Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λεφτά δεν δίνουν οι Ευρωπαίοι πριν από τον Ιούλιο

Δεν είναι ηλίθιοι στην ΕΕ να δώσουν τώρα λεφτά στην κυβέρνηση για να τα δώσει ο Τσίπρας στο υπό αμερικανική επιρροή ΔΝΤ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι κίνητρο όλων των κινήσεων της κυβέρνησης Τσίπρα είναι η προσπάθεια εξασφάλισης μιας κάποιας ρευστότητας προκειμένου να μη στραγγαλιστεί εντελώς η βαρύτατα άρρωστη ελληνική οικονομία. Με απώλειες στα πέντε δίσεκτα μνημονιακά χρόνια 2010-2014 που υπερβαίνουν το 23% του ΑΕΠ της, η Ελλάδα σε καιρό ειρήνης υπέστη τέτοια πτώση του ΑΕΠ της που υφίσταται μια χώρα μόνο σε περίπτωση πολέμου.

Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια. Το ερώτημα είναι καυτό: Υπάρχει περίπτωση να δώσουν τώρα κοντά -εννοούμε τον Μάιο ή τον Ιούνιο- οι Ευρωπαίοι λεφτά στον Τσίπρα; Oχι, είναι η απάντηση κατά τη γνώμη μας και θα εξηγήσουμε γιατί. Ακόμη και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποταχθεί πλήρως στους όρους που βάζουν οι Γερμανοί και δεχτεί να υπογράψει το νέο μνημόνιο που απαιτoύν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το Βερολίνο, αποκλείεται οι Ευρωπαίοι να δώσουν λεφτά στον Τσίπρα. Ο λόγος είναι απλούστατος. Αν η ΕΕ δώσει λεφτά στον Ελληνα πρωθυπουργό, αυτός θα τα δώσει στο υπό αμερικανική επιρροή ΔΝΤ! Τρελοί είναι οι Ευρωπαίοι να δώσουν τα ωραία τους λεφτά για να τα δώσει ο Τσίπρας στο «αμερικάνικο» ΔΝΤ; Γιατί νομίζετε ότι από πέρυσι τον Αύγουστο καθυστερούν τις δόσεις των δανείων η ΕΕ και το ΔΝΤ;

Οφείλεται στα προσχήματα που προβάλλουν οι Ευρωπαίοι περί μη πλήρους συμμόρφωσης της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου αρχικά και Τσίπρα στη συνέχεια στις εντολές των δανειστών; Αυτά είναι ανοησίες λαϊκής κατανάλωσης. Οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι της ΕΕ γνωρίζουν άριστα ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει στην ΕΚΤ το απίστευτο ποσό των... 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εχουν παρακρατήσει, λοιπόν, από δανειακές δόσεις μαζί με το ΔΝΤ το ποσό των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα απελευθερώσουν αρχικά τον Ιούλιο και τελικά τον Αύγουστο ώστε να είναι απολύτως βέβαιοι ότι τα 3,5 δισεκατομμύρια τον Ιούλιο και τα 3,2 δισεκατομμύρια τον Αύγουστο θα τα πάρει όλα η ΕΚΤ και μόνο αυτή!

Ο προγραμματισμός είναι απλούστατος και διασφαλίζει τα συμφέροντα της Γερμανίας και της ΕΕ. Το Βερολίνο αξιοποιεί κατά κόρον το γεγονός ότι όλους τους πρώτους έξι μήνες του 2015 η χώρα μας πρέπει να αποπληρώνει δάνεια προς το ΔΝΤ συν κάποιους τόκους πάσης φύσεως προς πολλούς δανειστές. Αθόρυβα και διακριτικά η κυβέρνηση Τσίπρα έχει πληρώσει μέχρι τώρα σχεδόν 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ προς το ΔΝΤ - χώρια τα 770 εκατομμύρια, πάλι προς το ΔΝΤ, που πρέπει να πληρώσει την Τρίτη, 12 Μαΐου. Ολα αυτά πληρώνονται ξύνοντας τον πάτο των αποθεματικών όλων σχεδόν των δημόσιων φορέων, με λεφτά δηλαδή από το αίμα της καρδιάς του ελληνικού λαού, αφού λεφτά η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν να μας δώσουν από πέρυσι τον Αύγουστο.

Τον Ιούνιο η κατάσταση με το ΔΝΤ γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Στις 5, 12, 16 και 19 Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να «σκάσει» στο ΔΝΤ 305 και 343 και 572 και 343 εκατομμύρια ευρώ αντιστοίχως - συνολικά δηλαδή 1,563 δισεκατομμύρια ευρώ! Δεν είναι καθόλου λίγα και μάλιστα στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Αν μάλιστα στα πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια που θα δώσουμε στο ΔΝΤ τον Μάιο και τον Ιούνιο προσθέσουμε και 320 εκατομμύρια για τόκους που πρέπει να πληρώσει η κυβέρνηση τον Μάιο και 450 εκατομμύρια για τόκους πληρωτέους τον Ιούνιο, βλέπουμε ότι πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ από δικούς της πόρους, πριν καν αρχίσει η καλοκαιρινή κόλαση του Ιουλίου και Αυγούστου, όπου θα δοθεί η «μητέρα όλων των μαχών» με τη Γερμανία και τους υποτακτικούς της στην Ευρωζώνη. Έχουμε ισχυρή την εντύπωση ότι η κυβερνητική ηγεσία διακατέχεται από αυταπάτες πως μόλις υποκύψει στους όρους του Βερολίνου, οι Γερμανοί θα τρέξουν να της δώσουν λεφτά.

Αν όντως η κυβέρνηση νομίζει ότι η κατά κράτος υποχώρηση σε όλα τα θέματα θα συνεπιφέρει αμέσως ποταμούς ρευστότητας και χρημάτων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την πραγματική ελληνική οικονομία, τότε σίγουρα πλανάται πλάνην οικτράν. Το δυστύχημα είναι ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει ακριβά το πολιτικό κόστος της πλάνης της, αλλά ο ελληνικός λαός σύσσωμος θα κληθεί να πληρώσει από τη σχεδόν στεγνή πλέον τσέπη του όλο το οικονομικό κόστος.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]