Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κέντρο μεταφυσικών ερευνών

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε 1η φορά στις 2/6/2012. Πριν από τρία χρόνια, ακριβώς! Ούτε μέντιουμ τέτοια ευστοχία...

Το ψιλικατζίδικο αριστερισμού «Ο ωραίος ΣΥΡΙΖΑ» μετατρέπεται σε υπεραγορά ψηφοθηρίας και έχει ένα προτέρημα: υπερπληθώρα μπακάληδων.

Ό,τι τραβάει η όρεξή σου το έχει το κατάστημα. Νέα πρόσωπα θέλεις; Εχει. Οποτε δεν έχει, σου δίνει την εντύπωση ότι διαθέτει. Ακόμα και οι παλαιοπασόκοι, οι μουτζαχεντίν πρασινοφρουροί και οι συνδικάλες με τις τριχάντζες στο στήθος, τις μουστάκες και τις μουσάκλες, που αποστήθιζαν τσιτάτα από την «Εξόρμηση», φρέσκοι φαίνονται στις νέες γενιές. Αφθαρτοι!

Πού να ξέρει τώρα ο άνεργος εικοσιπεντάρης τον τάδε λοβιτουριάτατο και τον δείνα λαμογιότατο, οι οποίοι μασουλούσαν προμήθειες και μίζες επί Παπαντρέα Α', Σημίτη και Παπαντρέα Β' τα μαγικά χρόνια που οι Κουτσόγιωργες και οι Τσουκάτοι κυριαρχούσαν στο Ελλάντα; Αυτοί είναι γνωστοί μόνο στους (σχετικά λίγους) παροικούντες την Ιερουσαλήμ του κομματικού βαθέος κράτους. Τώρα οι αναβαπτισμένοι πασόκοι δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ, ανανεωτικοί αριστεροί, ακτιβιστές, οικολόγοι, φυσιολάτρες, ευαίσθητοι, ποδηλάτες, αντιμνημονιακοί οπαδοί του ευ αγωνίζεσθαι και της αειφόρου ανάπτυξης. Λανσάρουν μια εκδοχή του ΠΑΣΟΚ με μπότοξ, χαλάουα που φοράει αποσμητικό στις μασχάλες και βρίσκει πάντοτε να πει έναν καλό λόγο για όλους και για όλα. Σε κάθε ράφι του καταστήματος υπάρχει κι ένα στέλεχος που προσφέρει δωρεάν δείγματα στους υποψήφιους πελάτες.

Του πουλιού το γάλα

Για όλα τα γούστα υπάρχουν θέσεις. Ο αντιρατσιστής, που μένει στην Εκάλη, θα μείνει ικανοποιημένος. Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά -ευτυχώς για εκείνον- δεν θα μετακομίσουν στην ακριβή γειτονιά του. Και ο κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα μπορεί να προτιμήσει ΣΥΡΙΖΑ, επειδή οι πωλητές στο ράφι με την ταμπέλα «Απέλαση Τώρα» θα του πουν ότι τα άλλα κόμματα κατάντησαν έτσι τη χώρα και να δώσει μια ευκαιρία στον τρέντι Αλέξη.

Οι αντιμνημονιακοί θα κατευθυνθούν στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή φτιάχνονται με τις κορόνες του Λαφαζάνη, που θέλει πέντε τρόικες στην καθισιά του για να τις βαράει. Οι -με το στανιό- μνημονιακοί του στιλ «δεν γίνεται αλλιώς» θα πειστούν από τα «ψύχραιμα» μισόλογα του Δραγασάκη, που υπόσχεται μόνο «πολιτική καταγγελία». Οι οπαδοί της δραχμής πάνε φουλ στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τη βλέπουν στις κόρες των ματιών του Τσίπρα και οι ευρωλάγνοι ενδέχεται να τον ψηφίσουν επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΚΚΕ. Το άσχημο με μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Αλέξης για κάθε ζήτημα πρέπει να λαμβάνει μία απόφαση. Μόνο προεκλογικά τού επιτρέπονται οι πολλαπλές ιδεολογικές επιλογές.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]