Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό θράσος… Η Άγκυρα προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Μποζκίρ προειδοποίησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην προχωρήσει στην έγκριση Έκθεσης Προόδου της Τουρκίας για το 2014 που να περιλαμβάνει αναφορές στη Γενοκτονία των Αρμενίων και στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) και οι οποίες θα εμποδίζουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

«Αν αυτή η έκθεση εγκριθεί με αναφορά στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα γεγονότα του 1915, τότε θα κηρυχθεί άκυρη από την Τουρκία,” δήλωσε το Σάββατο στους δημοσιογράφους ο κ. Μποζκίρ μετά τη συνάντησή του με την εισηγήτρια της Έκθεσης Προόδου για την Τουρκία Κάτι Πίρι, στο γραφείο του, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε επίσης ότι “αν υπάρξει αναφορά στην έκθεση για αφαίρεση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, δεν θα είναι δυνατό για μας να αποδεχθούμε την έκθεση αυτή. ”

Ανέφερε ακόμη ότι η έκθεση δεν θα γίνει αποδεκτή από την Τουρκία εάν εμποδίζει τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας και αν υποδηλώνει τον τερματισμό της οικονομικής συνεισφοράς της ΕΕ προς την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε, επίσης, ότι η Τουρκία είναι ανοικτή στην κριτική. “ “Φυσικά, θα δεχτούμε την θετική κριτική η οποία θα συμβάλει στην προσπάθεια μας για εμβάθυνση της δημοκρατίας μας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας, όπως κάνουμε μέχρι τώρα”.

Ο κ. Μποζκίρ ευχαρίστησε την κα. Πίρι για τις προσπάθειές της για την έκθεση, λέγοντας πως «ως φίλη της Τουρκίας κατέβαλε σκληρές προσπάθειες (για την έκθεση).”

Η Ολλανδή Ευρωβουλευτής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην ομιλία της, τόνισε τη σημασία της διατήρησης του διαλόγου μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, σημειώνοντας ότι για το σκοπό αυτό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Τουρκία, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με αξιωματούχους της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης καθώς επίσης και με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Η ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της έκθεσης προόδου της Τουρκίας για το 2014 αναβλήθηκε για την Ολομέλεια του Ιουνίου μετά από σχετική πρόταση της κας Πίρι.

Πηγή ΚΥΠΕ – Ανατόλια – ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΥΛΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Απο την στιγμη που οι γειτονες τα "σκανε" στους "φιλοτουρκους" Ευρωπαιους ,λογικο ειναι να

    εχουν "απαιτησεις" απο τους τελευταιους!

    Αλλα μεσα στις "απαιτησεις" ,περα απο το ΡΚΚ και τη γενοκτονια των Αρμενιων, δεν θα πρεπει

    να υπαρχει καμια αναφορα για τον ρολο της Τουρκιας σχετικα με την ISIS, οπως και για τις

    τουρκικες γενοκτονιες χιλιαδων μικρων παιδιων -προσφυγων απο την Συρια με απωτερο σκοπο

    ακομα και το λαθρεμποριο ανθρωπινων οργανων!

    Αραγε μετα απο 100 χρονια θα αναγνωριστουν και οι σημερινες γενοκτονιες των τουρκων απο τους

    "ανθρωπιστες " Ευρωπαιους ;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]