Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είσαι ελεύθερος ή σκλάβος;

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Ποιος είναι ο ορισμός του σκλάβου;
Σκλάβος ή δούλος είναι εκείνος που δεν υπολογίζεται σαν άνθρωπος.
Είναι εκείνος που άλλοι αποφασίζουν για την ζωή του ή και τον θάνατό του, χωρίς να τον ενημερώσουν, χωρίς να τον ρωτήσουν.
Είναι εκείνος που όλος ο κόπος της εργασίας του μεταφέρεται στον… αφέντη.
Σκλάβος είναι εκείνος που δεν έχει δικαίωμα στο να έχει δική του τροφή και νερό.
Είναι εκείνος που δεν έχει δικαίωμα να έχει δική του στέγη.
Είναι εκείνος που δεν έχει κανένα δικαίωμα να ορίζει την ζωή την δική του και των παιδιών του.
Είναι εκείνος που περιμένει την «συμπόνοια» του αφέντη, μέρα σε μέρα, για να μπορεί να επιζεί και όχι να ζει…

Εσύ, που με διαβάζεις, νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος;
Δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου;
Δεν καταλαβαίνεις ότι η ζωή σου μπήκε στους πάγκους και στα παζάρια των ισχυρών, για να την ξεπουλήσουν και να κερδίσουν από την καταστροφή σου;
Σε ρώτησε κανείς τι θέλεις εσύ;
Σε ενημέρωσε κανείς τι θα συμβεί σε εσένα και στα παιδιά σου;
Κάθε μέρα σε απειλούν πως δεν θα έχεις να φας και κάθε μέρα σου στερούν κάτι μικρό από όσα είχες και όσα σου απέμειναν. Ζεις για να δουλέψεις και να κερδίσει το αφεντικό σου…
Και είσαι τόσο δειλός, που δεν προσπαθείς να κερδίσεις την ελευθερία σου, που επιτρέπεις τους ποταπούς να σου ξεσκίζουν τις σάρκες, να διαλύουν την πατρίδα σου, να εκμεταλλεύονται τα παιδιά σου, ενώ ξέρεις πως σε λίγο καιρό θα τα πετάξουν στα πορνεία τους για να διασκεδάσουν τα σημερινά αφεντικά σου, αλλά και τα παιδιά τους, τις άρρωστες εμμονές της σάρκας και του μυαλού τους.

Η ελευθερία δίνεται – προσφέρεται στο μυαλό και στα χέρια όλων. Μα την κρατάνε μόνο οι τολμηροί και μόνο εκείνοι που καταλαβαίνουν την αξία της. Εκείνοι που σηκώνουν το κεφάλι τους και δείχνουν πως έχουν την δύναμη να παλέψουν με τους δαίμονες για να κερδίσουν το ύψιστο αγαθό που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο. Το αγαθό εκείνο που μπορεί να τον οδηγήσει στην ευτυχία ή και στην καταστροφή.
Η ελευθερία δεν είναι απλή λέξη. Και την καταλαβαίνουν πραγματικά μόνο όσοι επιθυμούν να περπατάνε έχοντας ψηλά το κεφάλι και όχι σκυμμένοι και ταπεινωμένοι.
Η ελευθερία δίνεται, και τρέχουν να σου την πάρουν, και αγωνίζεσαι, παλεύεις για να την κρατήσεις…
Η ελευθερία είναι πολύτιμη και δεν χαρίζεται. Σου δίνεται για να ζήσεις και να πεθάνεις γι αυτήν.
Αν δεν είσαι άξιος να προσφέρεις την ζωή σου σαν έντιμος περήφανος άνθρωπος, τότε σου αξίζει να ζεις με την αγωνία της ατιμίας και της ποταπότητας που επέλεξες για να επιζήσεις σκυμμένος, υποπόδιο των αφεντικών που διάλεξες να υπηρετήσεις, των αφεντικών που ζούνε από το αίμα σου επειδή πρώτος εσύ δεν τόλμησες να τους αντισταθείς και να αρνηθείς να τους υπηρετήσεις.
Σκλάβος, λοιπόν, είναι εκείνος που σκύβει και κλαίει και βιώνει τον εξευτελισμό έως και τον θάνατό του. Γιατί ακόμη και νεκρός είναι χρήσιμος για το αφεντικό του.

