Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χορός κατασκόπων - Όλο το σχέδιο των ΗΠΑ για να ρίξουν τον Καραμανλή

Το πόρισμα για τις υποκλοπές και το σχέδιο «Πυθία»

Της Αννας Κανδύλη

Ενα πολύπλοκο και καλοδουλεμένο σχέδιο με στόχο την «πειθαρχία» της ελληνικής πολιτικής στα συμφέροντα των Αμερικανών και των συμμάχων της περιγράφει ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας στο 25 σελίδων πόρισμά του για τις υποκλοπές και το σχέδιο «Πυθία» που αφορούσε την «απομάκρυνση» ακόμα και με φυσική εξόντωση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Τρία χρόνια αφότου ο δικαστικός λειτουργός ξεκίνησε την έρευνά του, τα στοιχεία που συγκέντρωσε αποκαλύπτουν βήμα-βήμα τις προσπάθειες ξένων κέντρων να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα την περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή λόγω των στενών σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί τότε με τη Ρωσία.

Casus belli για την άλλη πλευρά φαίνεται πως ήταν η προώθηση του αγωγού South Stream, μέσω του οποίου θα διοχετευόταν ρωσικό φυσικό αέριο προς τη δυτική Ευρώπη, αλλά και η προμήθεια ρωσικών εξοπλιστικών συστημάτων.

Οπως σημειώνει ο Δ. Φούκας, «είναι σαφές ότι η αμερικανική πλευρά δεν εξέταζε άλλο ενδεχόμενο πλην της κατασκευής του αγωγού TAP, στον οποίο παρείχε πλήρη στήριξη, ενώ είναι επίσης προφανές ότι είχε κάθε συμφέρον να προτιμηθούν προμηθευτές πολεμικού υλικού αμερικανικών συμφερόντων, ενδεχομένως και συμμαχικών τους κρατών, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση των υφιστάμενων ισορροπιών».

Την άκρη του νήματος ο ανακριτής την εντοπίζει στις υποκλοπές της περιόδου 2004 – 2005, όταν, όπως διαπιστώθηκε, παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα υπουργών της τότε κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού. Όταν αυτές αποκαλύφθηκαν, η μέθοδος που ακολουθήθηκε, προκειμένου οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής να έχουν πληροφόρηση, ήταν η «στρατολόγηση» υπαλλήλων της ΕΥΠ, οι οποίοι θεωρούνταν «δυσαρεστημένοι» και «επιρρεπείς σε διαρροές».
Καθώς η συνεργασία Ελλάδας – Ρωσία προχωρούσε σε βαθμό που θεωρήθηκε ότι πλέον απειλεί το υπάρχον οικονομικό και γεωπολιτικό status στην περιοχή της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης, μπήκε μπρος το σχέδιο «Πυθία Ι» που περιελάμβανε ενέργειες ανατροπής του τότε πρωθυπουργού, αλλά και σχέδιο δολοφονίας τους. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενημερώθηκε για το σχέδιο αυτό από συνεργάτη / πληροφοριοδότη της υπηρεσίας που είχε την κωδική ονομασία «Θ.Σ 13», με φερόμενη αρχική πηγή αξιωματούχο της ρωσικής υπηρεσίας FSB.

Βάσει πληροφοριακού υλικού της ΕΥΠ, δύο περιστατικά θεωρήθηκαν ως ενδείξεις επιχειρησιακής εφαρμογής του σχεδίου «Πυθία Ι»: η έκταση των ταραχών τον Δεκέμβριο του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και η δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Λαϊκή Θέληση. Πρόκειται για την οργάνωση που εκτός των άλλων είχε αναλάβει τότε την ευθύνη για την ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο ΚΕΔ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, σημείο του δρομολογίου που χρησιμοποιούσε η πομπή ασφαλείας του τότε πρωθυπουργού.

