Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμπλοκή τουρκικών F-16 με ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σε έκτακτη είδηση που μεταδόθηκε από τουρκικά ΜΜΕ χωρίς όμως πολλές λεπτομέρειες, αναφέρεται ότι στις 1 Φεβρουαρίου ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, τύπου IL-20, πλησίασε απροειδοποίητα τις ακτές του τουρκικού Πόντου στην Μαύρη θάλασσα και εκτελούσε πτήση κατά μήκος των τουρκικών ακτών.

Σύμφωνα με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, αμέσως σήμανε συναγερμός και απογειώθηκαν δυο τουρκικά F-16, τα οποία πλησίασαν πολύ κοντά το ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος και το προειδοποίησαν να απομακρυνθεί από τις τουρκικές ακτές.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία εμπλοκή τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών με ρωσικά είχε σημειωθεί την περασμένη χρονιά και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2014, πάλι στον εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας, ένα γεγονός που είχε τότε θορυβήσει την τουρκική στρατιωτική ηγεσία.

Τώρα το επεισόδιο αυτό όπως αναφέρθηκε προκαλεί εκ πρώτης έκπληξη καθώς τον τελευταίο καιρό υπήρξε μια βελτίωση των τουρκορωσικών σχέσεων. Για τον λόγο αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά αυτή η κίνηση της Ρωσίας να στείλει το κατασκοπευτικό αεροσκάφος στις τουρκικές ακτές.

Δεν αποκλείεται βέβαια το γεγονός αυτό να συνδέεται με τις τελευταίες εξελίξεις στην ουκρανική κρίση και στις προθέσεις του ΝΑΤΟ, με τις όποιες συμπορεύεται και η Τουρκία, να περικυκλωθεί η ρωσική πλέον Κριμαία και να πιεστεί ακόμα περισσότερο η ρωσική παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια αξιοσημείωτη εξέλιξη τις συνέπειες της οποίας ακόμα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε.

Πηγή ΝikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]