Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλουν την αλλοίωση του πληθυσμού της Θράκης

Οι δήμαρχοι καταγράφουν τους κινδύνους και την οικονομική αδυναμία, αλλά τουρκόφρονες τους κατηγορούν ως ρατσιστές...! 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η Θράκη δεν μπορεί να δεχτεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο λαθρομετανάστες (μετανάστες ή πρόσφυγες, σύμφωνα με την τελευταία λεκτική παραλλαγή των λάθρα εισερχομένων στην Ελλάδα). Οποιοσδήποτε διατηρεί μία κοινή λογική, κατανοεί απολύτως το τι σημαίνει η τοποθέτηση «προσφύγων» μουσουλμάνων μέσα στην Θράκη. Τα σωρευμένα υπάρχοντα και άλυτα επί δεκαετίες προβλήματα της συγκεκριμένης ακριτικής περιοχής αναζητούν πιεστικά λύσεις και δεν επιδέχονται περαιτέρω επιβάρυνσης, για λόγους καθαρά εθνικούς. Πρέπει μάλιστα να τονιστεί ότι η γείτων Τουρκία έχει προ καιρού αποσαφηνίσει την «οπτική της γωνίας» και έχει καταθέσει εμμέσως πλην σαφώς τις αντιρρήσεις της για την ελληνικότητα της ακριτικής αυτής περιοχής.

Το μήνυμα αυτό απέστειλαν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι επεσήμαναν προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι «αρνούνται να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν».
Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 17/4/2015 η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, διατύπωσαν κάτωθι άποψη για το μεταναστευτικό:

«Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, ζητάμε από την κυβέρνηση την γρήγορη και ασφαλή από κάθε άποψη διέλευση από την Περιφέρεια μας προς το εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών διότι:
- Υφίσταται κίνδυνος ανατροπής ισορροπιών στα πληθυσμιακά δεδομένα της Περιφέρειας μας μεσομακροπρόθεσμα, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ομάδων που ζουν στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με πολιτικές και σχεδιασμούς που απεργάζονται ή απειλούν με εφαρμογή το συγκεκριμένο ευαίσθητο γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά χώρο μας.
- Υφίσταται επιθυμία κάποιων δυνάμεων για την πυροδότηση της ηρεμίας που είναι δυνατόν να ανατραπεί από την παραμονή μεσομακροπρόθεσμα μονάδων και ομάδων που έχουν ίδια χαρακτηριστικά με ήδη υφιστάμενες μονάδες και ομάδες στην περιοχή μας.
- Υφίσταται παντελής έλλειψη υποδομών σε όλους τους Δήμους και με δεδομένο ότι η Περιφέρεια μας είναι η πτωχότερη στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την μεγαλύτερη ανεργία και μεγάλη πληθυσμιακή διαρροή λόγω της οικονομικής κρίσης, υφίσταται κίνδυνος αλλοίωσης των υφιστάμενων αναλογιών στην περιοχή μας.
- Γενικότερα υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής ανατροπής λόγω της διαφορετικότητας σε θέματα πνευματικής και πολιτισμικής καλλιέργειας και αντίληψης περί τα πράγματα, διαφορετικότητας στις επιρροές αλλά και του κινδύνου που ελλοχεύει για τους κατοίκους αραιοκατοικημένων περιοχών (όπως ο Δήμος Παρανεστίου).
Χωρίς ξενοφοβία και ρατσιστική συμπεριφορά, έχοντας συναίσθηση του πόνου των παραπάνω μεταναστών, ζητάμε από την Κυβέρνηση να θωρακίσει την περιοχή μας, ταυτόχρονα με την συμπαράσταση της προς τους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους, αναλογιζόμενη όμως πρωτίστως τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Περιφέρειά μας .
Τέλος ζητάμε η Αθήνα να καταστήσει γνωστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το μεταναστευτικό, με την ιδιαίτερα χαρακτηριστική τροπή που έχει πάρει, είναι πρώτα πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά πρόβλημα ενός έκαστου κράτους .
Σημειώνουμε ότι αρνούμαστε να αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν, γιατί η περιοχή μας ήδη έχει πληρώσει πολυποίκιλα τιμήματα, δυσανάλογα μεγάλα συγκριτικά με άλλες περιοχές της Ελλάδας».


Κι ενώ οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες αιτιολογούν (με αρκετά κομψό τρόπο) την άρνησή τους για περαιτέρω επιβάρυνση με μουσουλμανικό πληθυσμό της περιφέρειας ΑΜ-Θ, την επόμενη ημέρα, η «Τουρκική μειονοτική κίνηση για ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα» (ο προσδιορισμός «τουρκική» δηλώνει με σαφήνεια και τον ρόλο της συγκεκριμένης κίνησης) με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, τάσσεται σαφέστατα υπέρ της παραμονής των «προσφύγων» λαθρομεταναστών στην Θράκη και κατηγορεί ως ρατσιστές τους δημάρχους της περιφέρειας ΑΜ-Θ.