Συνθέτοντας όλα τα κομμάτια του παζλ μέσω πληροφοριακών δελτίων της ΕΥΠ, τηλεγραφημάτων του ιστότοπου Wikileaks, μαρτυρικών καταθέσεων και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκόμενων προσώπων, ο ανακριτής κατέληξε σε τέσσερις κατηγορουμένους. Βάσει του πορίσματός του, αυτοί πρέπει να παραπεμφθούν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή. Πρόκειται για τον Αμερικανό πράκτορα, «ενορχηστρωτή» των υποκλοπών, William Basil, δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ και τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.


Υποκλοπές

Στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών μελών της κυβέρνησης Καραμανλή όπως και του τότε πρωθυπουργού, ο καταζητούμενος πλέον αμερικανός πράκτορας, W. Basil, είναι κατά τον ανακριτή το βασικό πρόσωπο που έστησε τον όλο μηχανισμό.

Όπως αναφέρεται, στον Πειραιά στις 8.6.2004, η σύζυγός του Irene «ενεργώντας καθ’ υπόδειξη και για λογαριασμό του» προμηθεύτηκε από κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη τέσσερις τηλεφωνικές συνδέσεις και τις αντίστοιχες συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Αυτές χρησιμοποιήθηκαν από τον Αύγουστο του 2004 έως τον Μάρτιο του 2005 προκειμένου
«ενεργώντας από κοινού με άλλους αγνώστων εισέτι στοιχείων συναυτουργούς του να υποκλέψει το περιεχόμενο των τηλεφωνικών επικοινωνιών τρίτων προσώπων – στόχων. Από το εύρος των παρακολουθήσεων και τις ιδιότητες των παρακολουθημένων προκύπτει ότι οι παρακολουθούντες επεδίωκαν να αποκτήσουν πληροφορίες γενικότερα για την χώρα. Σε συνδυασμό δε με τη ιδιότητα του W. Basil, προκύπτει ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν για λογαριασμό υπηρεσίας των ΗΠΑ».
Διαρροή εγγράφων

Όταν αποκαλύφθηκαν οι υποκλοπές αναζητήθηκαν κατά τον ανακριτή άλλοι τρόποι ενημέρωσης.
«Εντός του έτους 2005 και σε χρόνο που απείχε λίγους μήνες από τη διακοπή των ανωτέρω τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, οι κατηγορούμενοι Α.Π. και Θ.Σ. (σ.σ. υπάλληλοι της ΕΥΠ), έχοντας πρόσβαση σε έγγραφα και ειδήσεις που τα συμφέροντα της Πολιτείας επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, ενεργώντας με πρόθεση και κατά παράβαση του νόμου και των κανονισμών και διαταγών λειτουργίας της υπηρεσίας τους, έλαβαν σε διάφορους χρόνους στην κατοχή τους αντίγραφα των εγγράφων αυτών, τα οποία παρέδωσαν σε μη δικαιούμενα να τα κατέχουν πρόσωπα και συγκεκριμένα στον τότε βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη, ήδη κατηγορούμενο, ο οποίος είχε προκαλέσει σε αυτούς την απόφαση να τελέσουν την ως άνω πράξη».

«Ασημένια δραχμή»

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία της πολύμηνης ανάκρισης αφορά την προπαρασκευή σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το 2012 και αλλαγής νομίσματος με την ονομασία «ασημένια δραχμή» όταν η χώρα βρισκόταν ήδη εντός μνημονίου. Συμμετοχή σε αυτό το σχέδιο είχε Μεξικάνος ιδιοκτήτης ορυχείων, σύμβουλος του τότε Προέδρου της Λατινικής χώρας με εμπλοκή ανθρώπου «σκιά» και συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντου. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του διπλωμάτη.

