Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αμετανόητος Παπανδρέου

Καλά θα κάνει ο κ. Παπανδρέου να αποσυρθεί από το προσκήνιο

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Προκαλεί ναυτία η χαιρέκακη διάθεση με την οποία πολιτικοί που ευθύνονται για το σημερινό αδιέξοδο αντιμετωπίζουν τις περιπέτειες της σημερινής κυβέρνησης με τους αδίστακτους εκβιαστές των θεσμών. Οχι επειδή ως παλαιοί πρωταγωνιστές αμαρτιών δεν έχουν δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους, αλλά επειδή στα πρόσωπά τους διαφαίνεται μια αγαλλίαση για το επερχόμενο «κρασάρισμα», σαν να πρόκειται για τη θριαμβική εκπλήρωση μιας δικής τους, ανυστερόβουλης δήθεν, προφητείας.

Ασφαλώς ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του δεν είναι άμοιροι ευθυνών για όσα τους συμβαίνουν. Νόμιζαν ότι είχαν τη συμφωνία στο τσεπάκι τους, γιατί δεν ήξεραν ότι το τοπίο έχει αλλάξει. Και ένα Grexit, για αρκετούς στην Ευρώπη, δεν αποτελεί πλέον ένα φόβητρο με διαστάσεις διαπραγματευτικού «μπαζούκας». Αυτό θα λειτουργούσε στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά δυστυχώς φρόντισαν να ξοδέψουν τα ελληνικά πυρομαχικά ο Γιωργάκης και ο Παπαδήμος, συνεπικουρούμενοι από τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Μπορεί λοιπόν να μη συμπονώ τον Τσίπρα για το γκρέμισμα των ρομαντικών ψευδαισθήσεων του. Οπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Αποτελεί όμως τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό και σήμερα δίνει έναν άνισο αγώνα, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Ηθική και εθνική υποχρέωση είναι, μέχρις ότου τουλάχιστον αποχωρήσει με νοκάουτ από το ρινγκ, να μην του κάνουμε τη ζωή πιο δύσκολη, επιχαίροντας στο εσωτερικό για τα απανωτά κροσέ των δανειστών.

Αυτό λοιπόν το αυτονόητο κάποιοι στην πολιτική δεν το αντιλαμβάνονται. Οταν όμως πρόκειται για τους πρωταιτίους της ελληνικής τραγωδίας, η υπόθεση καταντά εξοργιστική. Ο κυριότερος εξ αυτών, που τα τελευταία χρόνια παριστάνει τον διεθνή γυρολόγο παραδίδοντας σεμινάρια του τύπου «πώς να καταστρέψετε μια χώρα», βγήκε χθες και δήλωσε ότι η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού επειδή... «δανειστές και κυβέρνηση έχουν καβαλήσει το καλάμι»! Προσέξτε: Στο ίδιο τσουβάλι έβαλε τους ανάλγητους εκβιαστές και την κυβέρνηση, που εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, στην προσπάθειά της να αποκρούσει τα επαχθή μέτρα.

Καλά θα κάνει ο κ. Παπανδρέου τουλάχιστον να αποσυρθεί από το προσκήνιο και να σταματήσει να προκαλεί. Γεγονότα και αποκαλύψεις τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, ανασύροντας τη θεωρία της «διατεταγμένης αποστολής». Και οι συγκρίσεις είναι δυστυχώς αμείλικτες. Γιατί οι καλές προθέσεις του Τσίπρα δεν αμφισβητούνται. Ο κ. Παπανδρέου καλείται, αντίθετα, να αποδείξει ότι έστειλε τη χώρα στα βράχια από απλή... ανεπάρκεια.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Jeffrey λειτούργησε εντελώς συνειδητά, ήξερε την καταστροφή που θα προκαλούσε. Απλά αυτό το πράγμα δεν έχει την τσίπα να μας αδειάσει την γωνιά, δεν ξέρω για πόσο καιρό θα ανεχόμαστε τον ίδιο και την οικογένειά του να κάνουν business με το κράτος μας κερδίζοντας χρήματα.

    Το κακό με τον Τσίπρα είναι ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του, θυμίζει πολιτικό παλαιάς κοπής. Αν θέλει να επιβιώσει πρέπει να απομακρύνει όλο το αποτυχημένο πασοκ. Λύσεις χρειαζόμαστε και όχι ένα κόμμα που ιδεολογικά και η ρητορική του παραμένει στο 4%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]