Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΕΚΤ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ ακόμη και αν χρεοκοπήσει

Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν μπορεί νομικά και με βάση τη Συνθήκη της ΕΕ να εκδιωχθεί από το ευρώ, τόνισε μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάντσιο.
«Είμαστε πεπεισμένοι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι δεν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» δήλωσε ο Βίτορ Κονστάντσιο, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της κεντρικής τράπεζας για την Ελλάδα.

«Η Συνθήκη της ΕΕ δεν προβλέπει τυπικά, νομικά τη δυνατότητα εκδίωξης μίας χώρας από το ευρώ. Θεωρούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε ο κ. Κονστάντσιο.

Ο κεντρικός τραπεζίτης συζήτησε το ενδεχόμενο μίας χρεοκοπίας της Ελλάδας και της επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, σημειώνοντας ότι τίποτε από τα δύο δεν σημαίνει αναγκαστικά την έξοδο από την Ευρωζώνη.
«Εάν συμβεί μία χρεοκοπία η νομοθεσία δεν επιτρέπει την εκδίωξη από το ευρώ της χώρας που έχει χρεοκοπήσει» δήλωσε, σημειώνοντας ότι έχει υποδειχθεί στις ελληνικές τράπεζες να μην αυξήσουν την έκθεσή τους στο κράτος για να αποφύγουν «ένα ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός που θα αφορά το κράτος».

«Εάν το κράτος χρεοκοπήσει, αυτό δεν έχει αυτόματες συνέπειες όσον αφορά στις τράπεζες, εφόσον οι τράπεζες δεν έχουν χρεοκοπήσει, είναι φερέγγυες και έχουν ενέχυρα που γίνονται αποδεκτά» δήλωσε ο Κονστάντσιο.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]