«Η ανακοίνωση της 17ης Απριλίου 2015 που εξέδωσαν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με τη δυνατότητα στέγασης προσφύγων και μεταναστών σε δομές φιλοξενίας της περιοχής μας αποτελεί ένα πρωτοφανές μνημείο ρατσισμού και εθνικιστικής μισαλλοδοξίας και υιοθετεί απόλυτα όλη την ακροδεξιά αντίληψη ως προς το θέμα της πολιτισμικής σύνθεσης μιας κοινωνίας.
Μέσα σε ένα παραλήρημα κινδυνολογίας και συνωμοσιολογίας περί δήθεν μυστικών σχεδίων ανατροπής της γεωπολιτικής σταθερότητας της περιοχής, που δεν στηρίζονται σε κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο στην καλπάζουσα φαντασία και στην αρρωστημένη νοοτροπία των εμπνευστών τους, οι Δήμαρχοι της περιοχής υποδαυλίζουν ρατσιστικά ανακλαστικά στους πολίτες της Θράκης, παρόλο που φραστικά αναφέρουν ότι είναι αντίθετοι σε ρατσιστικές συμπεριφορές και συμμερίζονται τον πόνο των μεταναστών.
Το εντυπωσιακό δεν είναι ότι ζητάνε γρήγορη διέλευση των αλλοδαπών, λες και με την παρουσία τους οι τελευταίοι θα μολύνουν την περιοχή. Τέτοιες ρατσιστικές απόψεις δυστυχώς εκφράζει η πλειονότητα των δημάρχων της χώρας, και δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι δήμαρχοι της Θράκης. Όμως η επικίνδυνη διάσταση της ανακοίνωσης των δημάρχων Θράκης αφορά κυρίως την παράμετρο της δήθεν πληθυσμιακής αλλοίωσης που επικαλούνται προκειμένου να πείσουν την Πολιτεία να μην εγκαταστήσει πρόσφυγες στο έδαφος της περιοχής. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να αναφέρουν ρητά και με θράσος ότι στη Θράκη υπάρχουν ήδη ομάδες πολιτών που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία συγγενεύουν με τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες!! Είναι προφανές ότι αυτού του είδους οι ισχυρισμοί αποτελούν τον πιο κλασικό ορισμό της ισλαμοφοβίας, διότι δεν χωράει αμφιβολία ότι αυτό που εννοούν οι δήθεν αντιρατσιστές κ.κ. Δήμαρχοι είναι ότι η Μουσουλμανική θρησκεία αποτελεί το κοινό στοιχείο που συνδέει μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτών της Θράκης με πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Οι κ.κ. Δήμαρχοι επιθυμούν μια φυλετικά και θρησκευτικά καθαρή Ελλάδα, και γι αυτό θεωρούν ως παραφωνία την ύπαρξη Τούρκων Μουσουλμάνων στη Θράκη, που τους ανέχονται υπό τον όρο να μην υπερβούν ένα συγκεκριμένο πληθυσμιακό όριο πέρα από το οποίο θα υπάρξει αλλοίωση της προφανώς διαχρονικής και προαιώνιας ελληνικής φυλής !! Αυτή όμως η στενόμυαλη, φαιδρή και βλακώδης εθνικιστική προσέγγιση παραβλέπει ότι οι Τούρκοι της Θράκης , επί πολλούς αιώνες, αποτελούν γηγενή πληθυσμό της περιοχής και άρα ισότιμους πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε μια σύγχρονη δημοκρατική Πολιτεία δεν νοούνται στεγανοποιημένες επιτρεπτές ποσοστώσεις για μειονοτικούς πληθυσμούς προκειμένου τάχα να διαφυλαχθεί η ομοιογένεια, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να ικανοποιεί μεν τις εθνικιστικές και ρατσιστικές ιδεοληψίες τους αλλά έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Είναι τουλάχιστον αστείο και εξωπραγματικό να θεωρεί κανείς ότι η παρουσία προσφύγων με συγκεκριμένο θρήσκευμα και πολιτισμικό υπόβαθρο θα οδηγήσει σε αριθμητική κυριαρχία, καθώς τέτοιες διεργασίες ούτε μπορούν να προβλεφθούν σοβαρά εκ των προτέρων αλλά και συνήθως χρειάζονται πολλές δεκαετίες για να ευοδωθούν. Ακόμη όμως και στην εντελώς υποθετική περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να είναι παντελώς αδιάφορο για μια Δημοκρατία που αντιμετωπίζει με απόλυτα ουδέτερο τρόπο τη θρησκεία και την εθνική καταγωγή των πολιτών της και δεν ενδιαφέρεται να πριμοδοτήσει κάποια συγκεκριμένα θρησκευτικά και εθνικά χαρακτηριστικά σε βάρος άλλων. Τέτοιες απόψεις απέχουν πολύ από τα κεκτημένα του Διαφωτισμού και του πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.
Κατά συνέπεια, καλούμε την Πολιτεία να μη λάβει υπόψη της τα ρατσιστικά κελεύσματα, τις ισλαμοφοβικές εμμονές και τα εθνικιστικά στερεότυπα της Ανακοίνωσης των Δημάρχων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να αντιμετωπίσει τα ζητήματα των προσφύγων και των μεταναστών με πνεύμα ανθρωπισμού, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος».


