Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φορολογήστε τα εμβάσματα αλβανών εργαζομένων στην Ελλάδα

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η Αλβανία είναι μια γείτονα χώρα που δεν σέβεται τα συμφωνηθέντα και υπογραφέντα στο “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”, την 17η Μαΐου 1914. Σ΄ αυτό το Πρωτόκολλο καθιερωνόταν επίσημα ως “Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός”, ο Ελληνισμός της περιοχής και η Αυτόνομη Πολιτεία, αναγνωριζόταν ως “Βόρειος Ήπειρος”. Παραχωρείτο δε, πλήρες καθεστώς Αυτονομίας, δηλαδή, διοικητικής, δικαστικής, εκπαιδευτικής και θρησκευτικής. Δυστυχώς όμως, η Αλβανία ουδέποτε εφάρμοσε αυτή τη συμφωνία, παρ΄ ότι την είχε αποδεχθεί με την υπογραφή της και παρ΄ ότι ήταν εγγυήτριες οι 6 μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Επιπρόσθετα, το αλβανικό κράτος συνεχίζει να καταπιέζει αφόρητα τους Βορειοηπειρώτες και τους στερεί όλα τα υπογραφέντα δικαιώματα.

Και όλα αυτά από έναν αγνώμονα και αχάριστο λαό, προς μια χώρα την Ελλάδα, που υπήρξε γι΄ αυτούς η “γη της επαγγελίας”. Που τη δεκαετία του ΄90 με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του Χότζα, κατηφόρισαν στην Ελλάδα - σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα - 1,5 εκ. Αλβανοί. Αυτό το μεταναστευτικό κύμα, ήταν το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα στον κόσμο κατ΄ αναλογία κατοίκων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Αλβανοί που ζούσαν στη Ελλάδα το 2010, έφταναν τις 677 χιλιάδες! Έτσι, έζησαν και ανοικοδόμησαν τη χώρα τους!

Ωστόσο, επί δεκαετίες η ελληνική Πολιτεία δεν αντιλαμβανόταν τον κίνδυνο που ελλόχευε στα σωθικά της και ήταν πλήρως αδρανοποιημένη. Έτσι, οι θρασύτατοι Αλβανοί καθημερινά προχωρούν προς υλοποίηση του ψευδεπίγραφου οράματός τους, της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας, εγείροντας ζητήματα εκ του μηδενός. Επί παραδείγματι, η Αλβανία του μισαλλόδοξου Έντι Ράμα, προέβη προ μηνός σε ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε στον Πρέσβη μας στα Τίρανα και με την οποία αμφισβητείται το δικαίωμα της Ελλάδος να πραγματοποιήσει έρευνες για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος. Προτάσσοντας πως, οι Διαπόντιοι Νήσοι στα βόρεια της Κέρκυρας (Οθωνοί, Ερεικούσα, Μαθράκι) δεν δικαιούνται πλήρη επήρεια στην υφαλοκρηπίδα. Δηλαδή, αμφισβητεί ευθέως την ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Ιόνιο και ζητά την επαναχάραξη της ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Έντι Ράμα σε συνέντευξη τύπου στα Τίρανα κατά την εκεί επίσκεψη του Σέρβου ομολόγου του Αλεξάντερ Βούτσιτς: “…δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευθούμε το εθνικό συμφέρον της χώρας για χάρη της καλής γειτονίας”. Όπως επίσης, εγείρονται παιδαριώδεις απαιτήσεις περί Τσαμουριάς. Δηλαδή, επαληθεύεται το αρχαίο ρητό του Αρίσταρχου του Θετταλού: “Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος…”. Και επί τω λαϊκότερω: “Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι”.

Όμως, σήμερα η χώρα μας διέρχεται μια πρωτοφανή δημοσιονομική κρίση και τα ταμεία του κράτους έχουν στερέψει. Η κυβέρνησή μας βρίσκεται στην προσπάθεια εξεύρεσης ισοδυνάμων οικονομικών μέτρων, προκειμένου να αντικατασταθούν τα υφεσιακά μέτρα που προσπαθούν να επιβάλουν οι “θεσμοί” και τα οποία η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ως “κόκκινες γραμμές”.

Ένα τέτοιο ισοδύναμο μέτρο θα ήταν η φορολόγηση των πάσης φύσεως εμβασμάτων προς τις Αλβανικές τράπεζες από τους Αλβανούς πολίτες. Θα πρέπει δηλαδή, οι Αλβανοί μετανάστες οι οποίοι διαβιούν και εργάζονται στην Ελλάδα, να κληθούν να εισφέρουν και αυτοί στην αντιμετώπιση της κρίσεως, στα μέτρα των δυνατοτήτων τους. Επίσης, θα πρέπει να συσταθεί κρατικό κλιμάκιο που θα ερευνά τα αδήλωτα σημαντικά ποσά που εξέρχονται εκτός Ελλάδος, με τα πούλμαν από τα αλβανικά πρακτορεία της οδού Αγίου Κωνσταντίνου. Γιατί, όταν η Ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να φορολογήσει τα επαναπατριζόμενα εκ του εξωτερικού Ελληνικά κεφάλαια με συντελεστή 15% ή και 21%, αποτελεί τουλάχιστον άνιση και άδικη μεταχείριση έναντι των Ελλήνων η φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών πολιτών που ζουν, εργάζονται και προοδεύουν στην δεύτερή τους πατρίδα, όπως ισχυρίζονται!! Έτσι, ένας ενιαίος συντελεστής φορολόγησης 10% , επιβαλλόμενος από της 1ης Ιουλίου 2015 θα ήταν ένα δίκαιο και λογικό μέτρο ισονομίας και δικαιοσύνης καθώς και μία καλή αρχή για την κατάργηση των όποιων διακρίσεων εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ των ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων στην Πατρίδα μας.