Εσύ που διαβάζεις αυτές τις αράδες, τι νομίζεις ότι είσαι; Ελεύθερος ή δούλος;
Κι αν λογίζεις τον εαυτό σου για ελεύθερο, γιατί έχεις αφήσει στους υποτακτικούς των δαιμόνων να ορίζουν και να ευτελίζουν τη ζωή και τον θάνατο τον δικό σου και των παιδιών σου;
Γιατί τους επιτρέπεις να ποδοπατούν τα ιερά και τα όσιά σου;
Γιατί τους αφήνεις να ξερνούν την βρωμιά τους στους τάφους των νεκρών σου;
Πες μου, λοιπόν. Τι είσαι έτοιμος να κάνεις για να λογίζεσαι άνθρωπος και όχι ζώο… πράγμα… ή εργαλείο που θα πλουτίσει εκείνον που σήμερα σε απειλεί πως θα σε καταστρέψει αν δεν του επιτρέψεις να σε εξευτελίσει και να γίνει ο αφέντης σου.
Αν ήσουνα πραγματικά ελεύθερος, δεν θα περίμενες κάποιον να έρθει για να σε... ελευθερώσει...
Αυτό που τα αφεντικά δεν θέλουν ποτέ να μάθεις, είναι ότι η ελευθερία σου είναι δική σου επιλογή και όχι δική τους...
Κι αν θέλεις να γίνεις και να είσαι σκλάβος, γίνε... και πάψε να λες πως είσαι Έλληνας...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. Ρητορική ασφαλώς η ερώτηση στους ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ .
  Χειρότερος σκλάβος ειναι αυτος που δεν το ξερει οτι ειναι σκλάβος .
  Γενικη απεργία και στάση πληρωμών εκ μέρους μας , ΑΜΕΣΑ .
  ΟΛΕΣ οι άλλες κουβέντες ειναι απλώς κουραφεξαλα και λόγια γραικύλων .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελεύθερος δεν μπορεί να λογίζεται κάποιος που περιμένει από άλλους να λύσουν τα οικονομικά του προβλήματα.
  Ξεκινάμε από τα βασικά δηλαδή.
  Δεν υπάρχουν εκεί έξω φιλάνθρωποι, αλλά σκοπιμότητες και αντιπαροχές.
  Η "αντιπαροχή" των Ελλήνων, διαχρονικά, ήταν τα σώματά τους όταν οι δυτικές θαλάσσιες δυνάμεις το "επέβαλλον".
  Το μόνο που απέμεινε τώρα, που ο κόσμος γεωστρατηγικά άλλαξε, είναι ένας συνδυασμός υλικής λιτότητας με κοινωνική δικαιοσύνη (από πάνω προς τα κάτω), καθώς και η αποφυγή καταναλωτικών και λοιπών προκλήσεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα! Γιατί ο δούλος και η δουλειά έχουν άραγε το ίδιο θέμα (ετυμολογικώς); Γιατί οι ελεύθεροι ποτέ δεν δούλευαν για βιοπορισμό στην ιστορία του κόσμου. Όλη τη δουλειά (δουλεία) την έκαναν οι δούλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έγραψε ο Seren Kirkeckor Δανός φιλόσοφος (1813-1855 ).
  Οι Άνθρωποι απαιτούν Ελευθερία λόγου σαν αντιστάθμισμα στην Ελευθερία σκέψης που σπάνια χρησιμοποιούν !!!!
  Η ζητούμενη Ελευθερία που σήμερα έχουμε μπορεί να μας επιτρέπει να ομιλούμε Ελεύθερα αλλά δέν μας επιτρέπει την Ελεύθερη Σκέψη χαλιναγωγόντας την με βομβαρδισμό πληροφοριών που αδρανοποιούν κάθε έννοια συνοχής στην ατομική και συλλογική σκέψη!!!
  Νομίζουμε πως αγωνιζόμαστε για μία Ελευθερία που δέν έχουμε ούτε κάν φαντασθεί .
  Εδώ πρέπει να θυμηθούμε τα λόγια του Ουπέρτο Εκο ο οποίος είπε πως απο την στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση μόνο ηλήθιοι θα θέλουν να εφαρμόσουν Δικτατορία με Τάνκς!!!
  Ας μήν ξεχνάμε πως οι ευτυχισμένοι δούλοι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελευθερίας,και στην πολιτιστικά κακρεουργημένοι ,αλλά και κυριολεκτικά Ελλάδα η Ελευθερία έγινε συνώνημη με την (ελευθερία της αγοράς)............
  O Xέγκελ είπε πως η ιστορία του κόσμου δέν είναι τίποτα άλλο απο την πρόοδο της συνείδησης της Ελευθερίας.
  Όταν λοιπόν υπήρχε η ρομαντική προσέγγυση στην έννοια της Ελευθερίας έβλεπες την απλότητα της στην ίδια την ζωή,την καθημερινότητα,της βασικές ανάγκες της κοινωνίας που ο Άρχων ,ο Φεουδάρχης,ο Βασιλεύς παρείχε στο Άνθρωπο εκείνης της εποχής, ο πύχης ήταν πολύ χαμηλωμένος και ο βασικός παράγοντας που καθόριζε το υψος του δέν ήταν τίποτα άλλο απο τον Δεσποτισμό και την άγαστη συνεργασία κλήρου και μοναρχίας.
  Ας πάρουμε το παράδειγμα της πρόσφατης τεκνοποίισης της πρικίπησας του Βρεττανικού θρόνου ,είδατε πως αντιδρά ένας λαός το 2015 μ.χ. όπως θα αντιδρούσε το 1000 ή το 1200 μ.χ.,λές και δέν άλλαξε τίποτα για πιά Ελευθερία λοιπόν να μιλήσουμε,αφού η έννοια της έχει δολοφονηθεί και έχει παραπιοιθεί διαχρονικά.