Σε αυτό το συμείο υπενθυμίζουμε ότι την ίδια στιγμή που κάποιοι εμφανίζονται υπό σκέψη ή και πρόθυμοι να αυξήσουν τον πληθυσμό των μουσουλμάνων της Θράκης, η γειτονική Βουλγαρία αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης και προκειμένου να προλάβει λίαν επικίνδυνα προβλήματα, κατασκευάζει φράχτη ΝΑΤΟϊκού τύπου (διπλό ύψους 5 μέτρων) σε μήκος δεκάδων χιλιομέτρων...

Από την πλευρά μας δεν έχουμε καμία απολύτως διάθεση να σχολιάσουμε τα αυτονόητα, αλλά θα καταθέσουμε τέσσερα μόνο ερωτήματα στους μη ρατσιστές της «τουρκικής» κίνησης:

Γιατί δεν κατέθεσαν ποτέ την διαμαρτυρία τους για τα όσα εις βάρος των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων συμβαίνουν μέσα στην Τουρκία;
Οι θέσεις τους (των αυτοπροσδιοριζόμενων ως "τούρκων) θα ήταν ίδιες, άραγε, εάν η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσιζε να τοποθετήσει στην Ελληνική Θράκη έναν αριθμό χριστιανών προσφύγων της Συρίας;
Εκείνοι που μετέχουν στην συγκεκριμένη "τουρκική κίνηση" και που διακατέχονται από τα φιλάνθρωπα και μη ρατσιστικά συναισθήματα, μπορούν να εγγυηθούν (και με ποιό τρόπο;) την σωματική ακεραιότητα των νεαρών μουσουλμάνων (κοριτσιών και αγοριών) από τους "πρόσφυγες";
Τέλος, να υποθέσουμε πως λόγω της υφιστάμενης οικονομικής δυσπραγίας της ελληνικής κυβέρνησης να φιλοξενήσει "πρόσφυγες" στην Ελληνική Θράκη, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής είναι διατεθειμένο να αναλάβει την "χορηγία" του εγχειρήματος και να καλύψει όλες τις ανάγκες των "προσφύγων" λαθρομεταναστών;

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Όπως τα βλέπω τα πράγματα στην Ελληνική επικράτεια αλλά και άλλες χώρες της Παραθαλάσσιας Νότια Ευρώπης και Βαλκανίων θα δημιουργηθούν Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες ή όπως αλλιώς τις ονομάσουν όπου θα μπορούν να εργάζονται οι λαθραίοι μετανάστες με συγκεκριμένα όμως εργατικά και πολιτικά δικαιώματα για αυτούς και τα παιδιά τους. Θα συμβάλλουν με τον τρόπο αυτό στην οικονομική ανάπτυξη δεν θα είναι στα κακά τους χάλια, θα παρακολουθούνται με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι και όταν σταματήσει ο πόλεμος στην χώρα τους θα φύγουν αφού έχουν μαζέψει χρήματα για μία νέα αρχή. Θα μένουν στα διαμερίσματα κοντά στην εργασία τους και οι εταιρείες που θα τους απασχολούν θα πληρώνουν για το ενοίκιο τους αφού θα είναι και επιδοτούμενο από την ΕΕ.
    Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζει χαμηλότατο κόστος εργασίας στον πρωτογενή και άλλους τομείς παραγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι τοσο σιγουρος οτι αν σταματησει ο πολεμος στη χωρα προελευσης τους θα γυρισουν

      πισω;

      Τα ιδια ελεγαν και στη Γιουγκοσλαβια,αλλα ολοι οι Σερβοι,Κροατες Βοσνιοι,κ. α .

      εξακολουθουν να παραμενουν στην κεντρικη Ευρωπη!

      Και οχι μονο αυτο, αλλα συνεχιζουν να ερχονται μεχρι σημερα κι αλλοι τοσοι!

      Οι πολεμοι δυστυχως εχουν συνεπειες που θα υφιστανται οι λαοι για δεκαετιες!

      Ακομα και σε οικονομικο επιπεδο!

      Εδω οι Ελληνες που εχουν ζησει χρονια στην ξενιτια και παλι σκεφτονται το αν θα

      επιστρεψουν στην πατριδα!


      ΓΜ

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΟΥ ΣΟΥΝΝΙΤΙΚΟΥ ΙΣΛΑΜ.ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΑΡΔΗΝ ΣΕ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ.ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΦΘΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΕΑΡΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]