Όπως σημειώνει στο πόρισμά του ο ανακριτής,
«τακτικός συνομιλητής του Αλ. Ρόντου αναφέρεται στις ενέργειές του κατά το 2012, οι οποίες κατέληξαν στην έλευση στην Ελλάδα του Μεξεκανού επιχειρηματία Χούλιο Σαλίνας Πράις, συμβούλου επί οικονομικών θεμάτων του Προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου, με σκοπό την προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την εισαγωγή εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό, το οποίο για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε «ασημένια δραχμή», προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος, εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας, καλυμμένου σε ποσοστό 20% από αξία μετάλλου και ειδικότερα αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής ήτοι ο Χούλιο Σαλίνας Πράις. Θα προέκυπτε συνεπώς για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δις. Ευρώ τουλάχιστον για την προμήθεια του καλύμματος για την έκδοση του νέου νομίσματος, στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν επιπλέον οι αμοιβές των «συμβούλων», «μεσιτών» κ.λ.π.
Ο στρατός του Ρόντου

Εξίσου αποκαλυπτικός είναι ο κ. Φούκας για μία από τις πολυσχιδείς και «σκοτεινές» δραστηριότητες του Α. Ρόντου. Από το περιεχόμενο των κλήσεων που έχουν καταγραφεί τα χρονικά διαστήματα μεταξύ 23/4/2013 και 23/8/2013 και εμπεριέχονται στη δικογραφία, προέκυψαν τα εξής:
«Κατά την περίοδο αυτή στον διπλωμάτη είχαν ανατεθεί τα καθήκοντα του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κέρας της Αφρικής, με ειδικότερο αντικείμενο την καταπολέμηση της πειρατείας. Γι αυτόν τον λόγο, κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προοριζόμενα για την χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων στην Αφρική και μη διατιθέντα γι αυτόν τον σκοπό, τέθηκαν στη διάθεσή του.
Κατά πληροφορίες από ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή, διετέθη το ποσό των 20 εκατ. ευρώ μηνιαίως για σημαντικό χρονικό διάστημα. Ο ακριβής τρόπος διάθεσης των ποσών αυτών δεν προσδιορίστηκε. Με αυτούς τους οικονομικούς πόρους εξοπλίστηκαν ένοπλα σώματα / πολιτοφυλακές, συνολικής δύναμης 30.000 ανδρών, τα οποία συγκρούστηκαν με αντίστοιχα ένοπλα τμήματα ισλαμιστών, χρηματοδοτούμενων από άλλες πηγές, που προέβαιναν σε ακρότητες σε βάρος χριστιανικών πληθυσμών κυρίως».

Παμπούκης και Κρανιδιώτης

Από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης της υπόθεσης, προκύπτει επίσης πως ο Ρόντος αναφέρεται στην ερευνώμενη υπόθεση σε συνομιλίες του με δύο πρόσωπα. Πρόκειται για τους Χάρη Παμπούκη και Φαήλο Κρανιδιώτη.
«Ενόψει της εμφανίσεώς του ενώπιόν μας, προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας, συνομίλησε με πρόσωπο που πέραν της δικηγορικής ιδιότητας που κατέχει διετέλεσε μέλος της κυβερνήσεως που σχηματίσθηκε μετά τις εκλογές του 2009. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δύο σε ανοικτό χώρο και υπό συνθήκες που εξασφάλιζαν ότι κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα μπορούσε να κάνει χρήση συσκευής καταγραφής ήχου (σε πισίνα, με κολυμβητική περιβολή). Μετά την αποχώρησή του από το ανακριτικό γραφείο, ο Ρόντος συνομίλησε με έτερο πρόσωπο που επίσης φέρει δικηγορική ιδιότητα. Κατά τη συνομιλία αυτή, ο διπλωμάτης αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην ερευνώμενη υπόθεση, αναφέρθηκε όμως στο πολιτικό σκέλος της και ειδικότερα στις επιδιώξεις και τη στάση συγκεκριμένων κυβερνήσεων». 
Σε άλλη συνομιλία, όπως αναφέρεται, ο συνομιλητής του Ρόντου του μεταφέρει πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι που πραγματοποίησε ο έλληνας πρωθυπουργός στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2013. Το αξιοσημείωτο είναι πως από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν η υπό παρακολούθηση τηλεφωνική συσκευή ανήκει σε νομικό πρόσωπο, ανώνυμη εταιρεία εδρεύουσα στην Αθήνα με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Πραγματικός χρήστης της σύνδεσης είναι ο Αριστείδης Καρατζάς, ενώ στην ίδια εταιρεία ανήκει και μία από τις τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιεί ο Αλ. Ρόντος. Η εταιρεία δε «δεν έχει πραγματική δραστηριότητα και εκτιμάται ότι υφίσταται για να διευκολύνει τη δραστηριότητα και την κίνηση συγκεκριμένων προσώπων».

