Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα λερωμένα τα άπλυτα, τα παρα...ξεχασμένα

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Περιμένοντας  το 25ο κατά σειρά ''κρισιμότατο'' Eurogroup, όπου θα επέλθει η 85η συνεχόμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης τοκογλύφων και συγχρόνως η κυβέρνηση θα πηδήξει, κατά τους ''συστηματικούς'' παπαγάλους, καμιά 300αρια κόκκινες γραμμές, εκτελώντας (κατά τους ίδιους) την 1080στη κωλοτούμπα της, εμείς ας θυμηθούμε κάτι ξεχασμένο: κάτι λιγότερο από μισό μηνιάτικο σε ένα κατακίτρινο χαρτονόμισμα!

Βλέποντας αρχικά το blog την φωτογραφία σάστισε.
Όχι για αυτό που υπονοεί.
Αλλά γιατί δεν θυμόταν το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα που μπουκώνει τα στόματα των ηθικών αυτουργών της καταστροφής κοινωνίας και πολιτών.
Στην αρχή νόμισε ότι ήταν photoshop. Σκαλίζοντας όμως την μνήμη του και ψάχνοντας στο internet διαπίστωσε ότι είναι αληθινό! Απλώς το είχε ξεχάσει!

Όπως σαφώς το έχουν ξεχάσει και η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων, αφού το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα αντιπροσωπεύοντας πιά λίγο λιγότερο από μισό μηνιάτικο ενός εργαζόμενου, τους είναι πρακτικά άχρηστο!

Διότι τί να το κάνεις το διακοσάευρω;
Τί να το κάνει ο μέσος εργαζόμενος;
Να το αποταμιεύσει, ή να μαζέψει κι άλλα ίδια να πάει να αγοράσει αυτοκίνητο;
Τί να το κάνει, αφού μόνο μ' αυτό καλείται να βγάλει πέρα τα έξοδα διατροφής, μετακίνησης, και λοιπής διαβίωσης μισού μήνα.
Χίλιες φορές καλύτερα 40 πεντάευρα.
Γεμίζουν την τσέπη, και σου δίνουν μιά ψευδαίσθηση ότι έχεις χρήμα βρε παιδί μου, κάτι. Ότι είσαι κάποιος τέλος πάντων!

Το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα, όπως και το μεγαλύτερο αδελφάκι του, το επίσης ξεχασμένο και υπαρκτό μόνο στην σφαίρα της ονειροφαντασίας, πεντακοσάευρω, είναι χρήσιμα πλέον για μία δουλειά: την εικονιζόμενη στην φωτογραφία.
Για να μπουκώνουν τα στόματα (και τις λοιπές τρύπες) των θλιβερών υποπροϊόντων της ελληνικής κοινωνίας, που δεν διστάζουν να ζουν εις βάρος του λαού και να πλουτίζουν με χρήμα κλεμμένο απ' τους άνεργους, τους κατεστραμένους, τους χιλιάδες αυτόχειρες.

Το blog ελπίζει και εύχεται, σε μιά κίνηση υψηλού συμβολισμού, όταν τα όντα αυτά αποδημήσουν εις Κύριον, να τα παραχώσουν ακριβώς όπως απεικονίζονται εδώ.

Αφού με τόσο κόπο τα μάζεψαν, ας τα πάρουν και μαζί τους!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]