Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλουν να στραγγαλίσουν και να υποτάξουν την Ελλάδα

Του Κώστα Βενιζέλου

Η Αθήνα έχει διανύσει αρκετό δρόμο για να συναντήσει τους λεγόμενους θεσμούς, χωρίς στην αντίπερα όχθη να έχουν προβεί σε οποιεσδήποτε κινήσεις και ενέργειες για γεφύρωση των διαφορών. Οι μισθοί δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω, ήδη οι συντάξεις αποτελούν επιδόματα πείνας.

Είναι προφανές πως εκείνο που επιχειρείται από τους δανειστές, κυρίως από αυτούς που κινούν τα νήματα, τους Γερμανούς, είναι να προκαλέσουν οικονομική ασφυξία της Ελλάδος. Είναι σαφές πως τραβούν στο χρόνο τις συζητήσεις, απορρίπτουν προτάσεις, βάζουν αστερίσκους σε ιδέες στοχεύοντας να στραγγίσουν τη ρευστότητα στη χώρα και να σύρουν στα μέτρα τους την Ελλάδα. Το έργο που παρακολουθούμε το βιώσαμε με άλλες συνθήκες, με το ίδιο όμως εκβιαστικό τρόπο και εμείς στην Κύπρο. Αφήνουν τη χώρα σε ελεύθερη πτώση με στόχο να την υποτάξουν. Στην Κύπρο, για παράδειγμα, το ΕLA παραχωρείτο σε μια τράπεζα, η οποία ήταν στον αναπνευστήρα οδηγώντας με σταθερά βήματα την Λαϊκή στο κλείσιμο. Ποιος έδωσε την παραμικρή δικαιολογία από τους εταίρους μας για εκείνη την παρωδία;

Η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει και το βιώνει όλη η Ευρώπη. Αποτελεί, ωστόσο, επιλογή των δανειστών, που θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό θα υποτάξουν χώρες, στις δικές τους πολιτικές. Η οικονομική κρίση, η ένταξη χωρών στους μηχανισμούς στήριξης, οδηγεί βαθμηδόν στην οικονομική ασφυξία. Είναι πρόδηλο το παιχνίδι που εκβιαστικά θέλουν να επιβάλλουν. Αντιλαμβάνονται πως θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας. Πώς θέλουν να το αντιμετωπίσουν οι θεσμοί; Με την παραχώρηση χρημάτων; Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει τις δόσεις της, αλλά η νέα κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα, καθώς…εκκρεμεί η αξιολόγηση!!!. Τα μηνύματα προς την Ελλάδα είναι πως η ρευστότητα θα αντιμετωπισθεί με τη λιτότητα. Ούτε ανάπτυξη, ούτε άλλης μορφής μέτρα που θα αποφέρουν εισοδήματα. Αντί να απειλούν/εκβιάζουν συνεχώς την Ελλάδα θα έπρεπε να προβούν οι δανειστές και σε μια αυτοκριτική. Κυρίως γιατί γνώριζαν πως το χρέος καθίστατο μη βιώσιμο, αλλά αυτοί επέμειναν στο ίδιο αποτυχημένο πρόγραμμα. Και δεν τους νοιάζει, φαίνεται, πως η κατάρρευση της Ελλάδος θα προκαλέσει γεωπολιτική αποσταθεροποίηση.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της Ελλάδος βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος, ο οποίος στοχεύει να σύρει την κυβέρνηση Τσίπρα στην πλήρη υποταγή. Τα ΜΜΕ λειτουργούν με τη μορφή πολεμικών ανακοινώσεων. «Σήμερα η χρεοκοπία», «αύριο λήγει το τελεσίγραφο», «δεδομένο το Grexit», «σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα» ( οπότε αδειάστε τις τράπεζες και τις ΑΤΜ). Ένα ολόκληρο σύστημα, αυτό που έχει οδηγήσει την Ελλάδα στον πάτο, πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό, ζητά και τα ρέστα, υπονομεύοντας εν πολλοίς τις προσπάθειες διαπραγμάτευσης.

Προσβλέπουν στην υπαναχώρηση της Κυβέρνησης για να…δικαιωθούν. Φορτώνουν σε μια κυβέρνηση μερικών μηνών την μεγάλη τρύπα στην οικονομία επιμένοντας να εφαρμόσουν τη δική τους (καταστροφική) συνταγή. Παρακαλάνε να πει μισή φράση κάποιος Ευρωπαίος αξιωματούχος ή υπάλληλος του ΔΝΤ κατά της Ελλάδος για να γίνει πρώτο θέμα με στοιχεία μπόλικης χαιρεκακίας. Έκανε λάθη η νέα κυβέρνηση; Σαφώς και τούτο μπορεί να αποδοθεί στην απειρία και σε μια σειρά άλλους παράγοντες, πολιτικούς και μη. Την ίδια ώρα, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν εκλέγηκε για να είναι Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]