Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαός για σώσιμο ή για πέταμα;...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Το  blog είχε κάποτε έναν φίλο, που όταν του ζητούσες να κάνει κριτική για οποιαδήποτε θέμα της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, απαντούσε πάντα μονολεκτικά, εμμονικά, με την ίδια πάντα λέξη και καμία άλλη: βοϊδολαός!
Μία και μόνη λέξη στην θέση οποιασδήποτε κριτικής: βοϊδολαός.

Το πόσο μεγάλη σοφία περιέχει αυτή η μονολεκτική κριτική, το αντιλαμβανόμαστε μόλις τώρα που κάποιοι απατεώνες-τοκογλύφοι, εγκάθετοι και δούλοι των μεγάλων συμφερόντων αξιωματούχοι, κοροϊδεύουν, εμπαίζουν την Ελλάδα και τον λαό της, και ζητούν να την ταπεινώσουν και να την λεηλατήσουν ολοκληρωτικά, τώρα, υπάρχει ακόμη μερίδα του λαού που αντί να αγανακτεί και να συσπειρωθεί σ' αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε, είναι με το μέρος των ληστών, του καλπάζοντος πιά ευρωπαϊκού νεο-ναζισμού.

Δεν έχει σημασία το ποσοστό αυτής της μερίδας. Σε ιστορικές συγκυρίες όπως αυτή που ζούμε, ακόμη και ένα ποσοστό 10% είναι τεράστιο! Και ακατανόητο. Και αδικαιολόγητο. Πόσο μάλλον ένα μεγαλύτερο!

Από τον λαό πηγάζει η εξουσία, από αυτόν και όλα τα δεινά.
Η αντίδρασή του ή η αποχαύνωσή του μπορεί να ρίξει ή να παγιώσει και το πιό στυγνό ολοκληρωτικό και απάνθρωπο καθεστώς.
Η έλλειψη ουσιαστικής παιδείας τον αναγκάζει να γίνεται πρόθυμος ωτακουστής καθεστωτικών, μνημονιακών, διαπλεκόμενων σειρήνων και επιρρεπή στον εκφοβισμό, ιδίως μάλιστα όταν αυτός απευθύνεται στο μικρο-συμφέρον του καθενός, ένα μικρο-συμφέρον όμως που δεν είναι παρά μιά συγκαλυμμένη μεγα-συμφορά για το σύνολο και για την χώρα.

Δυστυχώς εκεί βρισκόμαστε.
Αντί να έχουμε ξεσηκωθεί και να βρισκόμαστε εν πομπή δέκα εκατομμύρια έλληνες σε μιά πορεία προς τις Βρυξέλλες, ή έστω προς το Σύνταγμα, κουβεντιάζουμε ακόμη στα καφενεία για το αν θα είναι ανοιχτά τα ΑΤΜ την Δευτέρα (κάποια Δευτέρα), ώστε να μπορέσουμε να εισπράξουμε τα 300 ευρώ σύνταξη ή μισθό στα οποία μας έχουν καταδικάσει να ζούμε αυτοί τους οποίους ακόμη κάποιοι έλληνες (;) υπερασπίζονται, και από τους οποίους περιμένουν την σωτηρία. 

Βοϊδολαός.  Το ''β'' με κεφαλαίο!

Το blog στέκει δίβουλο:

Απ' την μιά θέλει όσο τίποτε άλλο την ρήξη και την απελευθέρωση από την τυραννία...
Και απ' την άλλη πεισματωμένο και κακεντρεχές θάθελε να τιμωρηθεί τούτος ο βοϊδολαός με μνημόνια, ανέχεια, και καταστροφή δεκάδων ετών, μπας και βάλει μυαλό!

Γι αυτό λοιπόν: δημοψήφισμα! 
Για να μην του φταίει τούτος ή ο άλλος πρωθυπουργός.
Να του φταίει μόνον το κεφάλι του!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. συμφωνώ και επαυξάνω με το παρόν άρθρο! ΒΟΙΔΟΛΑΟΣ με κεφαλαία. και κατά τη δική μου επίσης άποψη, δημοψήφισμα, μπας και αιματωθεί και λειτουργήσει ο λοβοτομημένος μας εγκέφαλος αν μας αναγκάσουν σε κάποια απόφαση πέρα από το να τρέμουμε τη σκιά μας και να ψελλίζουμε: "εμείς πάντως μένουμε ευρώπη γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση"...ΒΟΙΔΟΛΑΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα και το δημοψήφισμα μία φάκα εἶναι,και μέρος της ὄλης σκηνοθεσίας.
    Για μία Κυριακή πάντως,δέν θα εἴμαστε Βοϊδολαός,ἀλλά Προβατολαός.
    Εἶναι ἴσως μία κάποια βελτίωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Αχεροντα, για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις διοτι πολλοι παιζουν με τις λεξεις,

      το δημοψηφισμα ως διαδικασια δεν ειναι φακα!