Κατά τον Δ. Φούκα,
«ο Α. Καρατζάς δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο των εκδόσεων, κυρίως στις ΗΠΑ, και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολλές χώρες. Διαθέτει εξαιρετικές επαφές σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο και γνώση του αμερικανικού συστήματος διακυβέρνησης, ήδη από τη δεκαετία του 1970. Το έτος 2007 και πριν από την εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, τόσο ο Αριστείδης Καρατζάς, όσο και ο Αλέξανδρος Ρόντος βρισκόταν στην Γεωργία ως σύμβουλοι του Προέδρου της χώρας Σαακασβίλι».
Ο ρόλος του Εφραίμ

Εντύπωση προκαλεί η εξέταση κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του μάρτυρα Βασίλειου Κουτσού. Και σε όσους το όνομα αυτό δεν λέει τίποτα, πρόκειται για τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Γιατί κλήθηκε; Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΥΠ Θεσσαλονίκης, πληροφοριοδότης της υπηρεσίας τους ενημέρωσε πως ο τότε αμερικανός πρόξενος είχε επισκεφθεί δύο φορές τη μονή. Σε προγενέστερο χρόνο του ξεσπάσματος του γνωστού σκανδάλου με τις «ιερές ανταλλαγές» μάλιστα τους ενημέρωσε ότι επίκειται δημοσιοποίηση πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου με εμπλοκή της μονής.

Ο ηγούμενος στην κατάθεσή του ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κάτι περί αυτού, ότι τον πρόξενο τον είδε μία φορά, ωστόσο σημείωσε πως πίσω από την υπόθεση υπήρχαν πολιτικές σκοπιμότητες.

Πιέσεις στη Δικαιοσύνη

Στο πόρισμά του ο ανακριτής σημειώνει πως ένδειξη σχετικά με την πιθανή ανάμιξη ξένης υπηρεσίας στις ανωτέρω ενέργειες συνιστά και το εξής περιστατικό:
«Στις 26/3/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, με το οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία κατά την έρευνα για τους δασικούς εμπρησμούς που αποδίδονταν σε υπηρεσίες ξένης χώρας, ζητώντας έντονα την πραγματοποίηση συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα. Κατ’ αυτήν, αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με γνωστό σε αυτόν υπήκοο ΗΠΑ και στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του, με προηγούμενη υπηρεσία στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έλθει σε επαφή με εμάς και να μας μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις είναι πλέον φιλικές και πως η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Τα στοιχεία του προσώπου αυτού είναι ευχερώς εξακριβώσιμα, καθόσον είναι ένα από τα δύο πρόσωπα που είχαν συλληφθεί στο περιστατικό της οδού Μηθύμνης το έτος 1993 και απελαθεί στη συνέχεια».
Τι είχε συμβεί τότε; Στις 16 Νοεμβρίου του 1993 υπήρξε καταγγελία περιοίκων ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε σε ένα μικρό φορτηγάκι που ήταν παρκαρισμένο έξω από πολυκατοικία στην οδό Μηθύμνης. Οι αστυνομικοί που έφτασαν ερεύνησαν το όχημα και έκπληκτοι ανακάλυψαν ασυρμάτους, φωτογραφικές μηχανές, υλικό για μεταμφιέσεις, ακόμη και δύο κρεβάτια. Προχώρησαν στην σύλληψη 3 υπόπτων που βρέθηκαν στο σημείο, δύο αμερικανών και ενός Έλληνα, τους οποίους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης. Από την εξακρίβωση των στοιχείων βρέθηκε ότι οι αμερικανοί ήταν υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας. Ο ένας από αυτούς ήταν ο Τζον Φάντις, β’ γραμματέας της πρεσβείας και ο άλλος ήταν διοικητικός υπάλληλος. Και οι δύο ήταν πράκτορες της CIA.