  Τσακμακίδης Πέτρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Eγώ ελεύθερος για εσάς ψάξτε το μπορεί και να είστε σκλάβοι τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η ελευθερία κερδίζεται με αγώνες. Δεν χαρίζεται. Η αιτία του φαινομένου της δουλιας οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι εξυπνότεροι των υπολοίπων συνανθρώπων τους και προσπαθούν να τους δουλοποιησουν για να τους εκμεταλλευτούν. Το θέμα λοιπόν παραμένει στο κατα ποσό ο δούλος επιτρέπει στον δουλοκτητη του να τον δουλοποιη. Γενικά οι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν κατέβει από τα δένδρα και έχουν εκπολιτίσει. Στην ουσία όμως βλέποντας ιστορικά την πορεία του ανθρώπινου γένους την τάση της δούλοποίησης αλλων συνανθρώπων με οικονομικές υποτάξεις η και ακόμη και με πολέμους μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να πούμε ότι πραγματικά κατεβήκαμε από τα δένδρα και φτιάχνουμε πολιτισμό. Ο πολιτισμός δεν εγκιται στο να φτιάχνουμε αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα.
  Ο πολιτισμός είναι το να σεβόμαστε και να διαφυλάττουμε την ελευθερία μας και αυτήν των άλλων συνανθρώπων μας. Τότε μόνο μπορούμε να πούμε ότι κατεβήκαμε δειλά δειλά από τα δένδρα και αρχίζουμε να φτιάχνουμε ανθρώπινο Πολιτισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υποψιάσου με την εξής παραδοχή ,ότι η ιστορία που μας αφήνουν να γνωρίζουμε την γράφουν πάντα οι νικητές, επίσης ότι η ιστορία είναι η πολιτική του παρελθόντος .
   Άν λοιπόν την ιστορία την γράφουν όπως τους συμφέρει οι νικητές είναι αδύνατον να διδαχθούμε από αυτά τα ψεύδη , τα όποια συμπεράσματα μας θα στηρίζονται στα ψέμματα ,ή θα παρασυρθούμε και θα περιχαρακωθούμε στο φαντασιακό μας.
   Χωρίς λοιπόν προκαταλήψεις αυτό που ήταν ,είναι ,και θα είναι αληθινό για τον Άνθρωπο από τότε που περπάτησε σε` αυτήν την Γή είναι ο ήχος του γουργουρητού που βγάζει το στομάχι του όταν πεινάει ,αυτό δεν αλλάζει με τίποτα ,πάντα έτσι ήταν.
   Όποιος ελέγχει την επιβολή του Ανθρώπου και τον απειλή με πείνα είναι και ο Αφέντης του,άρα η ανάγκη της τροφής είναι το απόλυτο κίνητρο που έχει ο έχων την δυνατότητα να παράγει και να διανέμει την τροφή.
   Έχουμε λοιπόν την Ανάγκη να υπάρχει τροφή η οποία για να υπάρξει χρειάζεται το Χωράφι που οργώνεται και σπέρνεται από τον Αγρότη , τον Μύλο που αλέθει το σιτάρι και βγάζει το Αλεύρι ,τον Φούρναρη που το ζυμώνει και το κάνει Ψωμί .
   Κάποτε η διαδικασία ήταν αυτή, από την βιομηχανική Επανάσταση και μετά μεσολάβησαν οι μηχανές οι οποίες από μόνες τους δεν είναι κάτι κακό για το βιωτικό επίπεδο του Ανθρώπου.
   Ο πόλεμος και η απελευθέρωση του Ανθρώπου από το βάρος της υποχρέωσις να ικανοποιεί της αυτονόητες καθημερινές του ανάγκες για Τροφή , Μόρφωση ,Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διασφάλιση ότι όταν ασθενήσει ή γεράσει θα έχει την αξιοπρέπεια του ονομάζεται Ταξική Πάλη.
   Η Ταξική αυτή διαμάχη είναι συνώνυμη με όλες της μορφές εκμετάλλευσης που εφαρμόζονται από Άνθρωπο σε Άνθρωπο ,χαίρομαι που λες το ίδιο με τον δικό σου τρόπο,αυτό είναι αποτέλεσμα εμπειρίας που αποκτάτε όταν ο Άνθρωπος εργάζεται χωρίς να εκμεταλλεύεται άλλους.
   Το ζήτημα της Σκλαβιάς δεν έχει λυθεί ,μιάς και αυτό το σύστημα στηρίζεται ακριβώς πάνω στην εκμετάλλευση του Ανθρώπου,κάποτε μόνο στην δυναμική του δημιουργικότητα ,και όσο πρόσφατα η εκμετάλλευση πλέον τείνει να γίνεται ολο ένα και πιο εγκεφαλική , το μέσον είναι η έκρηξη της τεχνολογίας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
   Η σύγχρονοι λοιπόν σκλάβοι έχουν αλλάξει επιφανειακά ,αισθητικά ,ψυχολογικά,όλα έχουν γίνει πιο ρευστά,ο έλεγχος πλέον δεν γίνεται με τον επιστάτη αλλά με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που της περισσότερες φορές είναι παράνομα , από τα μοντέλα ανάπτυξης και πρόβλεψης τον οικονομικών στόχων άνετα πληροφορούνται την απόδοση του κάθε υπαλλήλου σκλάβου.
   Συμπερασματικά οι πιο επικίνδυνοι σκλάβοι είναι οι ευτυχισμένοι σκλάβοι οι οποίοι στην εποχή μας περισσεύουν ,ιδίως σε μία πατρίδα όπως την δική μας που η Αντίσταση πάντα ήταν ισχυρή.-

