Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλο - γερμανικό όχι στις προτάσεις για το μεταναστευτικό

Αντίσταση στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατανομή 40.000 προσφύγων από την Συρία και την Ερυθραία «δίκαια» στις 28 χώρες-μέλη της Ε.Ε. μέσα στην επόμενη διετία, προβάλλουν Βερολίνο και Παρίσι, που υποστηρίζουν ότι έχουν ήδη προσφέρει μεγάλο μέρος αυτών που τους αναλογούν.

Η Κομισόν ετοιμάζεται να καταθέσει στα τέλη του χρόνου σχέδια εφαρμογής ενός
μόνιμου συστήματος τις περιόδους της μαζικής μετανάστευσης, αλλά οι υπουργοί Εσωτερικών των δυο χωρών επιμένουν ότι το μέτρο αυτό θα πρέπει να είναι μια «προσωρινή εξαίρεση», δεδομένου ότι εάν εφαρμοστεί, Γερμανία και Γαλλία θα υποχρεωθούν να δεχθούν επιπλέον πρόσφυγες.

Σε κοινή ανακοίνωση τους οι δυο υπουργοί υπογραμμίζουν ακόμα ότι Ελλάδα και Ιταλία θα πρέπει να περιμένουν περισσότερη αλληλεγγύη από τους εταίρους τους, εφόσον «πάρουν όλα εκείνα τα νομικά και οικονομικά μέτρα που απαιτούνται» προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης με τον υπόλοιπο κόσμο.

Και η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν κατηγορηθεί από μερικές ευρωπαϊκές χώρες ότι δεν καταγράφουν επιμελώς τους νεοαφιχθέντες μετανάστες και πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να τους επιτρέπουν στη συνέχεια να ταξιδεύουν βορειότερα στην Ευρώπη.

Η δήλωση των δυο υπουργών έγινε λίγο πριν αρχίσει διήμερη συνάντηση τους με τους ομολόγους τους από την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Βρετανία, παρουσία αξιωματούχων από τις ΗΠΑ και τις Βρυξέλλες, στην ανατολική Γερμανία.

Οι προτάσεις της Κομισιόν για να εφαρμοστούν θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από όλες τις χώρες μέλη και να εγκριθούν από το Ευρωκοινοβούλιο.

Την επείγουσα ανάγκη εξεύρεσης λύσης τόνισε ανακοίνωση από την Frontex χθες ότι 5.000 μετανάστες που είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη και οι οποίοι επέβαιναν σε 25 βάρκες, διασώθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες στη Μεσόγειο.

«Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων για το 2015» δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Φαμπρίτσε Λεγκέρι.

Περισσότεροι από 36.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία το πρώτο πεντάμηνο του έτους και σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης άλλοι 1.820 έχουν χαθεί στην προσπάθεια τους να φθάσουν στην Ευρώπη.

Πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]