Πηγή εφημερίδα Real News



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως υπαρχουν πολλες χωρες που εχουν δεχθει και συνεχιζουν να δεχονται ωμες και ισως χειροτερες παρεμβασεις στα εσωτερικα τους ζητηματα απο τις ΗΠΑ προκειμενου να προωθηθουν αδιστακτα τα αμερικανικα συμφεροντα τους, με κυριους αξονες την διαχειριση της παγκοσμιας ενεργειας και την προωθηση της πολεμικης στρατιωτικης τους βιομηχανιας. Καρπωνονται δισεκατομμυρια δολλαρια απο αυτες τις κυριες δραστηριοτητες. Για να τα επιτυχουν και συντηρησουν, κανουν πολεμους, ανατρεπουν κυβερνησεις, προβαινουν σε δολοφονιες, δημιουργουν εμπαργκο προιοντων και οικονομικες ασφυξιες, οπου δεν συμβαδιζουν με τα συμφεροντα τους. Ειναι οι ΔΗΘΕΝ συμμαχοι και φιλοι μας που παρεμβαινουν συνεχως και στα εσωτερικα της Ελλαδας απο την μεταπολεμικη περιοδο εως σημερα. Ας αφυπνισθουμε, ιδιαιτερα στις κρισιμες δραματικες στιγμες που περναει η ταλαιπωρη Ελλαδα μας.

      Διαγραφή
  2. Τελικά οι εφιάλτες στην Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί. Μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια στον ανακριτη, εχει ελπιδα η δικαιοσυνη στην Ελλαδα απο την τολμη του και την σε βαθος ερευνα του. Τι θα γινει ομως με τους ΓΑΠ, Μπικα και αλλους συνενοχους στην αποδεδειγμενη συνεχομενη εθνοπροδοσια και υποτελεια τους στις ΗΠΑ;;; Χωρις τις εγκρισεις τους και καθοδηγηση τους δεν θα εκαναν οι εδω αναφερθεντες τις βρωμιες τους. Ο Μπικας στο Λονδινο τους τελευταιους μηνες διαρεει ΕΝΤΕΧΝΑ στο περιβαλλον του οτι ο ιδιος και αλλοι επραταν με εντολη του ΓΑΠ σε ολα, αφου ηταν ο πρωθυπουργος και προισταμενος τους. Φθηνες δικαιολογιες βεβαια αλλα νιωθει τον κλοιο να σφιγγει γυρω του και προσπαθει να καλυφθει. Ο Ελληνικος λαος ελπιζει να προχωρησει ο ανακριτης απερισπαστος στο να λαμψει η αληθεια για τα δεινα της Ελλαδας μας και να καυτηριασθει ο κακοηθης καρκινος της εθνοπροδοσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποτε θα δουμε συλληψεις και παραδειγματικη τιμωρια των ενοχων για την εσχατη προδοσια τους εναντιον της Ελλαδας;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, ποτέ! Άσε που μας παραμυθιάζουν βαφτίζοντας τους προδότες σωτήρες....

      Διαγραφή
  5. Η σημερινή πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΥΠ τι λέει για όλα αυτά;;; Οι σημερινοί κυβερνητικοί πλέον βουλευτές, Νίκος Νικολόπουλος και Σταυρούλα Ξουλίδου που είχαν πράγματι υποβάλει εύστοχες ερωτήσεις ως αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, τι κάνουν σήμερα που και αυτοί κατά κάποιο τρόπο με το πόρισμα του κυρίου ανακριτή δικαιώθηκαν για την τότε στάση τους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]