Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η γερμανική οικονομική τρομοκρατία συνεχίζεται αυξανόμενη

Επιχείρηση «Κόκκινη Προβιά» της Μέρκελ στην Ελλάδα, παράπλευρη απώλεια ο Κατρούγκαλος

Στα τέλη του 1980 η κοινή γνώμη της Ευρώπης συγκλονίστηκε από την αποκάλυψη της υπόθεσης «Gladio», όταν ένας Ιταλός δικαστής ερευνώντας μια τρομοκρατική επίθεση στην ιταλική πόλη Γκορίτσια το 1972 και τυχαία αποκάλυψε ένα ολόκληρο δίκτυο που δημιουργήθηκε το 1947 από το ΝΑΤΟ με σκοπό την αποτροπή ενδεχόμενης ανόδου της Αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Η υπόθεση «Gladio», γνωστή και ως «Κόκκινη Προβιά» στην Ελλάδα, ήταν η πιο ισχυρή απόδειξη για τις στενές σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών, κυρίως των αμερικανικών, με την τρομοκρατία.

Η υπόθεση Κατρούγκαλου είναι απλά το επικοινωνιακό κομμάτι, μια «απλή» σκευωρία σπίλωσης. «Βρηκαν» ένα ντοκουμέντο, που τελικά ήταν πλαστό κι αντί συγγνώμης μετάθεσαν της συζήτησης στο «εγκλημα» του γνωστού νομικού να πληρώνεται για την εργασία, παραβλέποντας φυσικά, ότι και σε αρκετές υποθέσεις προσέφερε κι αμισθί.

Η θύελλα που ξεσήκωσε η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος για την Ελλάδα , που έστελνε ξεκάθαρο μήνυμα υποταγής στην Ελληνική κυβέρνηση κι έμμεσα στον Ελληνικό λαό, ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Οι αποκαλύψεις που έκανε στην εκπομπή του ο Λάκης Λαζόπουλος για την οικονομική ασφυξία με την όποια προετοίμασε την προβλεπόμενη ήττα της η τεως συγκυβέρνηση, με την «επιστροφή» των 11δις πίσω στο ΤΧΣ, αλλά και οι δηλώσεις του νυν πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την ροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό είναι μια νεας μορφής τρομοκρατία. Της Οικονομικής Τρομοκρατίας

Η ανακοίνωση-προτροπή προς τον Ελληνικό λαό, πρωτίστως σε αυστηρό ύφος απαιτούσε από την δοκιμαζόμενη χώρα να σταματήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις και να συνεχίσει την μνημονιακή λαίλαπα και δευτερευόντως να δώσει προς όλους τους αντιπάλους της χώρας να καταλάβουν ότι ο Σαμαράς τους «κλείνει το μάτι» κι είναι ακόμη πρόθυμος συνεργάτης.

Ομως ο πρώην πρωθυπουργός δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα στο εσωτερικό. Αντιθέτως με την ανακοίνωση, όχι μόνον δεν έδειξε, έστω υποκριτικά ενοχλημένος, αλλά την περιέφερε ανα χείρας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι απομονώνει την χώρα!

Ενώ παράλληλα σε όλους τους τόνους και μέ όλους του εκπροσώπους της στα κανάλια, καλούσε εμμέσως τους επιχειρηματίες να βγάλουν τα λεφτά τους απο την χώρα κι εν μέρει κατάφερε αρκετά 22δις πανικοβάλοντας την κοινή γνώμη

Επίσης η στάση των εταίρων του Νότου, εκτός ίσως της πιο «ουδέτερης» Ιταλίας δείχνουν ότι υπάρχει μια σύμπνοια απόψεων στην αντιμετώπιση της Ελληνικής προσπάθειας για αλλαγή και απεμπλοκή από την οικονομική κι ανθρωπιστική κρίση.

Ο Ισπανός Ραχοι επίσης γνωστός φίλος και ομόσταυλος του Αντώνη Σαμαρά, έχοντας πρόβλημα με την άνοδο των Podemos, φοβούμενος ότι ο λαός της Ιβηρικής θα καταλάβει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός πχ από το προγκρόμ εξώσεων που εφαρμόζει η Ισπανική αστυνομία και θα χάσει τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, απειλεί διαρκώς με δηλώσεις την Ελληνική Κυβέρνηση. O επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι ζήτησε μάλιστα από τον Αλέξη Τσίπρα, να επιδείξει «σοβαρότητα» (sic) και να μην χρησιμοποιεί την Ισπανία και την Πορτογαλία ως αποδιοπομπαίους τράγους.

Ο Πορτογάλος επίσης είναι σε δύσκολη θέση, γιατί παρότι φαίνεται σε καλύτερη θέση από τις υπόλοιπες χώρες, η κρίση έχει αφήσει τα σημάδια της στην κοινωνία, υπάρχουν κι εκεί σκάνδαλα με την Siemens και τελευταία, τριάντα δύο προσωπικότητες της Πορτογαλίας, ανάμεσά τους πολιτικοί απ’ όλους τους χώρους, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και συνδικαλιστές, ένωσαν τις δυνάμεις τους πιέζοντας τον πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, σε ανοιχτή επιστολή τους, να απορρίψει την συνέχιση της λιτότητας στην Αθήνα

Εξάλλου ακόμη κι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, «αισθάνθηκε» την ανάγκη να διαλύσει τα σύννεφα μεταξύ της Αθήνας της Ιβηρικής, λέγοντας πως οι πρωθυπουργοί Ισπανίας και Πορτογαλίας «δεν έχουν «διαβολικό σχέδιο» για να νικήσουν τον Τσίπρα». Τι καλύτερη επιβεβαίωση από μια τέτοια διάψευση.

Netakias


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]