   Πέτρος Τσακμακίδης

   Διαγραφή
 7. Κάθε έθνος που θεωρεί πιο σημαντικές την ευκολία και την άνεση από την ελευθερία του, θα χάσει σύντομα την ελευθερία του. Και η ειρωνεία είναι, ότι σύντομα θα χάσει επίσης και τις ευκολίες και τις ανέσεις του.

  Σόμερσετ Μωμ, 1874-1965, Βρετανός συγγραφέας

  Αυτό το αποτέλεσμα δέν βοιώνουμε σήμερα στην Πατρίδα μας ;
  Για να την επανακτήσεις πρέπει αυτό να το πληρώσεις με αίμα ,δέν αναγνωρίζουν οι αφέντες τίποτα άλλο ,δές αναγνώστη στην ιστορία όπου και εάν ένας Άνθρωπος ,ή πολλοί Ανθρωποι που ήταν σκλάβοι θέλησαν να ελευθερωθούν .
  Ποτέ μα ποτέ δέν τους την χαρίσαν την Ελευθερία.
  Αντίθετα την κέρδισαν με πόνο και αίμα.
  Ας μήν περιμένουμε λοιπόν κανένα σωτήρα ,μόνοι μας και εάν το αξίζουμε θα απελευθερωθούμε.

  Τσακμακίδης Πέτρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]