Άλλωστε, ενισχυτικό του οικονομικού μέτρου, τα όσα είχε δηλώσει η διευθύντρια της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αλβανίας, Ίνες Νούρια στα τέλη του 2013. Πως δηλαδή, τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών που εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού αποτελούν, την κύρια πηγή απορρόφησης των κραδασμών της φτώχιας στη χώρα της!!

Αλλά τι τα θέλεις, τι τα γυρεύεις; Σε εποχές που το παραεμπόριο εξακολουθεί να ανθεί και η πάταξή του ήταν εκ των βαρύγδουπων εξαγγελιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμη παρ΄ ότι παρήλθε ένα πεντάμηνο από τις Εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, εν τούτοις ακόμη δεν έχει συσταθεί Σώμα Δίωξης Παραεμπορίου. Με δικό του Εισαγγελέα, και δική του Διεύθυνση Αστυνομίας!! Για να δρα ακαριαία και αποτελεσματικά. Για να μπορέσει να αποδώσει έσοδα στα κρατικά ταμεία, από τη γάγγραινα της απώλειας 8,5 δις ευρώ από ΦΠΑ και φόρους το χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών. Καθώς και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου!!

Συνεπώς, αυτό το υδροκέφαλο κράτος, παραμένει αναποτελεσματικό όποια κυβέρνηση και αν έχει. Γιατί, δεν υπάρχει η πολιτική βούληση και η νοητική ευελιξία για να παταχθούν διαχρονικές παθογένειες του κράτους μας. Και έτσι, αυτοί που πάλι θα την πληρώσουν θα είναι τα εύκολα υποζύγια. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι καταναλωτές. Δηλαδή, η μεσαία αστική τάξη, που στις μέρες μας έχει πλέον γίνει ένα - λόγω των δυσβάσταχτων Μνημονιακών μέτρων - με την κατώτερη κοινωνική τάξη!!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

 1. Δεν υπαρχει Αλβανος στην Ελλαδα που να μην εχει οπλο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν υπάρχει ελληναρας στην Ελλάδα να μην είναι τόσο μεγάλος ρατσιστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλοι οι Αλβανοί , οπως και τα αλλα διποδα ειναι παράνομοι στην Πατριδα μας και σαν ελευθερωθουμε θα φύγουν μόνοι τους η ξαπλωτοι παση θυσία .
  Ελληνες στα όπλα !
  Και αφήστε τον καθε αποστολου να γράφει και να γράφει και να γράφει ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρε μαλακά ελληναρα φασίστα με μια έρευνα που έγινε από Έλληνες στο εξωτερικό είστε το μόνο κράτος που είστε τόσο μεγάλη ρατσιστές τα 500 εκατομμύρια που δίνει η ευρωπαϊκή ένωση για τους μετανάστες στα νησιά που θα πάνε σε κάτι σκατά σαν του λόγου σου και μετά σας φτενε η μεταναστες που τόσα χρόνια περνάτε χρήμα τσάμπα χωρίς να κάνετε τίποτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι ότι είσαι ανενημέρωτος, που είσαι... Δεν είναι ότι είσαι βλάκας, που είσαι... Πάνω από όλα είσαι αγνώμονας που τολμάς και βρίζεις την χώρα που σε έκανε να νιώσεις άνθρωπος. Γιατί, από εκεί που ήρθες, ζούσες σαν σκουλήκι έτοιμος να σε λιώσουν κι εδώ έμαθες τα ανθρώπινα δικαιώματα και είδες πως είναι η μπριζόλα. Αχάριστος αλλά και επικίνδυνος φασιστάκος είσαι και ας κρύβεσαι πίσω από τις παρλαπίπες που σου έμαθαν οι ανθρωπιστές που κανεις παρεούλα. Και που είσαι, βλακάκο... τα 500 μύρια που δίνει η Ε.Ε. είναι ψίχουλα, βλακάκο, για τα έξοδα που γίνονται στον τομέα της λαθρομετανάστευσης. Αλλά, αυτό για να το καταλάβεις απαιτεί μυαλό κι όχι κουκούτσι φτυσμένο που έχεις εσύ μέσα στο κεφάλι σου

   Διαγραφή
 5. Άντε γαμησου κατσαπλια .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ναι ρε εξυπνε καλά που είσαι και εσύ και μας λες την αλήθεια ελληναρα έχετε λεφτά για φαγητό ή να ς δώσουμε ξεχνάμε τώρα την μπιζωλα και πάμε στο ψωμοτύρι χωριάτι μαλακά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ουστ κατσαπλια στα βουνα σου ρε και παραπέρα . Τι δεν καταλαβαινεις ; Δεν σας γουστάρουμε γιατι είστε εγκληματίες .
   ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ που ΔΗΔΕΝ μάθατε να γράφετε και Ελληνικα .

   Διαγραφή
 7. Δεν σε ρώτησα με γουστάρεις η οχι αλλά ένα πρόγραμμα να ξέρεις στης φυλακές της αμερικης για τους μελωθανατους δεν είναι ούτε Πακιστανός ούτε Βούλγαρος ούτε Αλβανός είναι (ελληναρας) και φενετε πιο ς είναι εγκληματίας παγκόσμιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]