνδέοντας όρους για την χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας προ μεγάλη οργή των Αθηνών», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung και προσθέτει:

«Έτσι από την πλευρά του Τσίπρα είναι καλό που υπάρχουν πολιτικοί στην ευρωζώνη αυτού του διαμετρήματος, όπως η Μέρκελ, ο Ολάντ και ο Γιούνκερ. Δεν ήταν και δεν είναι τόσο μικρόψυχοι και επιδιώκουν την άνευ όρων παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Δεν είναι να απορεί κανείς που ο Τσίπρας προτιμά να συνομιλεί μαζί τους».

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]