Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτοί δεν είναι δανειστές, είναι δυνάστες

Περιμέναμε ότι οι δανειστές της τρόϊκας (έπειτα από τη μετατροπή των δανείων από ιδιωτικά σε δάνεια προς την τρόϊκα), θα συμπεριφερθούν σαν κανονικοί δανειστές απέναντι στην Ελλάδα.

Είναι γνωστό πως ο δανειστής, εκείνο που θέλει είναι να πάρει τα χρήματά του πίσω έντοκα.
Ο δανειστής δεν θέλει να βλέπει τον οφειλέτη σε κακή οικονομική κατάσταση ή αδιάφορο, αλλά θέλει να τον βλέπει να προσπαθεί να βρει τα χρήματα που θα του επιστρέψει.
Πολλοί δανειστές μάλιστα βοηθούν τους οφειλέτες, είτε με διευκόλυνση είτε ακόμα και μέσω της υπόδειξης ευκαιριών, να βρουν τα χρήματα που τους οφείλουν.

Αν ο δανειστής διαπιστώσει ότι ο οφειλέτης τον γράφει κανονικά, εξαφανίζεται ή δεν υπάρχει περίπτωση να βρει χρήματα όσο και αν προσπαθήσει, τότε τρελαίνεται και κινεί διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σε ότι όμως αφορά τους δανειστές μας της τρόϊκας, βλέπουμε ότι αυτοί και κυρίως οι ευρωπαίοι, όχι μόνο δεν συμπεριφέρονται ως ισότιμοι εταίροι, αλλά ούτε καν ως δανειστές. Αυτοί δεν θέλουν απλά τα χρήματά τους πίσω διευκολύνοντας.
Θέλουν την ίδια την Ελλάδα, την ίδια την πατρίδα μας. Δηλαδή δεν είναι δανειστές, αλλά δυνάστες.
Στην καλύτερη περίπτωση, μας θεωρούν αποτυχημένο κράτος, που δεν πρόκειται να ανανήψει και θέλουν να το σπρώξουν ακόμα πιο κάτω, για να αρπάξουν τον πλούτο του.

Θα το επιτρέψουμε;

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]