      Το ερωτημα του δημοψηφισματος που τιθεται ειναι η φακα!

      Το σωστο ερωτημα ειναι : "μνημονιο ή νεο σχεδιο ανασυγκροτησης της χωρας;"

      Και να το γνωστοποιησουν αυτο το νεο σχεδιο! Αν υπαρχει!!

      Διαφορετικα παπαλα!!

      Παντως ενα περιεργο πραγμα με αυτη την "Δημοκρατια"!!

      Την θυμουνται αναλογως των συγκυριων!!

      Θα δουμε αραγε και δημοψηφισματα για Σκοπιανο και αλλαγη κωδικα ιθαγενειας στο

      ονομα της "Δημοκρατιας", που υποτιθεται οτι αυτα τα ζητηματα ειναι πιο βατα;

      ΥΓ: Το τελευταιο ερωτημα ειναι καθαρα ρητορικο.


      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. Δέν βιάζομαι να παρεξηγηθῶ μαζί σου,διότι ἐκτιμῶ τον λόγο σου.
      Χαρακτήρισα φάκα το δημοψήφισμα,και δέν ἐξειδίκευσα στην διατύπωση του ἐρωτήματος,για ἕναν ἀπλό λόγο:ὅτι ἐπειδή το δημοψήφισμα εἶναι κάτι το ὁποίο δέν συμπεριλαμβάνεται στην πολιτική πρακτική της μεταπολιτεύσεως,το ἐκλογικό σώμα ἔχει ἤδη πάθει μία κάποια κώφωση στα ἀνακλαστικά του,και το βλέπει μέσα ἀπο παραμορφωτικούς καθρέπτες.
      Για κάποιους,εἶναι ὁ ἀπό μηχανῆς Θεός,για ἄλλους ἀνοσιούργημα,και για το κατεστημένο,ἴσως και να εἶναι ἡ κολυμβήθρα του Σιλωάμ,ἐφόσον το μπαλάκι πάει στο πόπολο.
      Δηλαδή,εἶναι πρωτίστως θέμα μεθοδεύσεως,και ὅχι ἀρχῆς.
      Θα ἔπρεπε να ἔχει διεξαχθεί δημοψήφισμα και για την ἔξοδο της Χώρας ἀπό το ΝΑΤΟ,ἀφοῦ το θέμα ἦταν ἑθνικό,και για την ἐπανένταξη στο ΝΑΤΟ,και για την εἰσδοχή στην τότε ΕΟΚ,και για το Μάαστριχτ,και για το €ὐρώ,ὡς μέρος της δημοκρατικῆς παιδείας και διαδικασίας.
      Ἀντ᾿αὐτοῦ,τί ἔχουμε;
      Την ἐξαργύρωση του δημοψηφίσματος ὡς πολιτικοῦ ἐλιγμοῦ,και μάλιστα κατα Συνταγματική ἀκροβασία,ἀφοῦ δημοψήφισμα για δημοσιονομικά θέματα δέν προβλέπεται (το μάθαμε και αὐτό,ἐξ ἀφορμῆς της κρίσεως).
      Βεβαίως,το Σύνταγμα εἶναι το πιό κακοποιημένο θεσμικό κείμενο στην Χώρα μας,και αὐτό ὅχι ἀπό χθές-προχθές,ἀλλά ἤδη ἀπό την ἀλήστου μνήμης ἐποχή του Σημιτικοῦ ἐκσυγχρονισταριοῦ.
      Μάλιστα,εἶναι και εἰρωνεία ὅτι οἱ βιαστές του Συντάγματος ἀυτοαποκλήθηκαν «Συνταγματικό τόξο»,ἴσως βέβαια να το ἑννούσαν διαφορετικά,μιᾶς και θεωροῦν εαὐτούς ἰδιοκτήτες του.

      Διαγραφή
    3. Ενδιαφερουσες σκεψεις!

      Δεν το ειδα απο αυτη την οπτικη γωνια.

      ΓΜ

      Διαγραφή
  3. Ρε ! Ραγιάδες ακομη γράφετε αμπελοφιλοσοφιες ;
    Ποιο δημοψήφισμα ρε πρόβατα με αμορφωτους και τηλεορασακιδες να μας σωσει .
    Οχι στα κρεματόρια των δυτικών , αλλα ναι στα εκτελεστικά αποσπάσματα των τσιπραιων ..
    Αποχη ρε αποχη μην νομιμοποιητε τους νεκροθαφτες μας .
    Ολα ειναι παράνομα ολα .....
    Η γενικη καταστροφη ειναι μονόδρομος επειδη οι 300+1 προετημασαν την εξαφάνιση μας απο την καταραμένη μερα που ο πουσταρας Καραμανλής ειπε οτι η καρδια της Ελλαδος ( Κύπρος ) ειναι μακρά !
    Τα διποδα που κουβαλησαν να δούμε πως θα τα ρίξουμε στη θάλασσα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]